Chat

Newsletter

Oferta educațională

Mai jos găsiți lista tipurilor de curs pe care le oferim

Imagine simbol pentru MPT -

MPT -

Management de portofoliu – tehnici eficiente bazate pe obiective

În contextul mixului de crize suprapuse manifestate în ultimii ani, modelele clasice ale teoriei moderne a portofoliului nu s-au mai validat, asistând la scăderi simultane chiar și la clasele de active preponderent invers corelate. În ultimul raport publicat de BlackRock Institute se preciza că este necesară o reinventare a managementului de portofoliu, Jean Boivin afirma „Ca să constitui un portofoliu robust, ai nevoie să conectezi punctele dintre economie, piețe, politici, geopolitică și randamentul scontat“.

Cursul își propune o abordare aplicată a celor mai noi descoperiri în domeniul managementului de portofoliu, cu accent pe realizarea unor obiective grupate în clustere care respectă o serie de criterii. Acestea se bazează atât pe un mix de strategii de tranzacționare swing, investiții prin DCA mecanic și discreționar, cât și pe fructificarea oportunităților de arbitraj și hedging care să confere robustețe portofoliului constituit.

...
Imagine simbol pentru ERSBFT 2024 -

ERSBFT 2024 -

Evaluarea riscurilor SB/FT 

Cursul are ca obiectiv înțelegerea modului de evaluarea a Riscului Supranațional și Național și impactul acestora asupra evaluării riscului SB/FT la nivelul clientelei cât și asupra întregii activități. 

Prezentarea este utilă în primul rând personalului implicat în activitatea de evaluarea, analiză și aprobare a  riscurilor, dar și tuturor persoanelor implicate în activitățile de cunoaștere a clientelei și combaterii spălării banilor, având în vedere noile prevederi ale Regulamentului A.S.F. nr.13/2019, actualizat în ianuarie 2023 care la Art.11 (4) a^2) stipulează că programele de instruire trebuie să asigure faptul că angajații entităților reglementate înțeleg evaluarea riscurilor de SB/FT la nivelul întregii activități și modul în care aceasta afectează activitatea lor.

...
Imagine simbol pentru RFVIF 2024 -

RFVIF 2024 -

Regimul fiscal aferent veniturilor obținute din tranzacționarea instrumentelor financiare 

Programul îți oferă cunoștințele necesare pentru a înțelege și interpreta corespunzător legislația fiscală aferentă veniturilor din investiții. La finalul cursului vei ști cum se calculează, rețin, declară și virează la bugetul statului impozitele datorate.

Prezentare generală curs

Veniturile din investiții obținute de contribuabilii persoane fizice reprezintă o categorie distinctă din punct de vedere al impozitării, fiind reglementată de Titlul IV (impozitul pe venit) din legea 227/2015 privind Codul fiscal. Din această categorie fac parte și veniturile din tranzacționarea instrumentelor financiare/titlurilor de valoare, inclusiv derivate financiare, alături de veniturile din dividende, dobânzi, lichidarea unei persoane juridice și aur de investiții.

În cadrul acestui curs vor fi prezentate și discutate în detaliu modificările legislative cu privire la impozitarea veniturilor din investiții, inclusiv:

 1. Care este cota de impozitare pe fiecare tip de venit din investiții;

 2. Ce contribuții sociale se datorează  și cum se calculează acestea;

 3. Cum se completează Declarația Unică, când și unde se depune;

 4. Cum se impozitează criptomonedele și NFT-urile.  

Accentul se pune pe analizarea studiilor de caz și exemple practice prin aplicarea cunoștințelor în contextul real al piețelor financiare.

Curs LIVE prezentat  de un lector cu experiență

Cursul Regimul fiscal aferent veniturilor obținute din tranzacționarea instrumentelor financiare este prezentat de Mura Petru-Ovidiu, un lector cu experiență de 15 ani pe teme de Fiscalitate, Finanţe publice, Finanţele grupurilor de firme, Fiscalitatea veniturilor persoanelor fizice și Fiscalitatea companiei.

De ce să te înscrii la curs?

Regimul fiscal aferent veniturilor din investiții este un subiect pe cât de important, pe atât de complex, iar înțelegerea conceptelor fiscale și aplicarea corespunzătoare a legislației aplicabile sunt esențiale atât pentru investitori- persoane fizice, cât și în procesul decizional al unei entități. 

 1. Iată câteva aspecte importante care vor fi clarificate în cadrul acestui curs:
Cota de impozitare
 1. Începând cu anul 2023, impozitarea veniturilor obținute de persoanele fizice din transferul titlurilor de valoare prin intermediul brokerilor înregistrați fiscal în România s-a simplificat semnificativ, iar cota de impozitare s-a redus de la 10% la 1% sau 3%, în funcție de durata deținerii activelor. Acest aspect este de maximă importanță nu doar pentru contribuabili, ci și pentru intermediarii financiari rezidenți fiscal în România, datorită obligației acestora de a calcula, reține, declara și vira la bugetul statului impozitele datorate.

 2. În prezent, intermediarii sunt obligați să pună la dispoziția clienților o fișă de portofoliu de unde reiese câștigul net/pierderea netă anuală. Dacă din fișa de portofoliu rezultă o pierdere, există posibilitatea de a o compensa cu un câștig (pierderea se reportează), în anumite condiții. Declarația Unică se completează și se depune doar atunci când câștigul a fost realizat prin vânzarea instrumentului financiar/închiderea poziției (eveniment fiscal), chiar dacă banii nu au fost retrași din contul brokerului.

Dividendele:
 1. pot fi obținute din acțiuni și ETF-uri cu deținere din România sau din străinătate. Impozitul pe dividende în România este de 5%, acesta fiind unul dintre cele mai mici din lume. Tot de la 1 ianuarie 2023 s-a majorat cota de impozitare în cazul dividendelor obținute de contribuabilii persoane fizice și/sau juridice, de la 5% la 8%. Veniturile din dividende sunt impozabile atât în țara de rezidență fiscală a beneficiarului, cât și în cea a emitentului, deci trebuie studiate posibilitățile de evitare a dublei impuneri.

Veniturile din dobânzi și lichidarea unei persoane juridice:
 1.  sunt impozitate la sursă, prin reținerea de către plătitorul veniturilor a unui impozit în cotă de 10% din suma acestora, respectiv din venitul impozabil din lichidare, impozitul fiind final. Totuși, trebuie menționat că veniturile realizate din deținerea și transferul instrumentelor financiare care atestă datoria publică a statului, precum și a unităților administrativ-teritoriale, indiferent de piața/locul de tranzacționare unde are loc operațiunea, sunt scutite de impozit.

Contribuțiile sociale:
 1. În cazul contribuțiilor sociale datorate pentru aceste venituri, precizăm faptul că se datorează doar CASS, nu și CAS, în anumite condiții. Cea mai importantă condiție este cea privitoare la cuantumul veniturilor realizate din investiții, care se compară (împreună cu alte categorii de venit obținute de contribuabil) cu un plafon egal cu 6, 12 sau 24 de salarii minime brute (modificare ce a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2023).

Declarația unică:
 1. cuprinde două capitole, Capitolul I dedicat veniturilor realizate și impozitului datorat pentru anul anterior (2023) și Capitolul II, dedicat veniturilor estimate a se realiza în anul în curs (2024) precum și impozitului și contribuțiilor sociale estimate. Declarația se completează offline și se depune online, din Spațiul Privat Virtual (ANAF).

Transferul de monedă virtuală:
 1. reprezintă venituri impozabile și le sunt aplicabile prevederile veniturilor din alte surse. Veniturile impozabile cuprind atât veniturile în numerar (care presupun o remuneraţie financiară), cât şi cele în natură (spre ex. achiziții de produse, servicii, călătorii contra bitcoin etc.). Persoanele care realizează venituri din transferul de monedă virtuală au obligaţia de a declara aceste venituri prin completarea și depunerea Declarației unice. Pentru aceste venituri contribuabilul datorează totodată și CASS, în anumite condiții

Tranzacționarea jetoanelor nefungibile:
 1. veniturile obținute de persoanele fizice din tranzacționarea jetoanelor nefungibile (NFT, după termenul englezesc non-fungible token) reprezintă venituri impozabile. Veniturile impozabile cuprind atât veniturile în numerar (care presupun o remunerație financiară), cât şi cele în natură (spre ex. produse, servicii, călătorii etc.), fiind asimilate fiscal veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală și urmând regimul fiscal aferent acestor venituri.

Exemple practice

Deși este un curs cu informații complexe, sunt discutate și analizate diverse studii de caz pentru a înțelege mai bine conceptele prezentate și pentru a le pune în practică în mod corespunzător.

Ce primești după participarea la acest curs?

În urma participării la cursul ”Regimul fiscal aferent veniturilor obținute din tranzacționarea instrumentelor financiare” vei primi:

 1. Suport de curs în format video - reasculți și aprofundezi în orice moment informațiile de analiză financiară (disponibil nelimitat în portalul cursuribursa.ro);
 2. Suportul lectorului pe toată durata parcurgerii programului – ai acces direct la unul dintre cei mai buni specialiști în domeniu și ai posibilitatea de a-i adresa întrebări și de a învăța din experiența sa;
 3. Camera de discuții suport din partea AS Financial Markets – atunci când ai nevoie de consiliere de la specialiștii AS Financial Markets
 4. Suport IT pentru desfășurarea cursului în condiții excelente, astfel încât să nu pierzi niciun minut prețios din acest program;
 5. Certificat de participare cu 4 ore de pregătire și perfecționare profesională continuă pentru anul în curs, care se eliberează în termen de 24 ore de la finalizarea programului.
 6. Newsletter cu noutăți în domeniu. Articolele sunt disponibile în portalul cursuribursa.ro, secțiunea "Arhivă Newsletter".

BONUS - Ședință de consultări cu lectorul

La finalul cursului, ASFM îți pune la dispoziție, la cerere, EXTRA- 30 de minute de "consultări" cu lectorul pentru a clarifica eventuale nelămuriri.

Modul de desfășurare al cursului

Cursul  "Regimul fiscal aferent veniturilor obținute din tranzacționarea instrumentelor financiare" se va desfășura sub formă de Webinarii ONLINE și are o durată totală de 4 ore.

IMPORTANT!!!

Nu este nevoie să instalezi vreun program pentru a participa la Webinar! Trebuie doar să fii online și să-l urmărești de pe laptop sau telefon.

Bineînțeles, îți recomandăm să participi activ la curs și să adresezi întrebări specifice ca să te asiguri că ai înțeles bine conceptele prezentate. Acum nu mai este necesar să-ți pierzi timpul căutând toate informațiile pe internet, le primești direct de la un specialist în domeniu. Pentru că știm cât de prețios este timpul tău!

Accesul la curs

Accesul participanților la Webinarul online se face prin intermediul platformei de vizualizare AnyMeeting.

Înregistrarea la curs prin platforma online se face în 2 pași:

 1. Prin accesarea link-ului corespunzător modulului programat, transmis pe adresa de e-mail a cursantului. Înregistrarea se poate face oricând până în ziua şi ora începerii cursului menţionat în e-mail.

 2. După finalizarea înregistrării, pe adresa de email, se va primi un nou e-mail cu link-ul de acces la curs.  Link-ul se va accesa doar cu 15 minute înaintea perioadei desfăşurării acestuia. Dacă se accesează în afara orarului, se va putea vedea doar agenda sau mesaje de eroare.

Observație! Fiecărei sesiune de curs în sistem online îi va fi alocat un link unic de conectare!

Reguli privind modalitatea de desfășurare a cursurilor AS FM - click AICI

Programele noastre de formare profesională pot fi ajustate și adaptate pentru a satisface cerințele clienților noștri!

Suntem flexibili în ceea ce privește orele și perioada de desfășurare a cursurilor  și oferim discount-uri semnificative pentru grupuri mai mari de participanți!

Scrie-ne pe adresa de email office@cursuribursa.ro și spune-ne de ce ai nevoie, iar noi îți vom oferi cele mai bune condiții pentru dezvoltarea ta profesională!    

...
Imagine simbol pentru PIFC 2024 -

PIFC 2024 -

Ofițerul de conformitate/ Persoana care îndeplinește funcția de conformitate

Acest program de pregătire profesională inițială te ajută să dobândești cunoștințele și competențele necesare exercitării profesiei de ofițer de conformitate în domeniul serviciilor de investiții financiare. Cursul este conceput în conformitate cu prevederile Legii 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare, Legii nr 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, Regulamentului A.S.F. nr. 5/2019, Regulamentului A.S.F. nr. 1/2019 privind evaluarea și aprobarea membrilor structurii de conducere și a persoanelor care dețin funcții-cheie în cadrul entităților reglementate de Autoritatea de Supraveghere Financiară, respectiv Orientările ESMA cu privire la anumite aspecte ale cerințelor MiFID privind funcția de asigurare a conformității.

Funcția de conformitate - Prezentare generală

Funcția de conformitate este una dintre funcțiile cheie ale unei societăți. Rolul său este acela de a asigura respectarea legislației aferente activităților și serviciilor desfășurate, având atribuții de prevenție, detectare și consiliere. Funcția de conformitate este permanentă și independentă în desfășurarea atribuțiilor care îi revin.

Persoana care îndeplinește funcția de asigurare a conformității în cadrul societăților de servicii de investiții financiare este supusă cerințelor de autorizare și înregistrare în Registrul A.S.F.

De ce să te înscrii la cursul Ofițerul de conformitate?

Cursul acoperă informațiile cheie necesare pentru a dezvolta, implementa și monitoriza în mod eficient un program de conformitate în cadrul societăților financiare.

Finalizarea cu succes a acestui program de pregătire profesională va asigura înțelegerea conceptelor de conformitate, a obiectivelor și responsabilităților personalului care ocupă funcția de conformitate. 

Concret, dacă participi la cursul ”Ofițerul de conformitate” din cadrul AS Financial Markets:

 1. Vei dobândi cunoștințe și informații complete legate de legislația aplicată în domeniul conformității;
 2. Vei deprinde abilitatea abordării pe bază de riscuri a funcției de conformitate. În acest sens, vei obține o conștientizare mai mare a riscurilor aferente proceselor și operațiunilor societății și vei înțelege care sunt principalele măsuri de protecție împotriva acestor riscuri;
 3. Vei învăța și aprofunda concepte de prevenirea și combaterea spălării banilor și vei înțelege care este rolul ofițerului de conformitate în această privință;
 4. Vei fi mai pregătit pentru a identifica și gestiona posibile fraude și probleme legate de neconformitate;
 5. Vei înțelege importanța programelor de revizuire periodică pentru a proteja împotriva fraudei și asigura respectarea standardelor relevante;
 6. Vei dobândi abilitățile necesare pentru a te asigura că toate aspectele importante sunt luate în considerare atunci când se elaborează politicile și procedurile interne;
 7. Vei dobândi know-how-ul și capacitatea de care ai nevoie pentru a juca un rol important în inițiativele de conformitate.

Înveți de la profesioniști de top, care au o experiență îndelungată pe piața de capital din România

Prioritatea AS Financial Markets este ca programele noastre de instruire și pregătire profesională să îndeplinească cele mai ridicate standarde de calitate. Prin urmare, toți lectorii noștri sunt profesioniști redutabili, cu un înalt grad de calificare și o experiență vastă în domeniul financiar-bancar și piața de capital, fiind recunoscuți de  A.S.F./B.N.R./C.A.F.F.P.A.

Fiecare temă este abordată cu maximă atenție și seriozitate, astfel încât toți participanții la curs să înțeleagă bine conceptele prezentate și să obțină competențele necesare pentru îndeplinirea atribuțiilor profesionale.

În cadrul fiecărui program AS Financial Markets, trainerii discută problemele actuale cu care se confruntă cursanții în aria lor de activitate și îi ajută să găsească modalități de a le depăși, folosind cunoștințele și experiența dobândite prin curs.

Programul ”Ofițerul de conformitate/ Persoana care îndeplinește funcția de conformitate” este susținut de următorii lectori:

 1. Marian Cîrstian- Expert conformitate ING Bank
 2. Adrian Codîrlașu - Dr. în Economie, Vicepreședinte al Asociației CFA România, Vicepreședinte al Asociației Analiștilor Financiari - Bancari din România și Profesor Asociat în cadrul Școlii Doctorale de Finanțe-Bănci
 3. Darie Moldovan - Lector Univ. Dr. Secția Inform. Ec. UBB Cluj-Napoca și Dr. în Științe Economice, domeniul Cibernetică și Statistică
 4. Narcisa Oprea - Avocat, partener coordonare arie de practică piața de capital în cadrul Schoenherr și Asociații
 5. Roxana Păunescu - Manager Departament Investigații Antifraudă, Anticorupție și Servicii Financiare/ Direcția Conformitate, Raiffeisen Bank România, cu o experiență de peste 20 ani pe piața financiar-bancară și a pieței de capital
 6. Ion Radu - expert conformitate BCR, cu peste 20 ani de experiență în coordonarea activităților de prevenirea spălării banilor și terorismului, sancțiuni financiare internaționale și FATCA în instituții de credit de prestigiu din România.

Stagiu de practică

Stagiul de practică din cadrul acestui program de pregătire profesională constă în întocmirea unui proiect final cu o temă propusă de lectorii ASFM.

Proiectul va fi elaborat având la bază infomațiile teoretice și exercițiile practice desfășurate pe parcursul programului, alături de studiul individual realizat în afara orelor de curs de către participanți.

Cursanții vor primi la începutul programului suportul de curs în format video și vor fi informați care este tema proiectului final.

Pe toată perioada stagiului de practică, cursanții vor beneficia de tutoriat din partea lectorilor ASFM desemnați, care vor realiza și evaluarea proiectelor finale.

Proiectul va fi predat înainte de examenul grilă și doar cursanții care l-au elaborat și transmis organismului de formare profesională vor putea susține și examenul grilă.

Organizarea stagiului de practică are ca obiectiv consolidarea cunoștințelor teoretice predate în cadrul programului și dezvoltarea unor competențe profesionale pe care participanții la curs pot să le aplice în concordanță cu specializarea și entitatea pentru care se instruiesc. Mai multe detalii despre stagiul de practică, inclusiv lectorii desemnați pentru tutoriat și evaluarea proiectelor găsești AICI.

Cui se adresează acest curs?

Acest program de pregătire profesională se adresează persoanelor care vor să se angajeze/autorizeze în calitate de ofițer de conformitate în cadrul societăților autorizate de A.S.F și în sistemul financiar-bancar B.N.R., precum:

 1. Administratori de fonduri de investiții alternative (A.F.I.A)
 2. Bursa de Valori București
 3. Companii de asigurări
 4. Depozitarul Central
 5. Instituții de credit
 6. Instituții financiare nebancare
 7. Societăți de administrare a investițiilor (S.A.I)
 8. Societăți de servicii de investiții financiare (S.S.I.F)
 9. Alte societăți. 

La acest program pot participa și angajați ai companiilor private care își desfășoară activitatea în cadrul departamentelor de control intern/conformitate/risc/juridic/audit.

Persoanele fizice pot urma programele de formare profesională inițială organizate de AS Financial Markets, indiferent de domeniul în care își desfășoară activitatea. Studiile economice sau juridice nu reprezintă condiție obligatorie de obținere a atestatului profesional.

Pentru a fi autorizată de A.S.F. în calitate de persoană care îndeplinește funcția de conformitate, persoana fizică trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

 1. să fie angajată cu contract individual de muncă (caracterul permanent al funcției);
 2. să aibă atribuții de conformitate numai în cadrul acelei societăți (evitarea posibilelor conflicte de interese);
 3. să îndeplinească condiţiile de experiență profesională pregătire practică, minim 3 ani;
 4. reputație, onestitate și integritate - conduită, promotor al culturii de conformitate;
 5. să fi participat la stagiile de pregătire și să fi promovat testul privind cunoașterea legislației în vigoare organizat de către un organism de formare profesională atestat de A.S.F. și să fi solicitat A.S.F. eliberarea atestatului profesional, conform reglementărilor în vigoare;
 6. să îndeplinească condițiile prevăzute de Regulamentul A.S.F. nr. 1/2019.

Modul de desfășurare al cursului

Cursul ”Ofițer de conformitate/ Persoana care îndeplinește funcția de conformitate” se va desfășura sub formă de Webinarii ONLINE, având o durată totală de 60 de ore (40 ore module video cu studii de caz și 20 ore pentru pregătire portofoliu).

IMPORTANT!!!

Nu este nevoie să instalezi vreun program pentru a participa la Webinarii! Trebuie doar să fii online și să le urmărești de pe laptop sau telefon.

Programul de pregătire profesională conține atât informații teoretice despre legislație și probleme actuale de conformitate, cât și diverse studii de caz, care îi ajută pe cursanți să înțeleagă mai bine conceptele predate și să se familiarizeze cu scenarii practice din viața reală.

Accesul participanților la Webinarile online și la examenul de absolvire a cursului se face prin intermediul platformei de vizualizare AnyMeeting/Cursuribursa.ro. Platforma online dispune de:

 1. Cameră video-audio și opțiuni de screen-sharing
 2. Cameră de discuții
 3. Monitorizarea prezenței (se înregistrează numărul de minute pe care participantul le vizualizează online și offline pentru raportarea la A.S.F.)
 4. Teste de verificare a cunoștințelor, teste de examen și arhiva newsletter

Înregistrarea la curs prin platforma online se face în 2 pași:

 1. Prin accesarea link-ului corespunzător modulului programat, transmis pe adresa de e-mail a cursantului. Înregistrarea se poate face oricând până în ziua şi ora începerii cursului menţionat în e-mail.
 2. După finalizarea înregistrării, pe adresa de email, se va primi un nou e-mail cu link-ul de acces la curs.  Link-ul se va accesa doar cu 15 minute înaintea perioadei desfăşurării acestuia. Dacă se accesează în afara orarului, se va putea vedea doar agenda sau mesaje de eroare.

Observație!

 1. Programele noastre de formare profesională pot fi ajustate și adaptate pentru a satisface cerințele clienților noștri!
 2. Suntem flexibili în ceea ce privește tematica, orele și perioada de desfășurare a cursurilor și examenelor de absolvire și pregătim oferte personalizate, care să corespundă nevoilor tale. În plus, pentru grupuri mai mari de participanți avem reduceri semnificative!
 3. Scrie-ne pe adresa de email office@cursuribursa.ro și spune-ne de ce ai nevoie, iar noi îți vom oferi cele mai bune condiții pentru dezvoltarea ta profesională!    

Tematica programului ”Ofițerul de conformitate/ Persoana care îndeplinește funcția de conformitate”

Programul de formare profesională ”Ofițerul de conformitate/ Persoana care îndeplinește funcția de conformitate”  este structurat în 13 module , astfel:

Modul I - Organizarea și funcționarea pieței de capital

Modul II - Firmele de investiții, servicii și activități de investiții - sfera de aplicabilitate

Modul III - Tipuri de instrumente financiare

Modul IV - Piețe reglementate și alte locuri de tranzacționa

Modul V - Principiul celei mai bune execuții (Best execution)

Modul VI - Principiul protecției investitorilor - cerințe de transparență în relația cu investitorii

Modul VII - Abuzul de piață

Modul VIII - Prevenirea și combaterea spălării banilor

Modul IX - Procesul de guvernanță a produselor

Modul X- Cercetarea pentru investiții

Modul XI - Funcția de conformitate -rol și importanță

Modul XII - Aspecte ale funcției de conformitate (prevenirea conflictelor de interese, remunerarea, stimulentele)

Modul XIII - Formarea profesională a personalului încadrat pe funcția de conformitate

Modul XIV. Guvernanță, risc și conformitate 

Modul XV. Managementul riscurilor de fraudă și de corupție

Detalii despre tematică - click AICI

Ce primești în urma participării la curs?

În urma participării la cursul de formare profesională ”Ofițerul de conformitate/ Persoana care îndeplinește funcția de conformitate” vei primi:

 1. Suport de curs în format video - reasculți și aprofundezi în orice moment informațiile prezentate în cadrul programului de formare profesională. Acces nelimitat, chiar și după absolvirea examenului;
 2. Suportul lectorului pe toată durata parcurgerii programului – ai acces direct la cei mai buni specialiști în domeniu și ai posibilitatea de a adresa întrebări și de a învăța din experiența trainerului;
 3. Camera de discuții suport din partea AS Financial Markets – atunci când ai nevoie de consiliere de la specialiștii AS Financial Markets
 4. Suport IT pentru desfășurarea cursului în condiții excelente, astfel încât să nu pierzi niciun minut prețios din acest program;
 5. Adeverința de PARTICIPARE la program, care dă dreptul prezentării la examen. Documentul afișează timpul individual parcurs la fiecare modul și calificativul obținul la proiectul de finalizare a programului;
 6. Certificat de ABSOLVIRE - care atestă absolvirea programului de formare profesională. Certificatul se eliberează în format electronic în termen de 24 ore de la promovarea examenului și poate fi folosit pentru a primi atestatul profesional de la Autoritatea de Supraveghere Financiară(A.S.F.).

Ședințe de consultări cu lectorii

La finalul cursului, ASFM îți pune la dispoziție, la cerere, EXTRA - 30 de minute de "ședințe de consultări" cu lectorul pentru a clarifica eventuale nelămuriri.

Cum te înscrii la cursul ”Ofițerul de conformitate/ Persoana care îndeplinește funcția de conformitate”?

Pentru a participa la acest program, urmează pașii de mai jos:

1.  Completează și pregătește următoarele documente:

 1. 1a. Formular de înscriere persoană juridică (PDF)(WORD) sau
 2. 1b. Formular de înscriere persoană fizică(doar dacă plata este efectuată de persoana fizică) (PDF)
 3. 2. Copia actului de identitate
 4. 3. Copie diplomă studii superioare
 5. 4. Dovada achitării tarifului de înscriere la curs și examen(copie ordin de plată bancar sau extras de cont cuprinzând dovada efectuării plății).

2.  Încarcă documentele în aplicația www.cursuribursa.ro, în contul tău de client sau transmite-le pe adresa de e-mail: office@cursuribursa.ro.

3.  Noi îți vom trimite pe email confirmarea înscrierii, precum și toate detaliile cu privire la acest curs de pregătire și formare profesională.

Informații despre examenul de absolvire a cursului ”Ofițerul de conformitate/ Persoana care îndeplinește funcția de conformitate”

În cel mult 30 de zile de la finalizarea programului de formare profesională inițială ”Ofițerul de conformitate/ Personal care îndeplinește funcția de conformitate”, cursanții vor susține un examen de absolvire. Acesta se desfășoară ONLINE și constă într-un test grilă de 50 de întrebări (50% din legislație -50% exerciții practice), cu multiple variante de răspuns, din care unul singur este răspuns corect.

Examenul va dura 60 de minute, iar după finalizarea testului sau expirarea timpului, se va afișa instantaneu rezultatul, cu punctajul, nota și calificativul ADMIS sau RESPINS. Pentru absolvirea programului de formare profesională inițială, cursanții trebuie să promoveze examenul cu cel puțin nota 7.00 (ceea ce înseamnă răspunsul corect la 34 întrebări din totalul de 50)

Pe pagina web a ASFM se afișează data și ora de examinare, însă toate informațiile referitoare la examen se trimit și pe adresa de e-mail a cursantului. Orice modificare a datei şi/sau a orei de susţinere a examenului final va fi comunicată cu cel puţin 2 zile înainte de data examenului, cât și pe pagina web - www.cursuribursa.ro

Înscrierea la examen se poate face:

a) din oficiu, pentru cursanţii care au fost înscrişi la respectiva serie de curs;

b) la cerere, pentru persoanele care au fost respinse sau au absentat la examenul corespunzător programului urmat şi care doresc să susţină examenul de absolvire.

c) la cerere, pentru cursanții care au efectuat programul la un alt organism de formare profesională autorizat A.S.F./B.N.R. sau în situația recunoașterii programului de formare profesională inițială efectuată în alt stat, în scopul verificării cunoștințelor privind legislația și specificul calității acestuia.

Pentru participarea la examen, cursantul se înregistrează/autentifică în contul său de client de pe pagina web - www.cursuribursa.ro.

Pentru mai multe detalii, ne poți contacta la oricare dintre numerele de telefon 0369-404.124, 0771-261.036 sau ne poți scrie pe adresa de e-mail: office@cursuribursa.ro

Regulament de desfăşurare a examenului ASFM- click AICI

Considerente finale cu privire la programul de formare profesională inițială ”Ofițerul de conformitate/ Persoana care îndeplinește funcția de conformitate” din cadrul AS Financial Markets:

 1. Cursul poate fi personalizat în funcție de nevoile tale, atât în ceea ce privește tematica predată și echipa de lectori, cât și în privința duratei și orelor de desfășurare a cursului și examenului.  Suntem deschiși sugestiilor tale și oferim flexibilitate, astfel încât să găsim cea mai bună variantă pentru dezvoltarea ta profesională.
 2. Oferim reduceri semnificative pentru grupuri cu mai mulți participanți.
 3. Primești consultanță gratuită în timpul cursului și după finalizare (la cerere, la finalul programului beneficiezi de Ședințe de consultări cu lectorul pentru a clarifica eventuale nelămuriri).
 4. În urma promovării examenului, primești Certificat de Absolvire care atestă pregătirea ta profesională în domeniul conformității.

Înscrie-te acum la acest curs pentru a obține abilitățile necesare exercitării rolului important în stabilirea standardelor în domeniul conformității.

...
Imagine simbol pentru FPCMI -

FPCMI -

Machine Investing

Programul este conceput pentru a educa investitorul despre utilitatea informațiilor financiare în construirea unui portofoliu de investiții, despre incapacitatea de a prezice și despre modul în care o nouă arhitectură matematică care ”înțelege informațiile” poate deschide o nouă modalitate de a construi portofolii mai inteligente.

De ce să te înscrii la cursul de "Machine Investing"?

Cursul ”Machine Investing” explică în detaliu indicii, previziuni, mecanisme, informații, investiții în factori, teoria modernă a portofoliului, oferind instrumente funcționale pentru a construi mașini care să bată piața.

Cu ajutorul acestui program de pregătire și perfecționare:

 1. Vei afla informații utile despre cum poți folosi inteligența artificială pentru ca portofoliul tău de investiții să aibă un randament superior;
 2. Vei înțelege cum poți obține performanțe durabile cu ajutorul factorilor statistici și matematici;
 3. Înveți cum să investești inteligent de la un profesionist în domeniu!

Cursul este prezentat în limba ENGLEZĂ!

Înveți de la un profesionist cu experiență de peste 20 de ani în domeniul investițiilor

Cursul Machine Investing este prezentat de Mukul Pal, un antreprenor de succes cu o experiență de peste 20 de ani în investiții.

În 1993 Mukul Pal a absovit Universitatea Delhi din India, specialitatea Științe și afaceri și a lucrat la Bursa de valori din Bombay, în departamentul de active derivate, apoi în divizia de instruire a produselor derivate. În 2014-2016 a urmat un Master în economie și statistică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj și a studiat tehnologia financiară în SUA, la Massachusetts Institute of Technology (clasa Fintech din 2016).

În Cluj, Mukul Pal a înființat compania Orpheus Capitals, o companie de consultanță în investiții. Printre clienții companiei s-au remarcat organizații precum Raiffeisen Asset Management, BT și BRD Securities, SSIF Broker, Target Capital, SIBEX sau Reuters.

Orpheus Capital a fost selectat de AIconics Awards drept unul dintre cei mai buni inovatori de inteligență artificială din lume.

În februarie 2018, Mukul Pal a fondat AlphaBlock, o companie care dezvoltă soluții de managementul investițiilor bazate pe inteligență artificială!  AlphaBlock are centrul de cercetare și dezvoltare la Cluj, dar operează în SUA, Europa și India.

Cui se adresează acest curs?

Acest curs de formare profesională continuă se adresează tuturor persoanelor care doresc să-și îmbunătățească cunoștințele în domeniul investițiilor, inclusiv:

 1. Persoanelor cu funcții de conducere în cadrul entităților autorizate de A.S.F./ B.N.R.;
 2. Analiştilor financiari/ economiştilor din instituțiile de servicii financiare (atât departamentele de vânzare, analiză, cât și de risc/conformitate);
 3. Firmelor de consultanţă, managerilor sau directorilor financiari din companii care doresc să dobândească cunoștințe specifice de analiză financiară;
 4. Specialiștilor de pe piața de capital, care activează în domeniul administrării investițiilor.

Modul de desfășurare al cursului

Pentru cursul "Machine Investing" ne vom întâlni online, timp de 22 de ore, pe parcursul a 2 luni.

Vor fi 11 Webinarii LIVE de câte 2 ore fiecare.

IMPORTANT!!! Nu este nevoie să instalezi vreun program pentru a participa la Webinarii! Trebuie doar să fii online și să le urmărești de pe laptop sau telefon.

După finalizarea programului, vei primi suportul de curs în format video pentru a-l reasculta și aprofunda de fiecare dată când ai nevoie.

Vei avea colegi de program alți specialiști care lucrează în același domeniu, cu care poți discuta și împărtăși cunoștințe și experiențe.

Structura cursului Machine Investing

Programul de pregătire și perfecționare profesională continuă "Machine Investing" este structurat în 11 module (teorie +studii de caz), în limba ENGLEZĂ, astfel:

Modul I - History of Benchmark

Modul II - History of Forecasting

Modul III - Alpha and idiosyncraticity

Modul IV - Rae, Pareto and Galton

Modul V - The Probabilistic Mechanism

Modul VI - Smart Beta Indices

Modul VII - Information is not an Orange

Modul VIII - Perpetual Motion Machine

Modul IX - Future of Intelligent Investing

Modul X - Sandbox Workshop

Modul XI - Noutăți legislative pentru SAI/ AFIA/ Emitenți din perspectivă practică (lector Horia Gusta- președinte AAF/director CASS Muntenia Invest)

Găsești mai multe detalii despre fiecare modul în meniul ”Tematica”

Ce primești după participarea la cursul de Machine Investing?

În urma participării la cursul Machine Investing vei primi:

 1. Suportul lectorului pe toată durata parcurgerii programului – ai acces direct la unul dintre cei mai buni specialiști în domeniu și ai posibilitatea de a-i adresa întrebări și de a învăța din experiența sa;
 2. Camera de discuții suport din partea AS Financial Markets – atunci când ai nevoie de consiliere de la specialiștii AS Financial Markets
 3. Suport IT pentru desfășurarea cursului în condiții excelente, astfel încât să nu pierzi niciun minut prețios din acest program;
 4. Certificat de participare cu 22 ore depregătire și perfecționare profesională continuă pentru anul în curs (certificatul se eliberează online sau în format electronic în termen de 24 ore de la finalizarea programului).
Bonusul ASFM!
Vizualizare nelimitată a suportului de curs în format video,  în care este inclusă toată perioada desfășurării programului până la expirarea valabilității informațiilor.
Pentru înscrierea a minim 2 participanți se oferă o reducere de 10% din prețul cursului.

Cum te înscrii la cursul "Machine Investing"?

Pentru a participa la acest program de pregătire și perfecționare profesională, urmează pașii de mai jos:

   1. Completează și pregătește următoarele documente:

 1. 1a. Formular de înscriere persoană juridică (PDF)  / (WORD) sau
 2. 1b. Formular de înscriere persoană fizică fizică (doar dacă plata este efectuată de persoana fizică) (PDF)
 3. 2. Copie act de identitate
 4. 3. Dovada achitării tarifului de înscriere la curs (copie ordin de plată bancar sau extras de cont cuprinzând dovada efectuării plății).

   2. Încarcă documentele în aplicația www.cursuribursa.ro, în contul tău de client sau transmite-le la adresa de e-mail: office@cursuribursa.ro.

   3. Noi îți vom trimite pe email confirmarea înscrierii, precum și toate detaliile cu privire la acest curs de pregătire și formare profesională.

Preț curs: 1.200 RON/participant(plus TVA)

Investește în dezvoltarea ta profesională și rezervă-ți locul la cursul de Machine Investing! Vei învăța cum să investești inteligent de la unul dintre cei mai buni profesioniști din domeniu!

Pentru mai multe detalii, ne poți contacta la oricare dintre numerele de telefon 0369-404.124/ 0771-261.036 sau ne poți scrie pe adresa de e-mail office@cursuribursa.ro.

...
Imagine simbol pentru FPCMRO -

FPCMRO -

Managementul riscului operațional

Cursul Managementul riscului operațional îți va oferi cunoștințele necesare pentru a identifica, măsura, cuantifica și gestiona riscul operațional al unei companii. Înțelegerea principiilor fundamentale ale riscului operațional, inclusiv importanța implementării unor controale puternice și a indicatorilor cheie de risc sunt esențiale pentru ca o companie să rămână competitivă și operațională în domeniul său de activitate.

De ce să te înscrii la cursul Managementul riscului operațional?

Cu ajutorul acestui program de pregătire și perfecționare, vei fi capabil să identifici principalele surse de risc operațional și vei învăța tehnici eficiente pentru evaluarea pierderilor potențiale, monitorizarea și administrarea expunerilor la riscul operațional. Pe lângă teorie, cursul conține o parte semnificativă de exemple practice.

Iată principalele competențe pe care le vei dobândi la finalul acestui curs:

 1. Vei știi să identifici sursele riscului operațional și modul în care acestea apar în contextul principalelor activități ale instituțiilor financiare
 2. Vei dobândi cunoștințele necesare pentru a măsura și cuantifica riscul operațional
 3. Vei fi capabil să iei decizii corecte în ceea ce privește acceptarea riscului, în urma unei analize corecte beneficii vs costuri
 4. Vei învăța principalele tehnici de anticipare și gestionare a riscului prin planificare adecvată
 5. Vei înțelege structurile de guvernanță, sistemele și controalele necesare pentru ca o organizație să gestioneze cu succes riscul operațional
 6. Vei cunoaște principalele reglementări privind riscul operațional (Basel II, CRD IV și CRR).

Înveți de la un profesionist cu experiență de peste 20 de ani în domeniul financiar

Cursul Managementul riscului operațional este prezentat de Adrian Codîrlașu, Doctor în Economie în cadrul Academiei de Studii Economice București.

Cu o experiență profesională de peste 20 de ani pe piața financiar-bancară, Adrian Codîrlașu ocupă în prezent funcția de Vicepreședinte al Asociației CFA România, Vicepreședinte al Asociației Analiștilor Financiari - Bancari din România și Profesor Asociat în cadrul Școlii Doctorale de Finanțe-Bănci, unde predă discipline precum  managementul riscului, piețe financiare, instrumente derivate și econometrie.

Modul de desfășurare al cursului

Pentru cursul ”Managementul riscului operațional” ne vom întâlni online, pe parcursul a 4 zile.

Vor fi 4 Webinarii LIVE a câte 2 ore fiecare.

IMPORTANT!!! Nu este nevoie să instalezi vreun program pentru a participa la Webinarii! Trebuie doar să fii online și să le urmărești de pe laptop sau telefon.

După finalizarea programului, vei primi suportul de curs în format video pentru a-l reasculta și aprofunda de fiecare dată când ai nevoie.

Vei avea colegi de program alți specialiști care lucrează în același domeniu, cu care poți discuta și împărtăși cunoștințe și experiențe.

Ce primești după participarea la acest curs?

În urma participării la cursul ”Managementul riscului operațional” vei primi:

 1. Suport de curs în format video - reasculți și aprofundezi în orice moment informațiile de analiză financiară (disponibil nelimitat în portalul cursuribursa.ro);
 2. Suportul lectorului pe toată durata parcurgerii programului – ai acces direct la unul dintre cei mai buni specialiști în domeniu și ai posibilitatea de a-i adresa întrebări și de a învăța din experiența sa;
 3. Camera de discuții suport din partea AS Financial Markets – atunci când ai nevoie de consiliere de la specialiștii AS Financial Markets
 4. Suport IT pentru desfășurarea cursului în condiții excelente, astfel încât să nu pierzi niciun minut prețios din acest program;
 5. Certificat de participare cu 8 ore de pregătire și perfecționare profesională continuă pentru anul în curs, care se eliberează în termen de 24 ore de la finalizarea programului.
 6. Newsletter cu noutăți în domeniu. Disponibil portal cursuribursa.ro, secțiunea "Arhivă Newsletter".

Evenimentele de risc operațional pot avea consecințe grave pentru o companie și, în cele mai grave cazuri, îi pot amenința supraviețuirea. Pentru a evita aceste consecințe, instruirea în managementul riscului operațional este crucială!

Cursul ”Managementul riscului operațional” te va ajuta să îmbunătățești eficiența companiei în care lucrezi, astfel încât să obții un mediu de lucru stabil și să ai condiții optime de muncă.

Investește în dezvoltarea ta profesională și înscrie-te acum la acest program de pregătire și perfecționare continuă!

Pentru mai multe detalii, ne poți contacta la oricare dintre numerele de telefon 0369-404.124, 0771-261.036 sau ne poți scrie pe adresa de e-mail office@cursuribursa.ro.

...
Imagine simbol pentru FPCAF -

FPCAF -

Analiză financiară

Cursul de analiză financiară te va ajuta să obții cunoștințe solide în calcularea și interpretarea diverșilor indicatori financiari pentru a putea identifica rapid oportunitățile și zonele riscante ale unei companii. Astfel, vei fi capabil să realizezi o analiză financiară cuprinzătoare a oricărei organizații, folosind o varietate de rapoarte derivate din situațiile financiare. Pe lângă teorie, cursul de analiză financiară conține o parte semnificativă de practică, unde vei avea posibilitatea de a lucra pe diverse studii de caz.

De ce să te înscrii la cursul de analiză financiară?

Iată principalele competențe pe care le vei dobândi la finalul cursului de analiză financiară:

 1. Vei învăța care sunt principalele modalități de finanțare ale companiilor
 2. Vei știi să analizezi performanța financiară a unei companii
 3. Vei putea întocmi situațiile fluxurilor de numerar pe baza bilanțului și a contului de profit și pierdere
 4. Vei putea efectua o analiză detaliată a fluxului de numerar
 5. Vei fi capabil să realizezi o analiză financiară completă a companiilor dintr-un grup (consolidarea situațiilor financiare, fuziuni și achiziții, tranzacții intragroup)
 6. Vei învăța să calculezi corect și să interpretezi principalii indicatori financiari
 7. Vei știi cum să folosești evaluarea financiară a companiei în procesul de decizie
 8. Vei înțelege cum afectează deciziile managementului rezultatele financiare ale organizației

Înveți de la un profesionist cu experiență de peste 20 de ani în domeniul financiar

Cursul de analiză financiară este prezentat de Adrian Codîrlașu, Doctor în Economie, cu specializare în finanțe internaționale în cadrul Academiei de Studii Economice București.

Cu o experiență profesională de peste 20 de ani pe piața financiar-bancară, Adrian Codîrlașu ocupă în prezent funcția de Vicepreședinte al Asociației CFA România, Vicepreședinte al Asociației Analiștilor Financiari - Bancari din România și Profesor Asociat în cadrul Școlii Doctorale de Finanțe-Bănci, unde predă discipline precum econometrie, piețe financiare, instrumente derivate, venit fix și managementul riscului.

Adrian Codîrlașu deține numeroase specializări în domeniul financiar, printre care se remarcă certificarea de Chartered Financial Analyst (CFA), obținută la CFA Institute, Charlotesville, Statele Unite ale Americii.

Modul de desfășurare al cursului

Pentru cursul de analiză financiară ne vom întâlni online, pe parcursul a 4 zile.

Vor fi 4 Webinarii LIVE de câte 2.5 ore fiecare.

IMPORTANT!!! Nu este nevoie să instalezi vreun program pentru a participa la Webinarii! Trebuie doar să fii online și să le urmărești de pe laptop sau telefon.

După finalizarea programului, vei primi suportul de curs în format video pentru a-l reasculta și aprofunda de fiecare dată când ai nevoie.

Vei avea colegi de program alți specialiști care lucrează în același domeniu, cu care poți discuta și împărtăși cunoștințe și experiențe.

Ce primești după participarea la cursul de "Analiză financiară"?

În urma participării la cursul de analiză financiară vei primi:

 1. Suport de curs în format video - reasculți și aprofundezi în orice moment informațiile de analiză financiară (disponibil nelimitat în portalul cursuribursa.ro);
 2. Suportul lectorului pe toată durata parcurgerii programului – ai acces direct la unul dintre cei mai buni specialiști în domeniu și ai posibilitatea de a-i adresa întrebări și de a învăța din experiența sa;
 3. Camera de discuții suport din partea AS Financial Markets – atunci când ai nevoie de consiliere de la specialiștii AS Financial Markets
 4. Suport IT pentru desfășurarea cursului în condiții excelente, astfel încât să nu pierzi niciun minut prețios din acest program;
 5. Certificat de participare cu 10 ore de pregătire și perfecționare profesională continuă pentru anul în curs, care se eliberează în termen de 24 ore de la finalizarea programului.
 6. Newsletter cu noutăți în domeniu. Articolele sunt disponibile în portalul cursuribursa.ro, secțiunea "Arhivă Newsletter".
 7. BONUS - Ședințe de consultări cu lectorul

Urmează cursul de analiză financiară pentru a putea lua decizii informate și corecte

Investește în dezvoltarea ta profesională și rezervă-ți locul la cursul de analiză financiară! Vei afla informații relevante cu ajutorul cărora vei putea calcula și interpreta indicatorii financiari ai unei companii și vei putea lua decizii corecte pentru organizația din care faci parte.

Pentru mai multe detalii, ne poți contacta la oricare dintre numerele de telefon 0369-404.124/ 0771-261.036 sau ne poți scrie pe adresa de e-mail office@cursuribursa.ro

Înscrie-te acum la cursul de analiză financiară pentru a-ți practica meseria cu profesionalism și corectitudine.

...
Imagine simbol pentru POIC 2024 -

POIC 2024 -

Personal care  oferă informații clienților privind instrumentele financiare, serviciile de investiții sau serviciile auxiliare

Programul se adresează personalului care oferă informații privind serviciile și activitățile de investiții financiare și/ sau instrumente financiare, servicii de investiții sau servicii auxiliare. Structura cursului este concepută în conformitate cu prevederile art. 87 alin. (1) din Legea 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare, Regulamentului A.S.F. nr. 5/2019,  Regulamentului A.S.F/ B.N.R. nr. 14/7/2018 privind prestarea de servicii și activități de investiții în numele societăților de servicii de investiții financiare și al instituțiilor de credit, respectiv Ghidul ESMA cu privire la evaluarea cunoștințelor și competențelor.

Personal care oferă informații privind serviciile de investiții - Prezentare generală

Conform Legii nr. 126/2018, oferirea de informații privind activitățile și serviciile de investiții financiare, respectiv instrumentele financiare, reprezintă o activitate supusă unor standarde de cunoștințe, competențe și experiență profesională.

În acest sens, personalul firmelor de investiții care interacționează direct și oferă informații clienților/potențialilor săi clienți, trebuie să facă dovada absolvirii unui curs de pregătire iniţială organizat de un organism de formare profesională recunoscut de autorităţile competente.

Persoanele fizice care doresc să urmeze programul de formare profesională inițială organizat de AS Financial Markets o pot face indiferent de domeniul în care își desfășoară activitatea. Studiile economice sau juridice nu reprezintă condiție obligatorie de a activa la un S.S.I.F./Instituție de credit. 

Conform prevederilor art. 87 alin. (1) din Legea nr. 126/2018, personalul care oferă informații privind instrumentele financiare, serviciile de investiții sau serviciile auxiliare în numele S.S.I.F. sau al unei instituții de credit se notifică în prealabil la A.S.F. și trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

 1. Experiență corespunzătoare de minim 6 luni în domeniul pieței financiare, în conformitate cu prevederile pct. 4 lit. h) din Ghidul ESMA. Prin excepție, o persoană care nu deține experiența minimă și/sau calificarea corespunzătoare, poate desfășura activitatea respectivă dacă este supravegheată de o altă persoană din S.S.I.F./instituția de credit care desfășoară aceeași activitate și îndeplinește cerința de experiență minimă și calificare corespunzătoare, cu notificarea prealabilă a A.S.F., pentru o perioadă de maxim 1 an.
 2. Să aibă cel puțin studii medii;
 3. Să nu dețină o participație calificată și nici o altă funcție de conducere sau de execuție în cadrul altei S.S.I.F. sau instituție de credit;
 4. Să nu fie agent delegat;
 5. Să nu fi fost sancționată de A.S.F. sau de B.N.R. cu interzicerea desfășurării de activități pe piețele supravegheate de acestea;
 6. Să nu fi fost condamnată pentru gestiune frauduloasă, abuz de încredere, fals, uz de fals, înșelăciune, delapidare, mărturie mincinoasă, dare sau luare de mită, precum și alte infracțiuni de natură economică.
 7. Să aibă cunoștințe și competențe în conformitate cu prevederile pct. 4 lit. f) și ale pct.17 din Ghidul ESMA și ale alin. (2).

De ce să te înscrii la cursul organizat de AS Financial Markets?

Cu ajutorul acestui program de pregătire și perfecționare, vei înțelege mai bine modul de organizare și funcționare a pieței de capital, instrumentele financiare tranzacționate pe aceste piețe și cadrul de reglementare.

Cursul conține atât informații teoretice (care îți vor oferi cunoștințele necesare  desfășurării activității), cât și o parte semnificativă de practică (în care vor fi analizate diverse studii de caz).

Iată, concret, câteva din informațiile utile pe care le vei învăța prin intermediul acestui program:

 1. Vei obține cunoștințe importante despre tipurile de instrumente financiare;
 2. Vei înțelege care sunt piețele reglementate și locurile de tranzacționare în funcție de tipul de instrumente financiare;
 3. Vei afla ce este abuzul de piață și prevenirea spălării banilor;
 4. Vei aprofunda cerințele de transparență în relația cu investitorii;
 5. Vei afla care este regimul fiscal aferent veniturilor obținute din tranzacționarea instrumentelor financiare.

Înveți de la profesioniști de top, care au o experiență îndelungată pe piața de capital din România

Toți lectorii AS Financial Markets sunt profesioniști redutabili, cu un înalt grad de calificare și o experiență vastă în domeniul financiar-bancar și piața de capital, fiind recunoscuți de A.S.F./B.N.R./C.A.F.F.P.A.

Fiecare temă este abordată cu seriozitate, astfel încât toți participanții la curs să înțeleagă bine conceptele prezentate și să obțină competențele necesare pentru îndeplinirea atribuțiilor profesionale.

Programul ”Personal care oferă informații clienților privind instrumentele financiare, serviciile de investiții sau serviciile auxiliare” este susținut de următorii lectori:

 1. Adrian Codîrlașu - Dr. în Economie, Vicepreședinte al Asociației CFA România, Vicepreședinte al Asociației Analiștilor Financiari - Bancari din România și Profesor Asociat în cadrul Școlii Doctorale de Finanțe-Bănci
 2. Darie Moldovan - Lector Univ. Dr. Secția Inform. Ec. UBB Cluj-Napoca și Dr. în Științe Economice, domeniul Cibernetică și Statistică
 3. Petru-Ovidiu Mura - Lector Universitar Dr. Universitatea de Vest din Timişoara, specializarea Finanțe-Bănci, Master în ”Finanţe şi strategii financiare ale companiilor”
 4. Narcisa Oprea - Avocat, partener coordonare arie de practică piața de capital în cadrul Schoenherr și Asociații, fost lector colaborator pentru cursuri de autorizare agenți de servicii de investiții financiare/control intern, cursuri de formare profesională continuă, seminarii și conferințe, director juridic (Bursa RASDAQ)
 5. Roxana Păunescu - Manager Departament Investigații Antifraudă, Anticorupție și Servicii Financiare/ Direcția Conformitate, Raiffeisen Bank România, cu o experiență de peste 17 ani pe piața de capital
 6. Radu Ion - expert conformitate, cu peste 25 ani de experiență în coordonarea activităților de prevenirea spălării banilor și terorismului, sancțiuni financiare internaționale și FATCA în instituții de credit de prestigiu din România

Cui se adresează acest curs?

Acest program de pregătire profesională se adresează personalului intermediarilor care furnizează informații privind instrumentele financiare, serviciile de investiții/auxiliare și trebuie să facă dovada absolvirii unui curs de pregătire iniţială organizat de un organism de formare profesională recunoscut de autorităţile competente.

Modul de desfășurare al cursului

Cursul ”Personal care oferă informații clienților privind instrumentele financiare, serviciile de investiții sau serviciile auxiliare” se va desfășura sub formă de Webinarii ONLINE, având o durată totală de 40 de ore (29 ore teorie cu studii de caz și 11 ore pentru pregătire portofoliu).

IMPORTANT!!! Nu este nevoie să instalezi vreun program pentru a participa la Webinarii! Trebuie doar să fii online și să le urmărești de pe laptop sau telefon.

Accesul participanților la Webinarile online și examenul de absolvire a cursului se face prin intermediul platformei de vizualizare (a) AnyMeeting- live și/sau (b) cursuribursa.ro-offline (secțiunea client)). Platforma online dispune de:

 1. Cameră video-audio și opțiuni de screen-sharing (a)
 2. Cameră de discuții (a) și (b)
 3. Monitorizarea prezenței (se înregistrează numărul de minute pe care participantul le vizualizează online și offline pentru raportarea la ASF) -(a) și (b)
 4. Teste de verificare a cunoștințelor, teste de examen și arhiva newsletter (b)

Înregistrarea la curs prin platforma online se face în 2 pași:

 1. Prin accesarea link-ului corespunzător modulului programat, transmis pe adresa de e-mail a cursantului. Înregistrarea se poate face oricând până în ziua şi ora începerii cursului menţionat în e-mail.
 2. După finalizarea înregistrării, pe adresa de email, se va primi un nou e-mail cu link-ul de acces la curs.  Link-ul se va accesa doar cu 15 minute înaintea perioadei desfăşurării acestuia. Dacă se accesează în afara orarului, se va putea vedea doar agenda sau mesaje de eroare.

Observație! Fiecărei sesiune de curs în sistem online îi va fi alocat un link unic de conectare!

Reguli privind modalitatea de desfășurare a cursurilor AS FM - click AICI

Tematica programului

Programul de formare profesională ”Personal care oferă informații clienților privind instrumentele financiare, serviciile de investiții sau serviciile auxiliare” este structurat în 11 module, astfel:

 1. Modul I – Instrumente financiare

 2. Modul II – Organizarea și funcționarea pieței de capital

 3. Modul III - Firmele de investiții și servicii de investiții financiare – sfera de aplicabilitate

 4. Modul IV - Piețe reglementate și alte locuri de tranzacționare

 5. Modul V - Principiul protecției investitorilor - cerințe de transparență în relația cu investitorii

 6. Modul VI - Abuz de piață

 7. Modul VII - Prevenirea și combaterea spălării banilor

 8. Modul VIII - Principiul celei mai bune execuții: Best execution

 9. Modul IX - Formarea profesională a personalului care oferă informații privind privind instrumentele financiare, serviciile de investiții financiare sau serviciile auxiliare

 10. Modul X- Regimul fiscal aferent veniturilor obținute din tranzacționarea instrumentelor financiare 

 11. Modul XI- Instrumente financiare derivate

Ce primești în urma participării la curs?

În urma participării la acest program de formare profesională inițială vei primi:

 1. Suport de curs în format video - reasculți și aprofundezi în orice moment informațiile prezentate în cadrul programului de formare profesională;
 2. Suportul lectorului pe toată durata parcurgerii programului – ai acces direct la cei mai buni specialiști în domeniu și ai posibilitatea de a le adresa întrebări și învăța din experiența lor;
 3. Camera de discuții suport din partea AS Financial Markets – atunci când ai nevoie de consiliere de la specialiștii AS Financial Markets
 4. Suport IT pentru desfășurarea cursului în condiții excelente, astfel încât să nu pierzi niciun minut prețios din acest program;
 5. Adeverinta de PARTICIPARE la program, care dă dreptul prezentării la examen. Documentul afișează timpul individual parcurs la fiecare modul și calificativul obținul la proiectul de finalizare a programului;
 6. Certificat de ABSOLVIRE - care atestă absolvirea programului de formare profesională. Certificatul se eliberează în format electronic în termen de 24 ore de la promovarea examenului.

Ședințe de consultări cu lectorii

La finalul cursului, ASFM îți pune la dispoziție, la cerere, EXTRA- 30 de minute de "ședințe de consultări" cu lectorul pentru a clarifica eventuale nelămuriri. Sesiunile de consultări vor fi organizate cu maxim 5 studenți, pentru ca lectorul să poată răspunde punctual întrebărilor specifice ale cursanților.

Stagiu de practică

Stagiul de practică din cadrul acestui program de pregătire profesională constă în întocmirea unui proiect final cu o temă propusă de lectorii ASFM.

Proiectul va fi elaborat având la bază infomațiile teoretice și exercițiile practice desfășurate pe parcursul programului, alături de studiul individual realizat în afara orelor de curs de către participanți.

Cursanții vor primi la începutul programului suportul de curs în format video și vor fi informați care este tema proiectului final.

Pe toată perioada stagiului de practică, cursanții vor beneficia de tutoriat din partea lectorilor ASFM desemnați, care vor realiza și evaluarea proiectelor finale.

Proiectul va fi predat înainte de examenul grilă și doar cursanții care l-au elaborat și transmis organismului de formare profesională vor putea susține și examenul grilă.

Organizarea stagiului de practică are ca obiectiv consolidarea cunoștințelor teoretice predate în cadrul programului și dezvoltarea unor competențe profesionale pe care participanții la curs pot să le aplice în concordanță cu specializarea și entitatea pentru care se instruiesc. Mai multe detalii despre stagiul de practică, inclusiv lectorii desemnați pentru tutoriat și evaluarea proiectelor găsești AICI.

Programele noastre de formare profesională pot fi ajustate și adaptate pentru a satisface cerințele clienților noștri!

Suntem flexibili în ceea ce privește orele și perioada de desfășurare a cursurilor și examenelor de absolvire și oferim oferte personalizate care să corespundă nevoilor tale. În plus, pentru grupuri mai mari de participanți avem reduceri semnificative!

Scrie-ne pe adresa de email office@cursuribursa.ro și spune-ne de ce ai nevoie, iar noi îți vom oferi cele mai bune condiții pentru dezvoltarea ta profesională!    

Cum te înscrii la cursul ”Personal care oferă informații clienților privind instrumentele financiare, serviciile de investiții sau serviciile auxiliare”?

Pentru a participa la acest curs de perfecționare profesională, urmează pașii de mai jos:

1.  Completează și pregătește următoarele documente:

 1. 1a. Formular de înscriere persoană juridică (PDF)(WORD) sau
 2. 1b. Formular de înscriere persoană fizică(doar dacă plata este efectuată de persoana fizică) (PDF)
 3. 2. Copia actului de identitate
 4. 3. Copie diplomă studii superioare
 5. 4. Dovada achitării tarifului de înscriere la curs și examen(copie ordin de plată bancar sau extras de cont cuprinzând dovada efectuării plății).

2.  Încarcă documentele în aplicația www.cursuribursa.ro, în contul tău de client sau transmite-le pe adresa de e-mail: office@cursuribursa.ro.

3.  Noi îți vom trimite pe email confirmarea înscrierii, precum și toate detaliile cu privire la acest curs de pregătire și formare profesională.

Informații despre examenul de absolvire

În cel mult 30 de zile de la finalizarea programului de formare profesională inițială, cursanții vor susține un examen de absolvire. Acesta se desfășoară ONLINE și constă într-un test grilă de 25 de întrebări (50% din legislație -50% exerciții practice), cu trei variante de răspuns, din care unul singur este răspuns corect.

Examenul va dura 30 de minute, iar după finalizarea testului sau expirarea timpului, se va afișa instantaneu rezultatul, cu punctajul, nota și calificativul ADMIS sau RESPINS. Pentru absolvirea programului de formare profesională inițială, cursanții trebuie să promoveze examenul cu cel puțin nota 7 (ceea ce înseamnă răspunsul corect la 17 întrebări din totalul de 25)

Pe pagina web a ASFM se afișează data și ora de examinare, însă toate informațiile referitoare la examen se trimit și pe adresa de e-mail a cursantului. Orice modificare a datei şi/sau a orei de susţinere a examenului final va fi comunicată cu cel puţin 2 zile înainte de data examenului, cât și pe pagina web - www.cursuribursa.ro

Înscrierea la examen se poate face:

a) din oficiu, pentru cursanţii care au fost înscrişi la programul de formare profesională inițială;

b) la cerere, pentru persoanele care au fost respinse sau au absentat la examenul corespunzător programului urmat şi care doresc să susţină examenul de absolvire.

c) la cerere, pentru cursanții care au efectuat programul la un alt organism de formare profesională autorizat A.S.F./B.N.R. sau în situația recunoașterii programului de formare profesională inițială efectuată în alt stat, în scopul verificării cunoștințelor privind legislația și specificul calității acestuia.

Pentru participarea la examen, cursantul se înregistrează/autentifică în contul său de client de pe pagina web - www.cursuribursa.ro.

Pentru mai multe detalii, ne poți contacta la oricare dintre numerele de telefon 0369-404.124, 0771-261.036 sau ne poți scrie pe adresa de e-mail office@cursuribursa.ro.

Regulament de desfăşurare a examenului ASFM, click AICI.

Considerente finale cu privire la programul de formare profesională inițială ”Personal care oferă informații clienților privind instrumentele financiare, serviciile de investiții sau serviciile auxiliare” din cadrul AS Financial Markets:

 1. Oferim reduceri semnificative pentru companii cu mai mulți participanți. De asemenea, cursul poate fi personalizat în funcție de nevoile tale, atât în ceea ce privește tematica predată și echipa de lectori, cât și în privința duratei și orelor de desfășurare a cursului și examenului. Suntem deschiși sugestiilor tale și oferim flexibilitate, astfel încât să găsim cea mai bună variantă pentru dezvoltarea ta profesională.
 2. Primești consultanță gratuită în timpul cursului și după finalizare. La cerere, beneficiezi de Ședințe de consultări cu lectorul pentru a clarifica eventuale nelămuriri.
 3. După elaborarea proiectului în cadrul stagiului de practică și promovarea examenului grilă, primești Certificat de Absolvire care atestă pregătirea ta profesională în domeniul oferirii de informații financiare.

Investește în dezvoltarea ta profesională și rezervă-ți locul la programul de formare profesională inițială ”Personal care oferă informații clienților privind instrumentele financiare, serviciile de investiții sau serviciile auxiliare” !

...
Imagine simbol pentru FPCIPF -

FPCIPF -

Interacțiunile dintre piețele financiare

Cu ajutorul acestui program de pregătire și perfecționare vei înțelege ce se întâmplă pe piețele financiare globale și îți vei putea utiliza aceste cunoștințe pentru a-ți atinge obiectivele financiare, atât ale tale, cât și ale clienților tăi. Pe lângă teorie, cursul conține și o parte de practică, unde vei avea posibilitatea de a analiza diverse exemple practice.

Așadar, prin intermediul acestui program:

 1. Vei afla care sunt principalele caracteristici ale piețelor financiare, cum funcționează acestea și care sunt interacțiunile dintre ele;
 2. Vei cunoaște principalele instrumente financiare și vei înțelege care este impactul datelor macroeconomice asupra evoluției acestor instrumente;
 3. Vei deveni mai conștient de noțiunea de risc și de ce contează atunci când măsori performanța unei investiții;
 4. Vei fi capabil să identifici riscurile specifice și oportunitățile de rentabilitate, astfel încât să poți construi un portofoliu eficient de active financiare.

Înveți de la un profesionist cu experiență de peste 20 de ani în domeniul financiar

Cursul ”Interacțiunile dintre piețele financiare” este prezentat de Adrian Codîrlașu, Doctor în Economie, cu specializare în finanțe internaționale în cadrul Academiei de Studii Economice București.

Cu o experiență profesională de peste 20 de ani pe piața financiar-bancară, Adrian Codîrlașu ocupă în prezent funcția de Vicepreședinte al Asociației CFA România, Vicepreședinte al Asociației Analiștilor Financiari - Bancari din România și Profesor Asociat în cadrul Școlii Doctorale de Finanțe-Bănci, unde predă discipline precum econometrie, piețe financiare, instrumente derivate, venit fix și managementul riscului.

Adrian Codîrlașu deține numeroase specializări în domeniul financiar, inclusiv certificarea de Chartered Financial Analyst (CFA), obținută la CFA Institute, Charlotesville, Statele Unite ale Americii.

Cui se adresează acest curs?

Acest curs de formare profesională se adresează persoanelor care activează în domeniul financiar-bancar / servicii pentru piața de capital și care doresc să-și consolideze și aprofundeze cunoștințele în această arie:

 1. Personalul din departamentele de Financial Markets, Administratori produse Piețe financiare ale băncilor comerciale
 2. Angajații din departamentele de back-office- Piețe de capital
 3. Angajații din Departamentele de Control Intern și Audit
 4. Persoanele care doresc să investească pe piața de capital
 5. Persoanele care doresc să se formeze și specializeze în acest domeniu

Modul de desfășurare al cursului

Pentru cursul ”Interacțiunile dintre piețele financiare” ne vom întâlni online, pe parcursul a 4 zile.

Vor fi 4 Webinarii LIVE de câte 2.5 ore fiecare.

IMPORTANT!!! Nu este nevoie să instalezi vreun program pentru a participa la Webinarii! Trebuie doar să fii online și să le urmărești de pe laptop sau telefon.

După finalizarea programului, vei primi suportul de curs în format video pentru a-l reasculta și aprofunda de fiecare dată când ai nevoie.

Vei avea colegi de program alți specialiști care lucrează în același domeniu, cu care poți discuta și împărtăși cunoștințe și experiențe.

Ce primești după participarea la acest curs?

În urma participării la cursul ”Managementul riscului operațional” vei primi:

 1. Suport de curs în format video - reasculți și aprofundezi în orice moment informațiile de analiză financiară (disponibil nelimitat în portalul cursuribursa.ro);
 2. Suportul lectorului pe toată durata parcurgerii programului – ai acces direct la unul dintre cei mai buni specialiști în domeniu și ai posibilitatea de a-i adresa întrebări și de a învăța din experiența sa;
 3. Camera de discuții suport din partea AS Financial Markets – atunci când ai nevoie de consiliere de la specialiștii AS Financial Markets
 4. Suport IT pentru desfășurarea cursului în condiții excelente, astfel încât să nu pierzi niciun minut prețios din acest program;
 5. Certificat de participare cu 8 ore de pregătire și perfecționare profesională continuă pentru anul în curs, care se eliberează în termen de 24 ore de la finalizarea programului.
 6. Newsletter cu noutăți în domeniu. Disponibil portal cursuribursa.ro, secțiunea "Arhivă Newsletter".

Urmează cursul ”Interacțiunile dintre piețele financiare” pentru a putea lua decizii informate și corecte în ceea ce privește investițiile pe piața de capital!

Pentru mai multe detalii, ne poți contacta la oricare dintre numerele de telefon 0369-404.124/ 0771-261.036 sau ne poți scrie pe adresa de e-mail office@cursuribursa.ro

Investește în dezvoltarea ta profesională și rezervă-ți locul la acest program de formare profesională!

...
Imagine simbol pentru SBCAR 2024 -

SBCAR 2024 -

Cunoașterea clientelei și prevenirea spălării banilor în activitatea Caselor de Ajutor Reciproc(CAR) 

Află cum previi şi combaţi activitatea de spălare a banilor

Cursul este util tuturor celor care doresc să prevină şi să combată spălarea banilor şi finanţarea terorismului şi vor să fie la curent cu modificările semnificative din 2024 din piața instituțiilor financiare nebancare, specific CAR. Cursul abordează problematica cunoașterii clientelei, a prevenirii și combaterii spălării banilor și  a sancțiunilor internaționale din perspectiva Caselor de Ajutor Reciproc. 

De ce să te înscrii la cursul de cunoașterea clientelei și prevenirea spălării banilor(CAR)?

Acest program are ca obiectiv analizarea reglementărilor legale în vigoare cu privire la spălarea banilor și prezintă metode eficiente de aplicare a normelor impuse de Uniunea Europeană în acest domeniu. Vei învăța de la un specialist de top în domeniu principalele tehnici de investigație financiară folosite în combaterea infracțiunilor de spălare a banilor. 

Iată principalele motive pentru care trebuie să te înscrii la cursul de prevenire a spălării banilor:

 1. Vei învăța care sunt reglementările în vigoare la nivel național și european, politicile și procedurile în ceea ce privește spălarea banilor (drepturi de acces, obligații de raportare și escaladare etc.);
 2. Vei ști care sunt principalele metode de detectare și raportare a tranzacțiilor suspecte (recunoașterea semnalelor de avertizare și a indiciilor de suspiciune, regulile de acțiune în cazul descoperirii unei activități de spălarea banilor);
 3. Vei înțelege necesitatea abordării bazate pe risc a spălării banilor și finanțării terorismului și vei învăța modalități de măsurare și gestionarea a riscului la nivelul întregii companii;
 4. Te vei familiariza cu structura generală a modelelor de rating și vei afla cum să gestionezi relațiile cu clienții care se află pe lista de risc pentru spălarea banilor;
 5. Accentul se pune pe aplicarea conceptelor în mod practic, prin exerciții și studii de caz;

Înveți de la trainer cu experiență de peste 25 ani în prevenirea și combatere a spălării banilor

Cursul de cunoașterea clientelei și prevenirea spălării banililor(CAR) este susținut de Ion Radu, unul dintre cei mai buni specialiști din România pe probleme legate de prevenirea spălării banilor, sancțiuni financiare internaționale și FATCA (The Foreign Account Tax Compliance Act), având o experiență profesională de peste 25 ani pe aria de Conformitate din domeniul financiar-bancar.

Ion Radu ocupă în prezent funcția de expert conformitate la Banca Comercială Română. Este licențiat în Matematică, la Universitatea din București, a absolvit Cursul postuniversitar de Management Bancar și Bursier - ASE și numeroase cursuri de specializare în domeniul financiar-bancar și de conformitate, precum:

 1. ICA & Manchester University – International Diploma in Compliance
 2. TUVIT - Managementul sistemelor de Securitate
 3. IBR - Principii și Metode de Creditare
 4. ASE București - Curs postuniversitar Management Bancar și Bursier
 5. The impact of the new EU regulations framework – PWC
 6. Compliance integrated approach within the latest regulations – Deloitte

Cui se adresează acest curs?

Programul este adresat membrilor de conducere, a persoanelor care au responsabilitate în aplicarea legislației, celor care doresc să-și dezvolte competențele în prevenirea spălării banilor. Acestea pot fi:

 1. membrilor conducerii de rang superior a entităților
 2. ofițerul de conformitate
 3. persoanele desemnate cu responsabilități în aplicarea Legii 129/2019
 4. persoane care analizează dosarul clienților și care procesează tranzacțiile acestora
 5. persoane care doresc să-și dezvolte competențele și să se specializeze în acest domeniu.

Modul de desfășurare al cursului

Cursul de "Cunoașterea clientelei și prevenirea spălării banilor(CAR)" va avea loc online, pe parcursul a 4 zile.

Vor fi 4 Webinarii LIVE a câte 2 ore fiecare.

IMPORTANT!!! Nu este nevoie să instalezi vreun program pentru a participa la Webinarii! Trebuie doar să fii online și să le urmărești de pe laptop sau telefon.

Vei avea colegi de program alți specialiști care lucrează în același domeniu, iar acest lucru reprezintă o oportunitate excelentă de a discuta și împărtăși cunoștințe și experiențe.

După participarea la program, ASFM îți pune la dispoziție EXTRA - 30 de minute de "ședințe de consultări" cu lectorul pentru a clarifica eventuale nelămuriri. Sesiunile de consultări vor fi organizate cu maxim 5 studenți, pentru ca lectorul să poată răspunde punctual întrebărilor specifice ale cursanților.

La finalul programului, vei primi suportul de curs în format video pentru a-l reasculta și aprofunda oricând este necesar.

Tematica

Programul de cunoaștere și prevenire a spălării banilor este împărțit în două module (teorie + practică), astfel:

Modul I - Informativ - informații generale cu privire la spălarea banilor:

1. Infracțiunea de spălare a banilor 

2. Organisme, standarde și ghiduri internaționale 

Modul II - Aprofundarea informațiilor și aplicarea normelor legislative impuse de Uniunea Europeană :

3. Identificarea clienților și a beneficiarilor reali

4. Identificarea evaluarea și gestionarea riscurilor 

5. Riscul la nivel de client, produse, canale de distribuție

6. Metodologia și calculul riscului inerent și rezidual la nivelul întregii activități

7. Măsurile de cunoaștere a clientelei

8. Tranzacții cu risc sporit, indicatori de suspiciune și tipologii.

9. Răspunderi și Sancțiuni

10. Aplicarea Sancțiunilor internaționale

11. Exemple și Studii de caz

Ce primești dacă participi la cursul de Cunoașterea clientelei și prevenirea spălării banilor(CAR)?

Dacă participi la curs vei primi:

 1. Suportul lectorului pe toată durata parcurgerii programului – ai acces direct la unul dintre cei mai buni specialiști în domeniu și ai posibilitatea de a-i adresa întrebări și de a învăța din experiența sa;
 2. Camera de discuții suport din partea AS Financial Markets
 3. Suport IT pentru desfășurarea cursului în condiții excelente, astfel încât să nu pierzi niciun minut prețios din acest program;
 4. Certificat de participare cu 8 ore de pregătire și perfecționare profesională continuă pentru anul în curs (certificatul se eliberează online sau în format electronic în termen de 24 ore de la finalizarea programului).

Pentru informații suplimentare, ne poți contacta la numerele de telefon 0369-404.124, 0771-261.036 sau ne poți scrie pe adresa de e-mail: office@cursuribursa.ro 

...
Imagine simbol pentru FPCSB 2024 -

FPCSB 2024 -

Prevenirea și combaterea spălării banilor, finanțării terorismului și sancțiuni internaționale

Află cum previi şi combaţi spălarea banilor

Vrei să îţi practici meseria în mod corect şi profesional? Cursul de Spălarea Banilor este util tuturor celor care doresc să prevină şi să combată spălarea banilor şi finanţarea terorismului şi vor să fie la curent cu modificările semnificative din 2024 din piaţa financiar-bancară. Cursul îţi va oferi toate cunoştinţele necesare pentru a gestiona eficient o tranzacție, a identifica beneficiarul real, a preveni sancţionările şi a putea evalua riscurile acestora.

Înscrie-te la Curs de Prevenirea și combaterea spălării banilor, finanțării terorismului și sancțiuni internaționale și specializează-te în domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor!

Ce înveţi la Cursul de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor?

Cursurile online pentru spălarea banilor te învaţă cum să aplici principalele tehnici de investigație financiară în combaterea infracțiunilor grave. Lupta împotriva acestor acțiuni este un subiect discutat din ce în ce mai des de autoritățile de supraveghere a piețelor financiare și se dorește că normele impuse de Uniunea Europeană să fie aplicate corespunzător.

Este nevoie să ai cunoștințe solide despre spălarea banilor chiar dacă lucrezi la o companie de stat sau la una privată. Specialiștii din departamentele de AML ale industriilor financiar-bancare, telecomunicațiilor, de energie, consultanță, retail sau farma trebuie să dețină astfel de informații pentru a ști cum să le combată în cazul în care o persoană fizică sau juridică încearcă să facă o astfel de infracțiune.

Totodată, aceste programe sunt utile și pentru cei care lucrează în departamente care se ocupă de control, conformitate sau monitorizare și risc.

Urmează şi tu cursul “Prevenirea și combaterea spălării banilor, finanțării terorismului și sancțiuni internaționale", 10.06.2024-13.06.2024 

Curs de Prevenire și Combaterea Spălării Banilor - de ce să îl urmezi?

Iată principalele motive pentru care trebuie să te înscrii la acest program:

●  Înveți care sunt obligațiile legale, regulamentele, politicile și procedurile în ceea ce privește spălarea banilor;

●  Vei ști cum să acționezi în cazul în care descoperi un client care a realizat această infracțiune;

●  Vei înțelege conceptele instituite de cadrul național și european privind prevenirea și combaterea spălării banilor;

● Te familiarizezi cu structură generală a modelelor de rating și vei ști care sunt situațiile de risc și potențiali clienți de risc;

● Cunoști modul de măsurare a riscului și de administrare a acestuia la nivelul întregii companii;

● Afli cum să gestionezi relațiile cu clienții care  au risc de spălarea banilor;

● Aplici conceptele practic, prin exerciții și studii de de caz;

● Vezi cum trebuie să recunoști semnalele de avertizare, indicii de suspiciuni și regulile de acțiune în cazul în care apar riscuri de spălare de bani;

● Înveți de la un trainer cu experiență, care îți va da detalii necesare pentru practicarea corectă a meseriei și prevenirea spălării banilor.

Cui se adresează cursul de spălarea banilor, finanțarea terorismului și sancțiuni internaționale?

Cursurile pentru combaterea spălării banilor sunt destinate persoanelor care au responsabilitate în aplicarea legislației, celor care profesează ca ofițer de conformitate/AML sau celor care doresc să-și dezvolte competențele în prevenirea spălării banilor. Acestea pot fi:

●  Persoane cu atribuții de raportare pe linia prevenirii și combaterii spălării banilor;

●  Ofițeri de control intern / audit, conformitate, monitorizare și risc;

●  Personalul departamentului economic;

●  Persoane care au responsabilități în relația cu clienții și furnizorii;

●  Persoane care doresc să-și dezvolte competențele și să se specializeze în acest domeniu.

Urmează şi tu cursul “Prevenirea și combaterea spălării banilor, finanțării terorismului și sancțiuni internaționale",  10.06.2024-13.06.2024 

Cursul de Prevenire și Combaterea Spălării Banilor - Programa

Programul cuprinde noțiuni teoretice și practice, studii de caz și exemple din cazuistica internă și internațională. Sunt prezentate ultimele actualizari legislative, proiecte, tendinte, trenduri, riscuri emergente și inițiative cu impact relevant asupra activității practice.  

Tematica abordează totalitatea obligațiilor legale cât și modalități practice de implementare a măsurilor de diligență, control intern și rapoarte în contextul evaluării și administrării riscurilor, după cum urmează:

1. Istoric și cadrul internațional privind prevenirea spălării banilor și finanțării terorismului;

2. Cadrul național de prevenire și combatere a spălării banilor și a finanțării terorismului;

3. Infracțiunea de spălarea banilor;

4. Identificarea, evaluarea și gestionarea  riscurilor;

5. Măsurile de cunoaștere a clientelei, abordarea pe bază de risc;

5.1. Măsuri standard de cunoaștere a clientelei;

5.2. Măsuri simplificate de cunoaștere a clientelei;

5.3. Măsuri suplimentare de cunoaștere a clientelei;

6. Identificarea beneficiarului real;

7. Raportarea tranzacțiilor care nu prezintă indicatori de suspiciune;

8. Raportul privind activitate suspectă;

8.1. Indicatori de suspiciune și tipologii de spălare a banilor;

9. Persoana desemnată și proceduri interne;

10. Păstrarea documentelor;

11. Răspunderi și sancțiuni în legislația pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului,

12. Regimurile Sancțiunile Internaționale

12.1. Programul SUA privind sancțiunile;

12.2. Programul ONU privind sancțiunile;

12.3. Programul UE privind sancțiunile;

12.4. Legislația din România privind sancțiunile;

12.5. Listele de sancțiuni și sancțiunile sectoriale;

13.1. Restricțiile financiare;

13.2. Restricțiile economice;

14. Riscuri și vulnerabilități în sistemul financiar-bancar;

15.Cele mai bune practici în sistemul financiar-bancar.

Ce primești dacă participi la cursul de Prevenirea și combaterea spălării banilor, finanțării terorismului și sancțiuni internaționale?

În urma participării la cursul pentru prevenirea spălării banilor vei primi nu doar informații concrete și actualizate despre prevenirea și combaterea infracțiunilor grave, cum sunt cele de spălare a banilor, dar și:

●  suport din partea lectorului pe durata parcurgerii programului;

●  camera de discuții suport din partea ASFM;

●  suport IT;

●  rezultate prezență afișate online;

●  certificat de participare, cu opt ore de pregătire și perfecționare profesională continuă pentru anul în curs. Certificatul de participare se eliberează online sau în format electronic (în termen de 24 ore de la finalizarea programului).

Curs de "Spălarea banilor, finanțarea terorismului și sancțiuni internaționale" - Bonus ASFM

●  Vizualizare nelimitată a suportului de curs în format video, în care este inclusă toată perioada desfășurării programului până la expirarea valabilității informațiilor.

Curs de Spălarea Banilor - Trainer

Programul va fi susținut de Ion Radu care:

●  Este specialist cu experiență îndelungată pe aria de Conformitate din domeniul financiar-bancar.

●  În prezent, ocupă funcția de expert conformitate la Banca Comercială Română.

●  Este licențiat în Matematică, la Universitatea din București, a absolvit Cursul postuniversitar de Management Bancar și Bursier - ASE și numeroase alte cursuri de specializare în domeniul financiar-bancar și de conformitate.

●  Este un profesionist experimentat, unul dintre cei mai buni specialiști din România pe probleme legate de prevenirea spălării banilor, sancțiuni financiare internaționale și FACTA (The Foreign Account Tax Compliance Act), având o experiență de peste 25 ani în aplicarea legislației în practică.

Obiectivul nostru principal este că înțelegerea conceptelor de spălare a banilor și finanțarea terorismului și a riscurilor aferente să fie realizată prin îmbinarea optimă între partea teoretică și partea practică. în acest sens, lectorul programului vă va prezenta numeroase exemple concrete privind resursele de abordare a celor mai importante riscuri în materie de combatere a spălării banilor și a finanțării terorismului prin activități pe piața de capital.

Modul în care se desfășoară Cursul de Prevenirea și combaterea spălării banilor, finanțării terorismului și sancțiuni internaționale

●  Pentru acest program ne vom întâlni online, pe parcursul a 4 zile.

●  Vor fi 4 Webinarii LIVE de câte 2 ore fiecare.

●  Nu este nevoie să instalezi vreun program pentru a participa la Webinarii! Trebuie doar să fii online și să le urmărești de pe laptop sau de pe telefon.

●  Vei avea colegi de program alți specialiști care lucrează în același domeniu, cu care poți discuta și împărtăși cunoștințe și experiențe.

●  La finalul cursului, participanții vor beneficia de 60 de minute de "ședințe de consultări" cu lectorul. Acestea vor fi organizate, având ca scop clarificarea tuturor nelămuririlor participanților. În cadrul acestor ședințe, lectorul va putea răspunde punctual întrebărilor specifice ale cursanților.

●  La finalizarea programului, vei primi suportul de curs în format video pentru a-l reasculta și aprofunda de fiecare dată când ai nevoie.

Urmează şi tu cursul “Prevenirea și combaterea spălării banilor, finanțarea terorismului și sancțiuni internaționale",   10.06.2024-13.06.2024 

Ce spun clienții noștri despre Cursul de Prevenirea și combaterea spălării banilor, finanțarea terorismului și sancțiuni internaționale?

D.D.: "Recomand acest curs profesioniștilor pieței de capital, dar și persoanelor care doresc să afle informații utile despre fenomenul spălarii banilor. Programul aduce în atenția cursanților probleme reale, actuale și practice în materia spălării banilor".

C.P.: "Da, aș recomanda acest curs și altor persoane".

T.M.: "Aș recomanda acest curs și altor persoane fiind util".

P.R.: "Recomand acest curs deoarece pune la dispoziția cursanților, într-o manieră facilă și profesionistă un bogat volum de informații care să sprijine înțelegerea cadrului legal și de reglementare aplicabil și a fenomenelor și conceptelor cu privire la spălarea banilor. Cursul oferă și oportunitatea conectării cu profesioniștii în domeniu prin intermediul informațiilor publicate pe pagina web a formatorului Cursuri Bursa".

D.B.: "Cursuri întocmite și predate într-o manieră profesionistă".

I.S.: "Da, îl recomand. Persoanele care au în activitatea lor "Spălarea banilor", este necesar ca periodic să  participe la un astfel de curs".

B.V.: "Complet și aplicat".

A.P.: "Aș recomanda doar materialul de curs".

B.D.: "AS Financial Markets a dovedit încă o dată că este un bun organism de formare profesională. Cursul "Spălarea banilor, finanțarea terorismului și sancțiuni internaționale" m-a ajutat să privesc dintr-o altă perspectivă analiza riscurilor unei societăți, existența și a altor riscuri care pot avea un impact important într-o companie, nu doar a celor financiare. Felicitări d-lui Radu Ion pentru prezentare și pentru faptul că a reușit să ne capteze atenția de-a lungul atâtor ore".

V.A.: "Da, pentru ca dl. Radu Ion, este un om  pregătit profesional. Are de oferit informații în spălarea banilor, finanțarea terorismului și in sancțiuni internaționale".

C.A.: "Aș recomanda cursul oricui interesat de acest domeniu".

P.G.: "Da, este un curs bine structurat cu informații utile atât teoretice cât și practice, iar prezentarea dlui Radu Ioan a fost foarte bună".

N.S.: "Da, pentru ca aveti cursuri interesante".

A.V.:  "Da, pentru pregatirea profesionala a echipei".

S.F.: "Da, as recomanda si altor colegi, colaboratori".

D.T.: "Da. Apreciez interesul dlui Radu Ion de a actualiza permanent informatiile din domeniu in asa fel incat la noi cursantii sa ajunga informatii corecte, complete, actualizate".

C.B.: "Un curs util cu informatii aplicabile in activitatea de specialitate curenta".

T.J.: "Recomand. Curs complet si foarte util".

E.C.: "DA . CURS COMPLET. ACTUALIZAT . ADAPTAT LA PRACTICA . FOARTE UTIL PENTRU PRACTICIENII DIN ACEST DOMENIU".

S.A.: "Îmi face mare plăcere să împărtășesc experiența mea cu privire la cursul de formare profesională (programul de prevenirea și combaterea spălării banilor) pe care l-am urmat la ASFM. În primul rând, am fost impresionat de calitatea cursului și de nivelul de expertiză al formatorului. Consider ca este un profesionist experimentat, cu o vastă cunoaștere în domeniul de specialitate. Fiecare modul de curs a fost bine structurat și a acoperit aspecte relevante și practice ale subiectului cursului. Recomand cu căldură cursul de formare profesională (programul de prevenirea și combaterea spălării banilor) al ASFM tuturor celor care doresc să-și dezvolte competențele și să-și formeze abilitatile in acest domeniu. Sunt recunoscător pentru oportunitatea de a participa la acest curs si sunt convins că veți găsi la fel de valoros și multumitor acest curs, așa cum am făcut-o și eu."

B.G.E.: "DA UTILITATE/COMPLEXITATE/ACTUALITATE".

C.R.: "Da. Pentru modul profesionist in care sunt desfasurate cursurile, pentru studiile de caz interesante care completeaza informatiile din curs si nu in ultimul rand pentru modul de expunere a formatorului".

Urmează Cursul de Spălarea Banilor și vei deveni profesionist în domeniu!

Rezervă-ți locul la cursul de spălarea banilor de mai jos și investește în dezvoltarea ta profesională! Vei afla informații relevante cu ajutorul cărora îți vei putea practica meseria cu profesionalism și corectitudine.

Pentru mai multe detalii, ne poți contacta la oricare dintre numerele de telefon 0369-404.124/ 0771-261.036 sau ne poți scrie pe adresa de e-mail office@cursuribursa.ro

Înscrie-te acum la Cursul de Prevenirea și combaterea spălării banilor, finanțării terorismului și sancțiuni internaționale!

...
Imagine simbol pentru PSBASIG 2024 -

PSBASIG 2024 -

Cunoașterea clientelei și prevenirea spălării banilor în asigurări

Cursul oferă informații teoretice și practice necesare pentru înțelegerea fenomenului de spălare a banilor și finanțarea terorismului, conștientizării riscurilor sectorului societăților de asigurare şi intermediarii în asigurări și asigura formarea de competențe și abilități în vederea implementării măsurilor proactive și reactive de combatere a spălării banilor.

...
Imagine simbol pentru CIF 2024 -

CIF 2024 -

Consultant de Investiții 

Programul are ca obiectiv dobândirea de cunoștințe și competențe pentru personalul care oferă consultanță de investiții în legătură cu serviciile și activitățiile de investiții financiare și/ sau instrumente financiare conform prevederilor Legii 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare, Regulamentului A.S.F. nr. 5/2019, Regulamentului A.S.F./ B.N.R. nr. 14/7/2018 privind prestarea de servicii și activități de investiții în numele societăților de servicii de investiții financiare și al instituțiilor de credit(modificat), respectiv Ghidul ESMA cu privire la evaluarea cunoștințelor și competențelor.

De ce să te înscrii la cursul Consultant de Investiții Financiare?

Cu ajutorul acestui program de pregătire și perfecționare, vei înțelege mai bine structura, modul de funcționare și caracteristicile piețelor financiare, instrumentele financiare tranzacționate pe aceste piețe și cadrul de reglementare. Pe lângă teorie, cursul conține și parte practică, unde vei avea posibilitatea de a analiza diverse studii de caz.

Iată, concret, câteva din informațiile utile pe care le vei învăța prin intermediul acestui program:

 1. Vei înțelege modul în care poate fi afectată valoarea și cotația produselor de investiții (impactul valorilor economice și al evenimentelor naționale/ regionale/globale asupra piețelor);
 2. Vei obține cunoștințe importante despre indicii bursieri și finanțe comportamentale;
 3. Vei afla ce este abuzul de piață și spălarea banilor;
 4. Vei obține noțiuni elementare de analiză financiară pentru a putea evalua datele relevante pentru produsele de investiții despre care oferi informații clienților;
 5. Vei învăța concepte/principii în construirea unui portofoliu de investiții și implementarea unei strategii de investiții;
 6. Vei afla care este regimul fiscal aferent veniturilor obținute din tranzacționarea instrumentelor financiare.

Înveți de la profesioniști de top, care au o experiență îndelungată pe piața de capital din România

Acordăm o atenție deosebită calității cursurilor noastre, prin urmare toți lectorii AS Financial Markets sunt profesioniști redutabili, cu un înalt grad de calificare și o experiență vastă în domeniul financiar-bancar și piața de capital, fiind recunoscuți de  A.S.F./B.N.R./C.A.F.F.P.A.

Lectorii noștri abordează fiecare temă cu deosebită seriozitate, astfel încât toți participanții la curs să înțeleagă bine conceptele prezentate și să obțină competențele necesare pentru îndeplinirea atribuțiilor profesionale.

Programul ”Consultant de investiții/ Persoana care  oferă consultanță clienților privind instrumentele financiare, serviciile de investiții sau serviciile auxiliare” este susținut de următorii lectori:

 1. Adrian Codîrlașu - Dr. în Economie, Vicepreședinte al Asociației CFA România, Vicepreședinte al Asociației Analiștilor Financiari - Bancari din România și Profesor Asociat în cadrul Școlii Doctorale de Finanțe-Bănci
 2. Darie Moldovan - Lector Universitar Dr. Secția Inform. Ec. UBB Cluj-Napoca și Dr. în Științe Economice, domeniul Cibernetică și Statistică
 3. Petru-Ovidiu Mura - Lector Universitar Dr. Universitatea de Vest din Timişoara, specializarea Finanțe-Bănci, Master în ”Finanţe şi strategii financiare ale companiilor”
 4. Narcisa Oprea - Avocat, partener coordonare arie de practică piața de capital în cadrul Schoenherr și Asociații
 5. Roxana Păunescu - Manager Departament Investigații Antifraudă, Anticorupție și Servicii Financiare/ Direcția Conformitate, Raiffeisen Bank România, cu o experiență de 20 ani pe piața financiar-bancară și a pieței de capital
 6. Mugur Popescu - CFA, Board Member CFA România, Director Investiții BCR Pensii, S.A.F.P.P. SA
 7. Ion Radu - expert conformitate BCR, cu peste 25 ani de experiență în coordonarea activităților de prevenirea spălării banilor și terorismului, sancțiuni financiare internaționale și FATCA în instituții de credit de prestigiu din România
 8. Ioana Sechel - Șef Lucrări în cadrul Univ. Tehnice Cluj-Napoca și Risk Manager în cadrul BRK Financial Group
 9. Bogdan Tudosie - CFA, Director Vânzări în cadrul BRD Asset Management

Cui se adresează acest curs?

Acest program de pregătire profesională se adresează persoanelor care furnizează servicii de consultant de investiții și care trebuie să facă dovada absolvirii unui program de pregătire iniţială organizat de un organism de formare profesională recunoscut de autorităţile competente.

Consultantul de investiții prestează cu titlu profesional servicii de consultanță de investiții, respectiv face recomandări personale de investiții cu privire la unul sau mai multe servicii financiare. Conform prevederilor legale în vigoare el are obligația de a acționa într-un mod onest, echitabil și profesionist, care să corespundă cel mai bine intereselor clienților.

Pentru a dobândi calitatea de consultant de investiții, o persoană trebuie să îndeplinească criteriile de cunoștinte, competențe și experiență extinse, prevăzute de legislația în vigoare. Desfășurarea efectivă a activităților de consultant de investiții este supusă, în prealabil, cerințelor de autorizare și înregistrare în Registrul A.S.F.

Condiții și documente de autorizare consultanți de investiții - Regulamentul A.S.F. nr. 5/2019 privind reglementarea unor dispoziţii referitoare la prestarea serviciilor şi activităţilor de investiţii conform Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare (art.127-130), click AICI.

Modul de desfășurare al cursului

Cursul ”Consultant de Investiții ” se va desfășura sub formă de Webinarii ONLINE, având o durată totală de 50 de ore (41 ore teorie cu studii de caz și 9 ore pentru pregătire portofoliu).

IMPORTANT!!! Nu este nevoie să instalezi vreun program pentru a participa la Webinarii! Trebuie doar să fii online și să le urmărești de pe laptop sau telefon.

Accesul participanților la Webinarile online și examenul de absolvire a cursului se face prin intermediul platformei de vizualizare (a)AnyMeeting- live și/sau (b)cursuribursa.ro-offline (secțiunea client). Platforma online dispune de:

 1. Cameră video-audio și opțiuni de screen-sharing (a)
 2. Cameră de discuții (a) și (b)
 3. Monitorizarea prezenței (se înregistrează numărul de minute pe care participantul le vizualizează online și offline pentru raportarea la ASF) (a) și (b)
 4. Teste de verificare a cunoștințelor, teste de examen și arhiva newsletter(b)

Înregistrarea la curs prin platforma online se face în 2 pași:

 1. Prin accesarea link-ului corespunzător modulului programat, transmis pe adresa de e-mail a cursantului. Înregistrarea se poate face oricând până în ziua şi ora începerii cursului menţionat în e-mail.
 2. După finalizarea înregistrării, pe adresa de email, se va primi un nou e-mail cu link-ul de acces la curs.  Link-ul se va accesa doar cu 15 minute înaintea perioadei desfăşurării acestuia. Dacă se accesează în afara orarului, se va putea vedea doar agenda sau mesaje de eroare.

Observație! Fiecărei sesiune de curs în sistem online îi va fi alocat un link unic de conectare!

Reguli privind modalitatea de desfășurare a cursurilor ASFM - click AICI

Programele noastre de formare profesională pot fi ajustate și adaptate pentru a satisface cerințele clienților noștri!

Suntem flexibili în ceea ce privește orele și perioada de desfășurare a cursurilor și examenelor de absolvire și oferim oferte personalizate care să corespundă nevoilor tale. În plus, pentru grupuri mai mari de participanți avem reduceri semnificative!

Scrie-ne pe adresa de email office@cursuribursa.ro și spune-ne de ce ai nevoie, iar noi îți vom oferi cele mai bune condiții pentru dezvoltarea ta profesională!    

Tematica programului ”Consultant de Investiții”

Programul de formare profesională inițială ”Consultant de Investiții”  este structurat în 17 capitole (teorie și studii de caz), astfel:

Modul I. Piețele de instrumente financiare: concept și structură

Modul II. Structura pieței financiare (Locuri de tranzacționare, Participanți pe piețele de instrumente financiare, Scheme de compensare a investitorilor)

Modul III. Instrumente financiare (Instrumente tranzacționabile pe piețe de capital, Instrumente ale pieței monetare)

Modul IV. Servicii de investiții financiare (Servicii de investiții principale și auxiliare, Servicii non-advisory și Suitability test)

Modul V. Personalul care oferă informații în legătură cu serviciile de investiții financiare (Cerințe privind cunoștințele și experiența personalului)

Modul VI. Cadrul de reglementare a piețelor de instrumentelor financiare (MIFID, abuzul de piață)

Modul VII. Indici bursieri

Modul VIII. Instrumente financiare derivate

Modul IX. Depozite și produse structurate

Modul X. Vânzarea încrucișată de instrumente financiare

Modul XI. Servicii de investiții financiare cu consultanță (advisory) - obligații de informare și cunoașterea produsului

Modul XII. Administrarea  portofoliului

Modul XIII. Personalul care oferă consultanță în legătură cu serviciile de investiții financiare/ instrumentele financiare (Ghid ESMA, cerințe privind formarea profesională)

Modul XIV. Prevenirea și administrarea conflictelor de interese în legătura cu serviciile de investiții financiare

Modul XV. Finanțe comportamentale

Modul XVI. Regimul fiscal aferent veniturilor obținute din tranzacționarea instrumentelor financiare

Modul XVII. Spălarea banilor (Prevenirea și detectarea operațiunilor de spălare a banilor; practici și indicatori folosiți, tranzacții suspecte, sancțiuni penale)

Ce primești în urma participării la curs?

În urma participării la programul ”Consultant de Investiții Financiare” vei primi:

 1. Suport de curs în format video - reasculți și aprofundezi în orice moment informațiile prezentate în cadrul programului de formare profesională. Acces nelimitat până la 03.01.2025;
 2. Suportul lectorului pe toată durata parcurgerii programului – ai acces direct la unul dintre cei mai buni specialiști în domeniu și ai posibilitatea de a-i adresa întrebări și de a învăța din experiența sa;
 3. Camera de discuții suport din partea AS Financial Markets – atunci când ai nevoie de consiliere de la specialiștii AS Financial Markets
 4. Suport IT pentru desfășurarea cursului în condiții excelente, astfel încât să nu pierzi niciun minut prețios din acest program;
 5. Adeverinta de PARTICIPARE la program, care dă dreptul prezentării la examen. Documentul afișează timpul individual parcurs la fiecare modul și calificativul obținul la proiectul de finalizare a programului;
 6. Certificat de ABSOLVIRE - care atestă absolvirea programului de formare profesională. Certificatul se eliberează în format electronic în termen de 24 ore de la promovarea examenului și poate fi folosit pentru a primi atestatul profesional de la A.S.F.

Ședințe de consultări cu lectorii

La finalul programului, ASFM îți pune la dispoziție, la cerere, EXTRA- 30 de minute de "ședințe de consultări" cu lectorul pentru a clarifica eventuale nelămuriri. Sesiunile de consultări vor fi organizate cu maxim 5 studenți, pentru ca lectorul să poată răspunde punctual întrebărilor specifice ale cursanților.

BONUS ASFM!!!

Cursanții care promovează examenul cu nota 10.00, primesc GRATUIT din partea AS Financial Markets manualul ”Consultanţa în investiţii şi oferirea de informaţi privind serviciile de investiţii financiare”. Documentul conține 343 de informații prețioase din domeniul financiar-bancar și piața de capital, pe care consultanții de investiții le pot aplica în activitatea lor profesională. Manualul  a fost elaborat de lectorii ASFM, este avizat BNR și este singura lucrare de acest fel tipărită la nivel național. Dacă nu ai urmat cursul de formare profesională, dar dorești să-ți aprofundezi cunoștințele, poți achiziționa manualul la prețul de 200 de RON.  Pentru comenzi, contactează-ne la adresa de email: office@cursuribursa.ro sau la telefon: +40-369.404.124  sau de la Librăria Universității Babeș-Bolyai Cluj.

Cum te înscrii la cursul Consultant de investiții?

Pentru a participa la acest curs de perfecționare profesională, urmează pașii de mai jos:

1.  Completează și pregătește următoarele documente:

 1. 1a. Formular de înscriere persoană juridică (PDF)(WORD) sau
 2. 1b. Formular de înscriere persoană fizică(doar dacă plata este efectuată de persoana fizică) (PDF)
 3. 2. Copia actului de identitate
 4. 3. Copie diplomă studii superioare
 5. 4. Dovada achitării tarifului de înscriere la curs și examen(copie ordin de plată bancar sau extras de cont cuprinzând dovada efectuării plății).

2.  Încarcă documentele în aplicația www.cursuribursa.ro, în contul tău de client sau transmite-le pe adresa de e-mail: office@cursuribursa.ro.

3.  Noi îți vom trimite pe email confirmarea înscrierii, precum și toate detaliile cu privire la acest curs de pregătire și formare profesională.

Informații despre examenul de absolvire a cursului ”Consultant de Investiții”

În cel mult 30 de zile de la finalizarea programului de formare profesională inițială ”Consultant de Investiții Financiare”, cursanții vor susține un examen de absolvire. Acesta se desfășoară ONLINE și constă într-un test grilă de 50 de întrebări (50% din legislație - 50% exerciții practice), cu multiple variante de răspuns, din care unul singur este răspuns corect.

Examenul va dura 60 de minute, iar după finalizarea testului sau expirarea timpului, se va afișa instantaneu rezultatul, cu punctajul, nota și calificativul ADMIS sau RESPINS. Pentru absolvirea programului de formare profesională inițială, cursanții trebuie să promoveze examenul cu cel puțin nota 7.00 (ceea ce înseamnă răspunsul corect la 34 întrebări din totalul de 50)

Pe pagina web a ASFM se afișează data și ora de examinare, însă toate informațiile referitoare la examen se trimit și pe adresa de e-mail a cursantului. Orice modificare a datei şi/sau a orei de susţinere a examenului final va fi comunicată cu cel puţin 2 zile înainte de data examenului, cât și pe pagina web - www.cursuribursa.ro

Înscrierea la examen se poate face:

a) din oficiu, pentru cursanţii care au fost înscrişi la respectiva serie de curs;

b) la cerere, pentru persoanele care au fost respinse sau au absentat la examenul corespunzător programului urmat şi care doresc să susţină examenul de absolvire.

c) la cerere, pentru cursanții care au efectuat programul la un alt organism de formare profesională autorizat A.S.F./B.N.R. sau în situația recunoașterii programului de formare profesională inițială efectuată în alt stat, în scopul verificării cunoștințelor privind legislația și specificul calității acestuia.

Pentru participarea la examen, cursantul se înregistrează/autentifică în contul său de client de pe pagina web - www.cursuribursa.ro

Regulament de desfăşurare a examenului ASFM- click AICI

Pentru mai multe detalii, ne poți contacta la oricare dintre numerele de telefon 0369-404.124, 0771-261.036 sau ne poți scrie pe adresa de e-mail office@cursuribursa.ro

Investește în dezvoltarea ta profesională și rezervă-ți locul la programul de formare profesională inițială ”Consultant de investiții”!

...
Imagine simbol pentru ADRI 2024 -

ADRI 2024 -

Administrator de risc/ Persoana care îndeplinește funcția de administrare a riscului 

Se adresează persoanelor responsabile cu managementul riscului în cadrul societăților autorizate de A.S.F și în sistemul financiar-bancar B.N.R.. În desfășurarea acestui program vei dobândi cunoștințele și abilitățile necesare pentru a identifica și evalua factorii de risc și pentru a implementa planuri de strategie care pot preveni sau minimiza pierderile financiare.

Funcția de Administrator de Risc - Prezentare generală

Funcția de Administrator de Risc este una esențială pentru realizarea obiectivelor strategice ale entității reglementate. Persoanele care îndeplinesc această funcție trebuie să se asigure că în cadrul entității în care își desfășoară activitatea este implementat un proces general de management al riscului și că acesta funcționează.

Procesul de administrare a riscurilor implică, printre altele, evaluarea riscurilor actuale și identificarea unor riscuri potențiale, raportarea riscurilor structurii de management, implementarea unor controale eficiente de gestionare a riscului și  crearea de planuri de continuitate a activității pentru limitarea riscurilor.

De ce să te înscrii la cursul de Administrator de Risc?

Ca urmare a participării la cursul de Administrator de risc/ Persoana care îndeplinește funcția de administrare a riscului vei stăpâni elementele esențiale disciplinei managementul riscului și vei putea identifica, evalua și anticipa riscurile cu care se confruntă organizația ta în activitățile sale zilnice. Acest program de formare profesională inițială este esențial pentru exercitarea profesiei de Administrator de risc.

Iată de ce să te înscrii la cursul de Administrator de risc predat de specialiștii AS Financial Markets:

 1. Vei înțelege care sunt principalele riscuri cu care se confruntă o organizație în realizarea obiectivelor sale strategice (riscul de credit și riscul de piață, riscurile operaționale, financiare și de lichiditate)
 2. Vei știi cum poți măsura, evalua și aborda riscurile din mediul intern și extern
 3. Vei învăța să realizezi corect documentarea privind caracteristicile de risc și să raportezi în mod corespunzător nivelului ierarhic superior
 4. Vei afla tehnici de monitorizare și diminuare a riscurilor
 5. Vei dobândi cunoștinte legate de funcționarea piețelor financiare, teorii și principii financiare, matematică și statistică financiară, dar și aspecte privind politicile contabile și de evaluare

Înveți de la specialiști de top din domeniu

Programele de instruire și pregătire profesională AS Financial Markets îndeplinesc cele mai ridicate standarde de calitate, prin urmare, toți lectorii noștri sunt profesioniști de renume, cu un înalt grad de calificare și o experiență vastă în domeniul financiar-bancar și piața de capital, fiind recunoscuți de  A.S.F./B.N.R./C.A.F.F.P.A.

Toate temele cursurilor sunt abordate cu maximă seriozitate, astfel încât toți participanții la programul de training să înțeleagă bine conceptele prezentate și să obțină competențele necesare pentru îndeplinirea atribuțiilor profesionale.

Programul de formare profesională Administrator de risc /Persoana care îndeplinește funcția de administrare a riscului este susținut de următorii lectori:

 1. Adrian-Cantemir Călin - Conferențiar univ. Dr. în cadrul ASE București unde predă cursuri de Investiții, Managementul riscului, Prețul activelor și Piețe internaționale de capital. De asemenea este Cercetător științific gradul II în cadrul Institutului de Prognoză Economică, Academia Română
 2. Adrian Codîrlașu - Vicepreședinte CFA România, Doctor în Economie în cadrul ASE București și are o experiență de peste 20 de ani în domeniul financiar-bancar
 3. Delia Deliu – Lector universitar, Audit and Accounting Department Faculty of Economics and Business Administration - WUTimisoara, Audit & Advisory Services - Romanian Certified Accountant (CECCAR), Financial Auditor (CAFR), ACCA S.
 4. Andreea Nica - CFA, Membru al CFA România. A activat timp de 10 ani în industria bancară în cadrul departamentul de Trezorerie, iar în prezent face parte din una dintre cele mai mari companii de agro-business din lume, acoperind roluri de risc, control și conformitate
 5. Mugur Popescu - CFA, Board Member CFA România, Director Investiții BCR Pensii, S.A.F.P.P. SA. Deține o experiență bogată în domeniile administrare investiții, analiză financiară și creditare în diverse instituții financiare internaționale

Cui se adresează acest curs?

Acest curs se adresează:

 1. Persoanelor responsabile cu identificarea și administrarea riscului în cadrul SAI, AFIA, S.S.I.F. și Depozitarul Central
 2. Persoanelor care îndeplinesc funcția de administrare a riscului în cadrul operatorului de piață (Bursa de Valori)
 3. Personalului din sistemul financiar-bancar implicat în activitatea de management al riscurilor financiar-bancare(B.N.R.).

În plus, acest curs se adresează tuturor persoanelor fizice care doresc să-și dezvolte competențe noi și să se specializeze în domeniul managementul riscului.

Studiile economice sau juridice NU reprezintă condiție obligatorie de obținere a atestatului profesional.

Pentru a fi autorizată de A.S.F. în calitate de persoană care asigură funcţia de administrare a riscului, persoana fizică trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

 1. să fie angajată cu contract individual de muncă;
 2. să aibă atribuţii de administrare a riscului numai în cadrul acelei S.S.I.F.;
 3. să prezinte dovada absolvirii unui curs de specializare organizat de instituţii de specialitate denatura organismelor de formare profesională, naţionale sau internaţionale, care atestă dobândirea unor cunoştinţe în domeniul administrării riscului şi care să îi permită îndeplinirea responsabilităţilor aferente funcţiei ocupate.

Administratorul de risc fiind o persoană cheie în cadrul entităților reglementate de A.S.F., pentru obținerea autorizării se supune cerințelor Regulamentului A.S.F. nr. 1/2019 privind evaluarea și aprobarea membrilor structurii de conducere și a persoanelor care dețin funcții-cheie în cadrul entităților reglementate de A.S.F., precum și a Regulamentului A.S.F. nr.5/2019.

Modul de desfășurare al cursului

Cursul ”Administrator de risc/ Persoana care îndeplinește funcția de administrare a risculuise va desfășura sub formă de Webinarii ONLINE, pe parcursul unei luni calendaristice. Acest program de formare profesională are o durată totală de 45 de ore (33 ore teorie cu studii de caz și 12 ore pentru pregătire portofoliu).

IMPORTANT!!! Nu este nevoie să instalezi vreun program pentru a participa la Webinarii! Trebuie doar să fii online și să le urmărești de pe laptop sau telefon.

În cadrul cursului, vor fi predate informații teoretice cu privire la procesul de administrarea riscului, însă vor fi analizate și diverse studii de caz, pentru a-i ajuta pe cursanți să înțeleagă mai bine conceptele predate și să se familiarizeze cu scenarii practice din viața reală.

Trainerii discută și problemele actuale cu care se confruntă cursanții în aria lor de activitate și îi ajută să găsească modalități de a le depăși, folosind cunoștințele și experiența dobândite prin curs.

Accesul participanților la Webinarile online și la examenul de absolvire a cursului se face prin intermediul platformei de vizualizare AnyMeeting/ CursuriBursa. Platforma online dispune de:

 1. Cameră video-audio și opțiuni de screen-sharing
 2. Cameră de discuții
 3. Monitorizarea prezenței (se înregistrează numărul de minute pe care participantul le vizualizează online și offline pentru raportarea la ASF)
 4. Teste de verificare a cunoștințelor, teste de examen și arhiva newsletter

Înregistrarea la curs prin platforma online se face în 2 pași:

 1. Prin accesarea link-ului corespunzător modulului programat, transmis pe adresa de e-mail a cursantului. Înregistrarea se poate face oricând până în ziua şi ora începerii cursului menţionat în e-mail.
 2. După finalizarea înregistrării, pe adresa de email, se va primi un nou e-mail cu link-ul de acces la curs.  Link-ul se va accesa doar cu 15 minute înaintea perioadei desfăşurării acestuia. Dacă se accesează în afara orarului, se va putea vedea doar agenda sau mesaje de eroare.

Observație! Fiecărei sesiune de curs în sistem online îi va fi alocat un link unic de conectare!

Reguli privind modalitatea de desfășurare a cursurilor AS FM - click AICI

Programele noastre de formare profesională pot fi personalizate și adaptate pentru a satisface cerințele clienților noștri!

Suntem flexibili în ceea ce privește tematica, orele și perioada de desfășurare a cursurilor și examenelor de absolvire și pregătim oferte personalizate, care să corespundă nevoilor tale. În plus, pentru grupuri mai mari de participanți avem reduceri semnificative!

Scrie-ne pe adresa de email office@cursuribursa.ro și spune-ne de ce ai nevoie, iar noi îți vom oferi cele mai bune condiții pentru dezvoltarea ta profesională!    

Tematica

Programul de formare profesională ”Administrator de risc/ Persoana care îndeplinește funcția de administrare a riscului” acoperă un conținut substanțial de informații care ajută la înțelegerea tuturor aspectelor ce țin de managementul riscului.

Cursul este structurat în 14 module care vor aborda și aprofunda următoarele subiecte:

Modul I - Macroeconomie și structura piețelor. Politici monetare, fiscale, bugetare

Modul II - Piețele de instrumente financiare

Modul III - Principii și teorii financiare

Modul IV - Matematici și statistică financiară

Modul V - Profilul de risc al unui fond de investiții(OPCVM, FIA)

Modul VI - Efectul de levier și calculul expunerii

Modul VII - Riscurile de lichiditate

Modul VIII - Riscurile de piață

Modul IX - Riscurile de credit

Modul X - Riscurile operaționale

Modul XI - Aspecte privind politicile contabile și de evaluare (IFRS, Standarde de evaluare a societăților comerciale/instituții financiare, Principii de consolidare - societăți de holding/grupuri financiare)

Modul XII - Operațiunile de securitizare (Securitizarea cu finanțare; Securitizarea sintetică)

Modul XIII - Funcția de administrator risc

Modul XIV - Realizarea documentării asupra caracteristicilor de risc ale situaţiei analizate

Ședințe de consultări cu lectorii

La finalul cursului, ASFM îți pune la dispoziție, la cerere, EXTRA- 30 de minute de "consultări" cu lectorul pentru a clarifica eventuale nelămuriri. 

Stagiu de practică

Stagiul de practică din cadrul acestui program de pregătire profesională constă în întocmirea unui proiect final cu o temă propusă de lectorii ASFM.

Proiectul va fi elaborat având la bază infomațiile teoretice și exercițiile practice desfășurate pe parcursul programului, alături de studiul individual realizat în afara orelor de curs de către participanți.

Cursanții vor primi la începutul programului suportul de curs în format video și vor fi informați care este tema proiectului final.

Pe toată perioada stagiului de practică, cursanții vor beneficia de tutoriat din partea lectorilor ASFM desemnați, care vor realiza și evaluarea proiectelor finale.

Proiectul va fi predat înainte de examenul grilă și doar cursanții care l-au elaborat și transmis organismului de formare profesională vor putea susține și examenul grilă.

Organizarea stagiului de practică are ca obiectiv consolidarea cunoștințelor teoretice predate în cadrul programului și dezvoltarea unor competențe profesionale pe care participanții la curs pot să le aplice în concordanță cu specializarea și entitatea pentru care se instruiesc. Mai multe detalii despre stagiul de practică, inclusiv lectorii desemnați pentru tutoriat și evaluarea proiectelor găsești AICI.

Ce primești după participarea la acest curs?

În urma participării la programul ”Administrator de riscPersoana care îndeplinește funcția de administrare a riscului” vei primi:

 1. Suport de curs în format video - reasculți și aprofundezi în orice moment informațiile; Accesul pentru a vizualiza suportul de curs în format video este nelimitat (pe toată perioada desfășurării programului până la expirarea valabilității informațiilor).
 2. Suportul lectorilor pe toată durata parcurgerii programului – ai acces direct la cei mai buni specialiști în domeniu și ai posibilitatea de a le adresa întrebări și de a învăța din experiența lor;
 3. Camera de discuții suport din partea AS Financial Markets – atunci când ai nevoie de consiliere de la specialiștii AS Financial Markets
 4. Suport IT pentru desfășurarea cursului în condiții excelente, astfel încât să nu pierzi niciun minut prețios din acest program;
 5. Adeverinta de PARTICIPARE la program, care dă dreptul prezentării la examen. Documentul afișează timpul individual parcurs la fiecare modul și calificativul obținul la proiectul de finalizare a programului;
 6. Certificat de ABSOLVIRE- eliberat de AS Financial Markets  ”Administrator de Risc/ Persoana care îndeplinește funcția de administrare a riscului”, care poate fi folosit pentru a primi atestatul profesional de la Autoritatea de Supraveghere Financiară(A.S.F.).

Informații despre examenul de absolvire a cursului  ”Administrator de Risc/ Persoana care îndeplinește funcția de administrare a riscului

În cel mult 30 de zile de la finalizarea programului de formare profesională inițială ”Administrator de risc/ Persoana care îndeplinește funcția de administrare a riscului”, cursanții vor susține un examen de absolvire. Acesta se desfășoară ONLINE și constă într-un test grilă de 50 de întrebări (50% din legislație -50% exerciții practice), cu multiple variante de răspuns, din care unul singur este răspuns corect.

Examenul va dura 60 de minute, iar după finalizarea testului sau expirarea timpului, se va afișa instantaneu rezultatul, cu punctajul, nota și calificativul ADMIS sau RESPINS. Pentru absolvirea programului de formare profesională inițială, cursanții trebuie să promoveze examenul cu cel puțin nota 7.00 (ceea ce înseamnă răspunsul corect la 34 întrebări din totalul de 50)

Pe pagina web a ASFM se afișează data și ora de examinare, însă toate informațiile referitoare la examen se trimit și pe adresa de e-mail a cursantului. Orice modificare a datei şi/sau a orei de susţinere a examenului final va fi comunicată cu cel puţin 2 zile înainte de data examenului, cât și pe pagina web - www.cursuribursa.ro

Înscrierea la examen se poate face:

a) din oficiu, pentru cursanţii care au fost înscrişi la seria de curs respectivă;

b) la cerere, pentru persoanele care au fost respinse sau au absentat la examenul corespunzător programului urmat şi care doresc să susţină examenul de absolvire.

c) la cerere, pentru cursanții care au efectuat programul la un alt organism de formare profesională autorizat A.S.F./B.N.R. sau în situația recunoașterii programului de formare profesională inițială efectuată în alt stat, în scopul verificării cunoștințelor privind legislația și specificul calității acestuia.

Pentru participarea la examen, cursantul se înregistrează/autentifică în contul său de client de pe pagina web - www.cursuribursa.ro.

Regulament de desfăşurare a examenului ASFM- click AICI

Bonus premianți!

Participanții care promovează examenul cu note peste 10.00, primesc GRATUIT, din partea AS Financial Markets, manualul “Curs pentru personalul care oferă informații privind serviciile de investiții financiare sau consultanță în investiții”. Acesta conține 343 de pagini de informații prețioase din domeniul financiar-bancar și al pieței de capital, pe care persoanele cu aceste profesii le pot aplica la job. 
Manualul a fost elaborat de lectorii organismului AS Financial Markets, este avizat de B.N.R (2021) și este singura lucrare de acest fel tipărită la nivel național.
Dacă nu ai urmat cursul de formare profesională, dar dorești să-ți aprofundezi cunoștințele, poți achiziționa manualul la prețul de 200 de RON.   Pentru comenzi, contactează-ne la adresa de email: office@cursuribursa.ro sau la telefon: +40-369.404.124  sau la Librăria Universității Babeș-Bolyai Cluj.

Considerente finale cu privire la programul de formare profesională inițială ”Administrator de Risc/ Persoana care îndeplinește funcția de administrare a riscului din cadrul AS Financial Markets:

 1. Cursul poate fi personalizat în funcție de nevoile tale, atât în ceea ce privește tematica predată și echipa de lectori, cât și în privința duratei și orelor de desfășurare a cursului și examenului.  Suntem deschiși sugestiilor tale și oferim flexibilitate, astfel încât să găsim cea mai bună variantă pentru dezvoltarea ta profesională.
 2. Oferim reduceri semnificative pentru grupuri cu mai mulți participanți.
 3. Primești consultanță gratuită în timpul cursului și după finalizare (la cerere, la finalul programului beneficiezi de Ședințe de consultări cu lectorul pentru a clarifica eventuale nelămuriri).
 4. În urma promovării examenului, primești Certificat de Absolvire care atestă pregătirea ta profesională în domeniul administrării riscului.

Investește în dezvoltarea ta profesională și înscrie-te ACUM la programul Administrator de risc!

Pentru mai multe detalii, ne poți contacta la oricare dintre numerele de telefon 0369-404.124, 0771-261.036 sau ne poți scrie pe adresa de e-mail office@cursuribursa.ro

...
Imagine simbol pentru FPCSBEX 2023 -

FPCSBEX 2023 -

KYC/AML/CFT - Vulnerabilități și lecții învățate din cazuistica publică internațională

Expunerea este axată pe cele mai recente și relevante sancțiuni aplicate de autoritățile de supraveghere din străinătate în domeniul cunoașterii clientelei și prevenirii și combaterii spălării banilor. Sunt analizate cauzele care au generat deficiențele sancționate de autorități în contextul măsurilor de minimizare a riscurilor.

...