Chat

Newsletter
Cred că povestea mea este definită cel mai bine de aforismul "Reușesc acei care cred ca pot reuși" al poetului latin Virgiliu. Am crezut cu adevărat că pot reuși într-un domeniu cu totul nou, la acea vreme, în România: bursa.

Primele contacte cu bursa au avut loc in 1997, când, în urma unui articol dintr-un ziar local din Sibiu, am aflat despre organizarea unui curs de broker. Ideea in sine m-a fascinat din start. Deși era un domeniu total nou și necunoscut, am simțit imboldul de a încerca, de a descoperi lumea investițiilor. Fără a sta prea mult pe gânduri, m-am înscris la curs și l-am absolvit cu brio. Imediat, reprezentanții Bursei din Sibiu m-au chemat la un interviu. Din acel moment, legătura a fost creată și nu a mai fost ruptă niciodată. Am îmbrățișat rapid această frumoasă meserie și i-am rămas atașat și dedicat.

La început am activat ca broker la o agenție națională. Era așa numita „perioadă romantică”. Eram pionierii pieței de capital românești. Putem spune, fără teama de a greși, că am fost exploratori în necunoscut, ghidați doar de pasiune, curaj și încredere. Privind înapoi, abia acum realizez că a fost o perioadă foarte dificilă. Analizele pe bursă în acea perioadă erau anevoioase. Calculatoarele nu erau performante, dar acest lucru nu conta deloc. Eram total cucerit de această noua activitate. Voiam foarte mult să învăț, să descopăr. Veneam primul și plecam ultimul. Practic deschideam și închideam bursa iar weekend-urile le sacrificam în cluburile care ne furnizau internet. Urmăream cu mare atenție tranzacțiile de la Bursa de Valori București, aflată și ea la un nou început după aproape 50 de ani de inactivitate. Nu pot uita nici „interbancarul” cu intervențiile BNR, dar cea mai ispititoare era Bursa din Chicago!

Experiența mea pe derivatele financiare s-a clădit urmărind cu asiduitate această bursă, precum și cu ajutorul a doi brokeri cu mare experiență pe bursa americană: dl. Thomas Curtean pe tranzacții futures si dl. Alexander Hergan pe tranzițiile options. Practic, cei doi au fost mereu alături de tânărul colectiv de brokeri care se forma și au fost niște adevărați mentori pentru noi.

Din 2003 am făcut pasul în rândul specialiștilor Bursei din Sibiu unde fondatorul și președintele acesteia, dl. Teodor Ancuța, m-a impulsionat si direcționat spre zona educațională. Aici, alături de alți colegi de la bursă, am pus bazele primului organism de formare profesională autorizat din Romania, după apariția legii nr. 297/2004. Coincidența sau poate chiar destinul au făcut ca această autorizare să se petreacă de ziua mea de naștere. A fost cel mai frumos cadou pe care îl puteam primi iar legătura emoțională cu tot ce înseamnă bursa a fost și mai mult sedimentată. Vreme de câțiva ani am colindat toate orașele țării, ca într-o adevărată caravană a cunoașterii. Am întâlnit oameni și investitori minunați, parcurgând cu ei tainele tranzacționării futures și options.

Apoi, în 2013, am pornit pe un nou drum, prin crearea organismului de formare profesionala AS Financial Markets. Mi-am setat noi obiective: educarea financiară a noi generații, cu sprijinul unor echipe de lectori profesioniști de care sunt mândru că îi am alături de mine. De ce am ales acest drum? Simplu. După anii de experiență, am simțit că trebuie să ofer și altora șansa de a se dezvolta și de a avea acces la tainele domeniului bursier. Iar cel mai bine pot face asta prin AS FINANCIAL MARKETS. O entitate care continuă tradiția Sibiului pe harta pieței de capital din România și contribuie la formarea și educarea unor noi generații de specialiști.

Vă așteptăm alături de noi. Și nu uitați: REUȘESC NUMAI CEI CARE POT REUȘI!