Chat

Newsletter
Imagine simbol cursuri  FPCSB 2024 -

Prevenirea și combaterea spălării banilor, finanțării terorismului și sancțiuni internaționale


( FPCSB 2024 -)

Prevenirea și combaterea spălării banilor, finanțării terorismului și sancțiuni internaționale

Află cum previi şi combaţi spălarea banilor

Vrei să îţi practici meseria în mod corect şi profesional? Cursul de Spălarea Banilor este util tuturor celor care doresc să prevină şi să combată spălarea banilor şi finanţarea terorismului şi vor să fie la curent cu modificările semnificative din 2024 din piaţa financiar-bancară. Cursul îţi va oferi toate cunoştinţele necesare pentru a gestiona eficient o tranzacție, a identifica beneficiarul real, a preveni sancţionările şi a putea evalua riscurile acestora.

Înscrie-te la Curs de Prevenirea și combaterea spălării banilor, finanțării terorismului și sancțiuni internaționale și specializează-te în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor!

Ce înveţi la Cursul de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor?

Cursurile online pentru spălarea banilor te învaţă cum să aplici principalele tehnici de investigație financiară în combaterea infracțiunilor grave. Lupta împotriva acestor acțiuni este un subiect discutat din ce în ce mai des de autoritățile de supraveghere a piețelor financiare și se dorește că normele impuse de Uniunea Europeană să fie aplicate corespunzător.

Este nevoie să ai cunoștințe solide despre spălarea banilor chiar dacă lucrezi la o companie de stat sau la una privată. Specialiștii din departamentele de AML ale industriilor financiar-bancare, telecomunicațiilor, de energie, consultanță, retail sau farma trebuie să dețină astfel de informații pentru a ști cum să le combată în cazul în care o persoană fizică sau juridică încearcă să facă o astfel de infracțiune.

Totodată, aceste programe sunt utile și pentru cei care lucrează în departamente care se ocupă de control, conformitate sau monitorizare și risc.

Urmează şi tu cursul “Prevenirea și combaterea spălării banilor, finanțării terorismului și sancțiuni internaționale", 10.06.2024-13.06.2024 

Curs de Prevenire și Combaterea Spălării Banilor - de ce să îl urmezi?

Iată principalele motive pentru care trebuie să te înscrii la acest program:

●  Înveți care sunt obligațiile legale, regulamentele, politicile și procedurile în ceea ce privește spălarea banilor;

●  Vei ști cum să acționezi în cazul în care descoperi un client care a realizat această infracțiune;

●  Vei înțelege conceptele instituite de cadrul național și european privind prevenirea și combaterea spălării banilor;

● Te familiarizezi cu structură generală a modelelor de rating și vei ști care sunt situațiile de risc și potențiali clienți de risc;

● Cunoști modul de măsurare a riscului și de administrare a acestuia la nivelul întregii companii;

● Afli cum să gestionezi relațiile cu clienții care  au risc de spălarea banilor;

● Aplici conceptele practic, prin exerciții și studii de de caz;

● Vezi cum trebuie să recunoști semnalele de avertizare, indicii de suspiciuni și regulile de acțiune în cazul în care apar riscuri de spălare de bani;

● Înveți de la un trainer cu experiență, care îți va da detalii necesare pentru practicarea corectă a meseriei și prevenirea spălării banilor.

Cui se adresează cursul de spălarea banilor, finanțarea terorismului și sancțiuni internaționale?

Cursurile pentru combaterea spălării banilor sunt destinate persoanelor care au responsabilitate în aplicarea legislației, celor care profesează ca ofițer de conformitate/AML sau celor care doresc să-și dezvolte competențele în prevenirea spălării banilor. Acestea pot fi:

●  Persoane cu atribuții de raportare pe linia prevenirii și combaterii spălării banilor;

●  Ofițeri de control intern / audit, conformitate, monitorizare și risc;

●  Personalul departamentului economic;

●  Persoane care au responsabilități în relația cu clienții și furnizorii;

●  Persoane care doresc să-și dezvolte competențele și să se specializeze în acest domeniu.

Urmează şi tu cursul “Prevenirea și combaterea spălării banilor, finanțării terorismului și sancțiuni internaționale",  10.06.2024-13.06.2024 

Cursul de Prevenire și Combaterea Spălării Banilor - Programa

Programul cuprinde noțiuni teoretice și practice, studii de caz și exemple din cazuistica internă și internațională. Sunt prezentate ultimele actualizari legislative, proiecte, tendinte, trenduri, riscuri emergente și inițiative cu impact relevant asupra activității practice.  

Tematica abordează totalitatea obligațiilor legale cât și modalități practice de implementare a măsurilor de diligență, control intern și rapoarte în contextul evaluării și administrării riscurilor, după cum urmează:

1. Istoric și cadrul internațional privind prevenirea spălării banilor și finanțării terorismului;

2. Cadrul național de prevenire și combatere a spălării banilor și a finanțării terorismului;

3. Infracțiunea de spălarea banilor;

4. Identificarea, evaluarea și gestionarea  riscurilor;

5. Măsurile de cunoaștere a clientelei, abordarea pe bază de risc;

5.1. Măsuri standard de cunoaștere a clientelei;

5.2. Măsuri simplificate de cunoaștere a clientelei;

5.3. Măsuri suplimentare de cunoaștere a clientelei;

6. Identificarea beneficiarului real;

7. Raportarea tranzacțiilor care nu prezintă indicatori de suspiciune;

8. Raportul privind activitate suspectă;

8.1. Indicatori de suspiciune și tipologii de spălare a banilor;

9. Persoana desemnată și proceduri interne;

10. Păstrarea documentelor;

11. Răspunderi și sancțiuni în legislația pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului,

12. Regimurile Sancțiunile Internaționale

12.1. Programul SUA privind sancțiunile;

12.2. Programul ONU privind sancțiunile;

12.3. Programul UE privind sancțiunile;

12.4. Legislația din România privind sancțiunile;

12.5. Listele de sancțiuni și sancțiunile sectoriale;

13.1. Restricțiile financiare;

13.2. Restricțiile economice;

14. Riscuri și vulnerabilități în sistemul financiar-bancar;

15.Cele mai bune practici în sistemul financiar-bancar.

Ce primești dacă participi la cursul de Prevenirea și combaterea spălării banilor, finanțării terorismului și sancțiuni internaționale?

În urma participării la cursul pentru prevenirea spălării banilor vei primi nu doar informații concrete și actualizate despre prevenirea și combaterea infracțiunilor grave, cum sunt cele de spălare a banilor, dar și:

●  suport din partea lectorului pe durata parcurgerii programului;

●  camera de discuții suport din partea ASFM;

●  suport IT;

●  rezultate prezență afișate online;

●  certificat de participare, cu opt ore de pregătire și perfecționare profesională continuă pentru anul în curs. Certificatul de participare se eliberează online sau în format electronic (în termen de 24 ore de la finalizarea programului).

Curs de "Spălarea banilor, finanțarea terorismului și sancțiuni internaționale" - Bonus ASFM

●  Vizualizare nelimitată a suportului de curs în format video, în care este inclusă toată perioada desfășurării programului până la expirarea valabilității informațiilor.

Curs de Spălarea Banilor - Trainer

Programul va fi susținut de Ion Radu care:

●  Este specialist cu experiență îndelungată pe aria de Conformitate din domeniul financiar-bancar.

●  În prezent, ocupă funcția de expert conformitate la Banca Comercială Română.

●  Este licențiat în Matematică, la Universitatea din București, a absolvit Cursul postuniversitar de Management Bancar și Bursier - ASE și numeroase alte cursuri de specializare în domeniul financiar-bancar și de conformitate.

●  Este un profesionist experimentat, unul dintre cei mai buni specialiști din România pe probleme legate de prevenirea spălării banilor, sancțiuni financiare internaționale și FACTA (The Foreign Account Tax Compliance Act), având o experiență de peste 25 ani în aplicarea legislației în practică.

Obiectivul nostru principal este că înțelegerea conceptelor de spălare a banilor și finanțarea terorismului și a riscurilor aferente să fie realizată prin îmbinarea optimă între partea teoretică și partea practică. în acest sens, lectorul programului vă va prezenta numeroase exemple concrete privind resursele de abordare a celor mai importante riscuri în materie de combatere a spălării banilor și a finanțării terorismului prin activități pe piața de capital.

Modul în care se desfășoară Cursul de Prevenirea și combaterea spălării banilor, finanțării terorismului și sancțiuni internaționale

●  Pentru acest program ne vom întâlni online, pe parcursul a 4 zile.

●  Vor fi 4 Webinarii LIVE de câte 2 ore fiecare.

●  Nu este nevoie să instalezi vreun program pentru a participa la Webinarii! Trebuie doar să fii online și să le urmărești de pe laptop sau de pe telefon.

●  Vei avea colegi de program alți specialiști care lucrează în același domeniu, cu care poți discuta și împărtăși cunoștințe și experiențe.

●  La finalul cursului, participanții vor beneficia de 60 de minute de "ședințe de consultări" cu lectorul. Acestea vor fi organizate, având ca scop clarificarea tuturor nelămuririlor participanților. În cadrul acestor ședințe, lectorul va putea răspunde punctual întrebărilor specifice ale cursanților.

●  La finalizarea programului, vei primi suportul de curs în format video pentru a-l reasculta și aprofunda de fiecare dată când ai nevoie.

Urmează şi tu cursul “Prevenirea și combaterea spălării banilor, finanțarea terorismului și sancțiuni internaționale",   10.06.2024-13.06.2024 

Ce spun clienții noștri despre Cursul de Prevenirea și combaterea spălării banilor, finanțarea terorismului și sancțiuni internaționale?

D.D.: "Recomand acest curs profesioniștilor pieței de capital, dar și persoanelor care doresc să afle informații utile despre fenomenul spălarii banilor. Programul aduce în atenția cursanților probleme reale, actuale și practice în materia spălării banilor".

C.P.: "Da, aș recomanda acest curs și altor persoane".

T.M.: "Aș recomanda acest curs și altor persoane fiind util".

P.R.: "Recomand acest curs deoarece pune la dispoziția cursanților, într-o manieră facilă și profesionistă un bogat volum de informații care să sprijine înțelegerea cadrului legal și de reglementare aplicabil și a fenomenelor și conceptelor cu privire la spălarea banilor. Cursul oferă și oportunitatea conectării cu profesioniștii în domeniu prin intermediul informațiilor publicate pe pagina web a formatorului Cursuri Bursa".

D.B.: "Cursuri întocmite și predate într-o manieră profesionistă".

I.S.: "Da, îl recomand. Persoanele care au în activitatea lor "Spălarea banilor", este necesar ca periodic să  participe la un astfel de curs".

B.V.: "Complet și aplicat".

A.P.: "Aș recomanda doar materialul de curs".

B.D.: "AS Financial Markets a dovedit încă o dată că este un bun organism de formare profesională. Cursul "Spălarea banilor, finanțarea terorismului și sancțiuni internaționale" m-a ajutat să privesc dintr-o altă perspectivă analiza riscurilor unei societăți, existența și a altor riscuri care pot avea un impact important într-o companie, nu doar a celor financiare. Felicitări d-lui Radu Ion pentru prezentare și pentru faptul că a reușit să ne capteze atenția de-a lungul atâtor ore".

V.A.: "Da, pentru ca dl. Radu Ion, este un om  pregătit profesional. Are de oferit informații în spălarea banilor, finanțarea terorismului și in sancțiuni internaționale".

C.A.: "Aș recomanda cursul oricui interesat de acest domeniu".

P.G.: "Da, este un curs bine structurat cu informații utile atât teoretice cât și practice, iar prezentarea dlui Radu Ioan a fost foarte bună".

N.S.: "Da, pentru ca aveti cursuri interesante".

A.V.:  "Da, pentru pregatirea profesionala a echipei".

S.F.: "Da, as recomanda si altor colegi, colaboratori".

D.T.: "Da. Apreciez interesul dlui Radu Ion de a actualiza permanent informatiile din domeniu in asa fel incat la noi cursantii sa ajunga informatii corecte, complete, actualizate".

C.B.: "Un curs util cu informatii aplicabile in activitatea de specialitate curenta".

T.J.: "Recomand. Curs complet si foarte util".

E.C.: "DA . CURS COMPLET. ACTUALIZAT . ADAPTAT LA PRACTICA . FOARTE UTIL PENTRU PRACTICIENII DIN ACEST DOMENIU".

S.A.: "Îmi face mare plăcere să împărtășesc experiența mea cu privire la cursul de formare profesională (programul de prevenirea și combaterea spălării banilor) pe care l-am urmat la ASFM. În primul rând, am fost impresionat de calitatea cursului și de nivelul de expertiză al formatorului. Consider ca este un profesionist experimentat, cu o vastă cunoaștere în domeniul de specialitate. Fiecare modul de curs a fost bine structurat și a acoperit aspecte relevante și practice ale subiectului cursului. Recomand cu căldură cursul de formare profesională (programul de prevenirea și combaterea spălării banilor) al ASFM tuturor celor care doresc să-și dezvolte competențele și să-și formeze abilitatile in acest domeniu. Sunt recunoscător pentru oportunitatea de a participa la acest curs si sunt convins că veți găsi la fel de valoros și multumitor acest curs, așa cum am făcut-o și eu."

B.G.E.: "DA UTILITATE/COMPLEXITATE/ACTUALITATE".

C.R.: "Da. Pentru modul profesionist in care sunt desfasurate cursurile, pentru studiile de caz interesante care completeaza informatiile din curs si nu in ultimul rand pentru modul de expunere a formatorului".

Urmează Cursul de Spălarea Banilor și vei deveni profesionist în domeniu!

Rezervă-ți locul la cursul de spălarea banilor de mai jos și investește în dezvoltarea ta profesională! Vei afla informații relevante cu ajutorul cărora îți vei putea practica meseria cu profesionalism și corectitudine.

Pentru mai multe detalii, ne poți contacta la oricare dintre numerele de telefon 0369-404.124/ 0771-261.036 sau ne poți scrie pe adresa de e-mail office@cursuribursa.ro

Înscrie-te acum la Cursul de Prevenirea și combaterea spălării banilor, finanțării terorismului și sancțiuni internaționale!


Cursuri programate:

Prevenirea și combaterea spălării banilor, finanțării terorismului și sancțiuni internaționale

10.06.2024-13.06.2024 online, 8 ore(teorie și practică)

Cod curs: FPCSB2.2024
Fără examen

Mai multe detalii