Cunoașterea clientelei și prevenirea spălării banilor în activitatea Caselor de Ajutor Reciproc
(SBCAR 2023 - )
Cunoașterea clientelei și prevenirea spălării banilor în activitatea Caselor de Ajutor Reciproc(CAR)
Află cum previi şi combaţi activitatea de spălare a banilor
Cursul este util tuturor celor care doresc să prevină şi să combată spălarea banilor şi finanţarea terorismului şi vor să fie la curent cu modificările semnificative din 2023 din piața instituțiilor financiare nebancare, specific CAR. Cursul abordează problematica cunoașterii clientelei, a prevenirii și combaterii spălării banilor și a sancțiunilor internaționale din perspectiva Caselor de Ajutor Reciproc.
De ce să te înscrii la cursul de cunoașterea clientelei și prevenirea spălării banilor?
Acest program are ca obiectiv analizarea reglementărilor legale în vigoare cu privire la spălarea banilor și prezintă metode eficiente de aplicare a normelor impuse de Uniunea Europeană în acest domeniu. Vei învăța de la un specialist de top în domeniu principalele tehnici de investigație financiară folosite în combaterea infracțiunilor de spălare a banilor.
Iată principalele motive pentru care trebuie să te înscrii la cursul de prevenire a spălării banilor:
- Vei învăța care sunt reglementările în vigoare la nivel național și european, politicile și procedurile în ceea ce privește spălarea banilor (drepturi de acces, obligații de raportare și escaladare etc.);
- Vei ști care sunt principalele metode de detectare și raportare a tranzacțiilor suspecte (recunoașterea semnalelor de avertizare și a indiciilor de suspiciune, regulile de acțiune în cazul descoperirii unei activități de spălarea banilor);
- Vei înțelege necesitatea abordării bazate pe risc a spălării banilor și finanțării terorismului și vei învăța modalități de măsurare și gestionarea a riscului la nivelul întregii companii;
- Te vei familiariza cu structura generală a modelelor de rating și vei afla cum să gestionezi relațiile cu clienții care se află pe lista de risc pentru spălarea banilor;
- Accentul se pune pe aplicarea conceptelor în mod practic, prin exerciții și studii de caz;
Înveți de la trainer cu experiență de peste 25 ani în prevenirea și combatere a spălării banilor
Cursul de cunoașterea clientelei și prevenirea spălării banililor este susținut de Ion Radu, unul dintre cei mai buni specialiști din România pe probleme legate de prevenirea spălării banilor, sancțiuni financiare internaționale și FATCA (The Foreign Account Tax Compliance Act), având o experiență profesională de peste 25 ani pe aria de Conformitate din domeniul financiar-bancar.
Ion Radu ocupă în prezent funcția de expert conformitate la Banca Comercială Română. Este licențiat în Matematică, la Universitatea din București, a absolvit Cursul postuniversitar de Management Bancar și Bursier - ASE și numeroase cursuri de specializare în domeniul financiar-bancar și de conformitate, precum:
- ICA & Manchester University – International Diploma in Compliance
- TUVIT - Managementul sistemelor de Securitate
- IBR - Principii și Metode de Creditare
- ASE București - Curs postuniversitar Management Bancar și Bursier
- The impact of the new EU regulations framework – PWC
- Compliance integrated approach within the latest regulations – Deloitte
Cui se adresează acest curs?
Programul este adresat membrilor de conducere, a persoanelor care au responsabilitate în aplicarea legislației, celor care doresc să-și dezvolte competențele în prevenirea spălării banilor. Acestea pot fi:
- membrilor conducerii de rang superior a entităților
- ofițerul de conformitate
- persoanele desemnate cu responsabilități în aplicarea Legii 129/2019
- persoane care analizează dosarul clienților și care procesează tranzacțiile acestora
- persoane care doresc să-și dezvolte competențele și să se specializeze în acest domeniu.
Modul de desfășurare al cursului
Cursul de "Cunoașterea clientelei și prevenirea spălării banilor" va avea loc online, pe parcursul a 4 zile.
Vor fi 4 Webinarii LIVE a câte 2 ore fiecare.
IMPORTANT!!! Nu este nevoie să instalezi vreun program pentru a participa la Webinarii! Trebuie doar să fii online și să le urmărești de pe laptop sau telefon.
Vei avea colegi de program alți specialiști care lucrează în același domeniu, iar acest lucru reprezintă o oportunitate excelentă de a discuta și împărtăși cunoștințe și experiențe.
După participarea la program, ASFM îți pune la dispoziție EXTRA - 30 de minute de "ședințe de consultări" cu lectorul pentru a clarifica eventuale nelămuriri. Sesiunile de consultări vor fi organizate cu maxim 5 studenți, pentru ca lectorul să poată răspunde punctual întrebărilor specifice ale cursanților.
La finalul programului, vei primi suportul de curs în format video pentru a-l reasculta și aprofunda oricând este necesar.
Tematica
Programul de cunoaștere și prevenire a spălării banilor este împărțit în două module (teorie + practică), astfel:
Modul I - Informativ - informații generale cu privire la spălarea banilor:
1. Infracțiunea de spălare a banilor
2. Organisme, standarde și ghiduri internaționale
Modul II - Aprofundarea informațiilor și aplicarea normelor legislative impuse de Uniunea Europeană :
3. Identificarea clienților și a beneficiarilor reali
4. Identificarea evaluarea și gestionarea riscurilor
5. Riscul la nivel de client, produse, canale de distribuție
6. Metodologia și calculul riscului inerent și rezidual la nivelul întregii activități
7. Măsurile de cunoaștere a clientelei
8. Tranzacții cu risc sporit, indicatori de suspiciune și tipologii.
9. Răspunderi și Sancțiuni
10. Aplicarea Sancțiunilor internaționale
11. Exemple și Studii de caz
Ce primești dacă participi la cursul de Cunoașterea clientelei și prevenirea spălării banilor?
Dacă participi la curs vei primi:
- Suportul lectorului pe toată durata parcurgerii programului – ai acces direct la unul dintre cei mai buni specialiști în domeniu și ai posibilitatea de a-i adresa întrebări și de a învăța din experiența sa;
- Camera de discuții suport din partea AS Financial Markets
- Suport IT pentru desfășurarea cursului în condiții excelente, astfel încât să nu pierzi niciun minut prețios din acest program;
- Certificat de participare cu 8 ore de pregătire și perfecționare profesională continuă pentru anul în curs (certificatul se eliberează online sau în format electronic în termen de 24 ore de la finalizarea programului).
Curs de Cunoașterea clientelei și prevenirea spălării banilor - Bonus ASFM
● Acces nelimitat pentru a vizualiza suportul de curs în format video (pe toată perioada desfășurării programului până la expirarea valabilității informațiilor).
● Acces GRATUIT la următoarea serie de curs organizată de ASFM pe acest subiect - pentru a fi la curent cu toate noutățile din acest domeniu.
Cum te înscrii la curs?
Pentru a participa la acest program, urmează pașii de mai jos:
1. Completează și pregătește următoarele documente:
- Formular de înscriere persoană juridică (PDF) / (WORD) sau persoană fizică (PDF)
- Copie act de identitate
- Dovada achitării tarifului de înscriere la curs și examen(copie ordin de plată bancar sau extras de cont cuprinzând dovada efectuării plății).
2. Încarcă documentele în aplicația www.cursuribursa.ro, în contul tău de client sau transmite-le pe adresa de e-mail: office@cursuribursa.ro
3. Noi îți vom trimite pe email confirmarea înscrierii, precum și toate detaliile cu privire la acest curs de pregătire și formare profesională.
Investește în dezvoltarea ta profesională ! Înscrie-te ACUM la cursul pentru Cunoașterea clientelei și prevenirea spălării banilor!
Pentru informații suplimentare, ne poți contacta la numerele de telefon 0369-404.124, 0771-261.036 sau ne poți scrie pe adresa de e-mail office@cursuribursa.ro.
Buletin Informativ Lunar
- Pig Butchering: o nouă tipologie de înșelăciune în investiții. Află și alte noutăți AML! Publicat 16.09.2023(click aici pentru detalii)
- MONEYVAL a emis Raportul de evaluare privind implementarea măsurilor de combaterea SB/FT în România. Află și alte noutăți AML! Publicat 15.08.2023 (click aici pentru detalii)
- ONPCSB a publicat „Ghidul privind Indicatori de Suspiciune și Tipologii de Spălare a Banilor in domeniul Cripto-Activelor”. Află și alte noutăți AML! Publicat 16.07.2023 (click aici pentru detalii)
- Comisia Europeană a demarat proiectul-pilot pentru identitatea digitală europeană (EUDI). Află și alte noutăți AML, din perioada 15.05-14.06.2023! Publicat 16.06.2023 (click pentru detalii)
- Arhivă - buletin informativ lunar (click pentru abonare)
Articole recomandate, disponibile pe blog.cursuribursa.ro
- Raport EUROPOL- Banii obținuți din activități de criminalitate cibernetică sunt spălați prin platformele de jocuri de noroc și criptomonede, 23.07.2023 (click pentru detalii)
- Spălarea banilor – de la Al Capone la Watergate, 12.05.2023 (click pentru detalii)
- Statistici și fapte interesante privind activitățile de spălarea banilor, 14.04.2023 (click pentru detalii)
- Evaluarea riscurilor de spălarea banilor: cum identifici beneficiarul real într-un caz de acționari aparenți, care sunt activitățile cu risc ridicat de SB/FT și alte informații utile, 21.03.2023 (click pentru detalii)
- Combaterea spălării banilor în asigurări: riscuri, semnale de avertizare, tranzacții suspecte, 14.02.2023 (click pentru detalii)
- Considerații privind identificarea beneficiarului real în cazul companiilor de stat și a celor listate la bursa de valori(articol specific companii de stat și al pieței de capital, 17.10.2022) (click pentru detalii)
- Care sunt cele mai frecvente scheme de spălarea banilor?, 19.09.2022 (click pentru detalii)
- 9 mari scandaluri de spălarea banilor în care au fost implicate bănci renumite, 08.09.2022 (click pentru detalii)
- 5 aspecte de care să ții cont atunci când îți alegi cursurile online, 26.07.2022 (click pentru detalii)
Link-uri utile:
- Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF): Prevenirea spălării banilor și finanțării terorismului
- Banca Națională a României (BNR): Prevenirea spălării banilor și a finanțării terorismului
- Oficiul Naţional de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB)
- ONPCSB: Întrebări privind depunerea declarației privind beneficiarul real, desemnarea unei persoane/ raportarea on-line, (Click pentru detalii)
Programe în 2023/2024 organizate AS Financial Markets pe tema "Combaterea și prevenirea spălării banilor"
- Prevenirea și combaterea spălării banilor, finanțării terorismului și sancțiuni internaționale, 20 noiembrie - 23 noiembrie 2023 (click pentru detalii)
- KYC/AML/CFT - Vulnerabilități și lecții învățate din cazuistica publică internațională, 05 decembrie - 06 decembrie 2023 (click pentru detalii)
- Cunoașterea clientelei și prevenirea spălării banilor în activitatea Caselor de Ajutor Reciproc(CAR), 11 decembrie – 14 decembrie 2023 (click pentru detalii)
- Evaluarea riscurilor SB/FT, 18 decembrie – 19 decembrie 2023 (click pentru detalii)
- Cunoașterea clientelei și prevenirea spălării banilor în Asigurări, 08 ianuarie - 10 ianuarie 2024 (click pentru detalii)
Pentru mai multe detalii, ne poți contacta la oricare dintre numerele de telefon 0369-404.124/ 0771-261.036 sau ne poți scrie pe adresa de e-mail office@cursuribursa.ro.
Înscrie-te acum la Cursul Cunoașterea clientelei și prevenirea spălării banilor în activitatea Caselor de Ajutor Reciproc!
Cursuri programate:
Cunoașterea clientelei și prevenirea spălării banilor în activitatea Caselor de Ajutor Reciproc(CAR)
Cod curs: FPCSBCAR4.2023
Fără examen