Chat

Oferta educațională

Mai jos găsiți lista tipurilor de curs pe care le oferim

Imagine simbol pentru Cod curs FPCSB 2022

Cod curs FPCSB 2022

Curs spălarea banilor – află cum să previi și să combați spălarea banilor

Participă la cursuri online pentru spălarea banilor și învață cum să aplici principalele tehnici de investigație financiară în combaterea infracțiunilor grave. Lupta împotriva acestor acțiuni este un subiect discutat din ce în ce mai des de autoritățile de supraveghere a piețelor financiare și se dorește ca normele impuse de Uniunea Europeană să fie aplicate corespunzător.

Astfel, programele pentru spălarea banilor sunt destinate persoanelor care au responsabilitate în aplicarea legislației, celor care profesează ca ofițer de conformitate/AML sau celor care doresc să-și dezvolte competențele în prevenirea spălării banilor. Înscrie-te la cursurile de spălarea banilor și specializează-te în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor!

Cf.Legii nr.129/2019, art.24, alin(6): În cazul instituţiilor de credit şi al instituţiilor financiare sunt obligatorii stabilirea unor standarde adecvate în procesul de recrutare a personalului cu responsabilităţi în aplicarea prezentei legi şi participarea acestuia la programe de instruire ori de câte ori este nevoie, însă nu mai târziu de un interval de 2 ani, cu respectarea reglementărilor sau instrucţiunilor sectoriale.

Vezi cursurile de spălarea banilor viitoare: 
“Spălarea banilor, finanțarea terorismului și  sancțiuni internaționale  - standarde impuse intermediarilor", 22 februarie 2022 - 25 februarie 2022

 

De ce să te înscrii la cursuri de spălarea banilor? Este nevoie să ai cunoștințe solide despre spălarea banilor chiar dacă lucrezi la o companie de stat sau la una privată. Specialiștii din departamentele de AML ale industriilor financiar-bancare, telecomunicațiilor, de energie, consultanță, retail sau farma trebuie să dețină astfel de informații pentru a ști cum să le combată în cazul în care o persoană fizică sau juridică încearcă să facă o astfel de infracțiune.

Totodată, aceste programe sunt benefice și pentru cei care lucrează în departamente care se ocupă de control, conformitate sau monitorizare și risc. Iată principalele motive pentru care trebuie să te înscrii la cursuri de spălarea banilor:

●  Înveți care sunt obligațiile, drepturile, regulamentele, politicile și procedurile în ceea ce privește spălarea banilor (drepturi de acces, protecție, escaladare etc.);

●  Vei ști cum să acționezi în cazul în care descoperi un client care a realizat această infracțiune;

●  Vei înțelege conceptele instituite de cadrul național și european privind prevenirea și combaterea spălării banilor;

● Te familiarizezi cu structura generală a modelelor de rating și vei ști care sunt situațiile de risc și potențiali clienți de risc;

● Cunoști modul de măsurare a riscului și de micșorare a acestuia la nivelul întregii companii;

● Afli cum să gestionezi relațiile cu clienții care se află pe lista de risc pentru spălarea banilor;

● Aplici conceptele practic, prin exerciții și studii de de caz;

● Vezi cum trebuie să recunoști semnalele de avertizare, indicii de suspici și regulile de acțiune în cazul în care apare o spălare de bani;

● Înveți de la un trainer cu experiență, care îți va da detalii necesare pentru practicarea corectă a meseriei și prevenirea spălării banilor.

Vezi și prezentarea programului de spălare de bani pe Youtube

Cuprinsul programului de spălare a banilor - cei vei putea învăța?
Cursurile de spălarea banilor vor fi împărțite în două module, atât cu teorie, cât și cu practică.

În primul modul vom prezenta informații generale cu privire la spălarea banilor:

1. Istoric și cadrul internațional privind prevenirea spălării banilor și finanțării terorismului;

2. Cadrul național de prevenire și combatere a spălării banilor și a finanțării terorismului;

3. Infracțiunea de spălarea banilor;

4. Măsurile de cunoaștere a clientelei, abordarea pe bază de risc;

4.1. Măsuri standard de cunoaștere a clientelei;

4.2. Măsuri simplificate de cunoaștere a clientelei;

4.3. Măsuri suplimentare de cunoaștere a clientelei;

5. Identificarea beneficiarului real;

6. Raportarea tranzacțiilor care nu prezintă indicatori de suspiciune;

7. Raportul privind activitate suspectă;

8. Persoana desemnată și proceduri interne;

9. Păstrarea documentelor;

10. Răspunderi și sancțiuni.

În cel de-al doilea modul vom discuta despre normele legislative impuse de Uniunea Europeană și vom pune în aplicare informațiile aprofundate:

11. Sancțiunile Internaționale, Scop și Mijloace;

11.1. Programul SUA privind sancțiunile;

11.2. Programul ONU privind sancțiunile;

11.3. Programul UE privind sancțiunile;

11.4. Legislația din România privind sancțiunile;

11.5. Legea 129/2019;

12.1. Restricțiile financiare;

12.2. Restricțiile economice;

13. Riscuri și vulnerabilități în sistemul financiar-bancar;

14.Cele mai bune practici în sistemul financiar-bancar;

15. Studii de caz.

Ce primești după participarea la aceste cursuri de spălarea banilor?

În urma participarii la cursurile pentru prevenirea spălării banilor vei primi nu doar informații concrete și actualizate despre prevenirea și combaterea infracțiunilor grave, cum sunt cele de spălare a banilor, dar și:

●  suport de curs în format electronic(2022);

●  suport din partea lectorului pe durata parcurgerii programului;

●  camera de discuții suport din partea AsFM;

●  suport IT;

●  rezultate prezență afișate online;

●  certificat de participare, cu opt ore de pregătire și perfecționare profesională continuă pentru anul în curs;

●  certificatul de participare se poate elibera online sau în format electronic (în termen de 24 ore de la finalizarea programului).

 

“Spălarea banilor, finanțarea terorismului și  sancțiuni internaționale  - standarde impuse intermediarilor", 22 februarie 2022 - 25 februarie 2022

Trainer cursuri pentru spălarea banilor
Cursurile sau programele de spălare a banilor vor fi susținute de Ion Radu, manager cu experiență pe departamentul de Conformitate din domeniul bancar. În prezent, ocupă funcția de expert conformitate la Banca Comercială Română. Este licențiat în Matematică, la Universitatea din București și a absolvit Cursul postuniversitar de Management Bancar și Bursier.

Domnul Radu Ion este un profesionist desăvârșit, unul dintre cei mai buni specialiști din România pe probleme legate de prevenirea spălării banilor, sancțiuni financiare internaționale și FACTA (The Foreign Account Tax Compliance Act), având o experiență de peste 20 ani în aplicarea legislației în practică. 
Obiectivul nostru principal este ca înțelegerea conceptelor de spălare a banilor și finanțarea terorismului și a riscurilor aferente să fie realizată prin îmbinarea corespunzătoare între partea teoretică și partea practică. în acest sens, lectorul programului vă va prezenta numeroase exemple concrete privind resursele de abordare a celor mai importante riscuri în materie de combatere a spălării banilor și a finanțării terorismului prin activități pe piața de capital.

Documente necesare înscrierii la cursurile de spălarea banilor

Persoanele fizice care doresc să se înscrie la cursuri pentru spălarea banilor trebuie să ne transmită următoarele documente:

● formular de înscriere formare profesională continuă PF;

● copie a actului de identitate;

● dovada achitării tarifului de înscriere la curs (copie ordin de plată bancar sau chitanță fiscală).

 

În timp ce persoanele juridice care vor să urmeze cursuri de spălarea banilor au nevoie de documente precum:

● formular de înscriere formare profesională continuă PJ;

● formular înscriere angajați;

● copie a actului de identitate;

● dovada achitării tarifului de înscriere la curs (copie ordin de plată bancar sau chitanță fiscală).

Documentele de mai sus se vor încărca pe aplicația www.cursuribursa.ro, în contul societății sau contul de client sau se transmit la numărul de fax 0369-432.488 sau la adresa de e-mail: office[at]cursuribursa.ro.

 
Ce spun clienții noștri despre cursurile de spălarea banilor?


T. B. - "Un program foarte bine structurat, cu trimitere la o mulțime de informații utile, condimentat de talentul lectorului de a oferi exemple și de a împărtăși din experiența profesională."

M. B. - "Foarte bine documentat, foarte bine explicat, sintetizat."

L. B.- "Materialul de curs este foarte bine structurat; lectorul a folosit eficient tot timpul alocat; exemplele pe care ni le-a oferit din practică îmi vor fi de mare folos în activitatea bancară";

F. M.-"Consider cursul complet. Trebuie reascultat pentru că este complex. Cursul a fost super, în conținut și prezentare.";

R. C.-"Curs extrem de folositor, mulțumesc".

A. B.-"Conținutul programjului și prezentarea acestuia de către dl Radu Ion sunt excelente.".

A. R.-"Un curs cu informații foarte utile teoretice și practice. Felicitări!";

A.T.- "Cursul acoperă o gamă largă de informații necesare unei bune desfășurări a activității profesionale în domeniu. Informațiile sunt prezentate în detaliu și se vine în ajutor cu studii de caz, foarte utile în aplicarea legislației.  Prezentarea video a acestuia este la îndemână, oferind posibilitatea vizionării ulterioare a cursului".

Urmează cursul pentru combatarea spălării banilor și vei deveni profesionist în domeniu

Rezervă-ți locul la cursuri pentru spălarea banilor de mai jos și investește în dezvoltarea ta profesională! Vei afla informații relevante cu ajutorul cărora îți vei putea practica meseria cu profesionalism și corectitudine.

Pentru mai multe detalii, ne poți contacta la oricare dintre numerele de telefon 0369-404.124, 0771-261.036 sau ne poți scrie pe adresa de e-mail office[at]cursuribursa.ro. Înscrie-te acum la programul pentru spălarea banilor!

...
Imagine simbol pentru POIF -Personal care oferă info

POIF -Personal care oferă info

Oferirea de informatii privind activitățile și serviciile de investiții financiare, respectiv privind instrumentele financiare reprezintă o activitate supusă unor standarde de cunoștințe, competență și experiență profesională, începând cu intrarea în vigoare a Legii nr. 126/2018.

Personalului firmelor de investiții care interacționează direct cu clienții/ clienții potențiali ai intermediarului, fie la inițiativa clientului, fie la inițiativa firmei de investiții,  îi sunt aplicabile standardele profesionale de oferire de informații.

Cursul își propune ca obiectiv dobândirea de cunoștințe și competențe pentru personalul care ofera informații privind serviciile și activitățiile de investiții financiare și/ sau instrumente financiare conform prevederilor Legii 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare, Regulamentului A.S.F. nr. 5/2019, Regulamentului A.S.F./ B.N.R. nr. 14/7/2018 privind prestarea de servicii și activități de investiții în numele societăților de servicii de investiții financiare și al instituțiilor de credit, respectiv Ghidul ESMA cu privire la evaluarea cunoștințelor și competențelor.

Cursul de adresează personalului intermediarilor care furnizează informații directe clienților firmei de investiții și care trebuie să facă dovada absolvirii unui program de pregătire iniţială organizat de un organism de formare profesională recunoscut de autorităţile competente.

...
Imagine simbol pentru CIF - Consultant de Investiții

CIF - Consultant de Investiții

Consultantul de investiții prestează cu titlu profesional servicii de consultanță de investiții, respectiv face recomandări personale de investiții cu privire la unul sau mai multe servicii financiare. Conform prevederilor legale în vigoare el are obligația de a acționa într-un mod onest, echitabil și profesionist, care să corespundă cel mai bine intereselor clienților.

Pentru a dobândi calitatea de consultant de investiții, o persoană trebuie să îndeplinească criteriile de cunoștinte, competențe și experiență extinse, prevăzute de legislația în vigoare. Desfășurarea efectivă a activităților de consultant de investiții este supusă, în prealabil, cerințelor de autorizare și înregistrare în Registrul A.S.F.

Programul își propune ca obiectiv dobândirea de cunoștințe și competențe pentru personalul care oferă consultanță de investiții în legătură cu serviciile și activitățiile de investiții financiare și/ sau instrumente financiare conform prevederilor Legii 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare, Regulamentului A.S.F. nr. 5/2019, Regulamentului A.S.F./ B.N.R. nr. 14/7/2018 privind prestarea de servicii și activități de investiții în numele societăților de servicii de investiții financiare și al instituțiilor de credit, respectiv Ghidul ESMA cu privire la evaluarea cunoștințelor și competențelor.

Programul se adresează personalului intermediarilor care furnizează servicii de consultant de investiții și care trebuie să facă dovada absolvirii unui program de pregătire iniţială organizat de un organism de formare profesională recunoscut de autorităţile competente.

...