Chat

Newsletter
Imagine simbol cursuri ADRI 2023 -

Administrator de risc/ Persoana care îndeplinește funcția de administrare a riscului


(ADRI 2023 -)

Administrator de risc/ Persoana care îndeplinește funcția de administrare a riscului 

Se adresează persoanelor responsabile cu managementul riscului în cadrul societăților autorizate de A.S.F și în sistemul financiar-bancar B.N.R.. În desfășurarea acestui program vei dobândi cunoștințele și abilitățile necesare pentru a identifica și evalua factorii de risc și pentru a implementa planuri de strategie care pot preveni sau minimiza pierderile financiare.

Funcția de Administrator de Risc - Prezentare generală

Funcția de Administrator de Risc este una esențială pentru realizarea obiectivelor strategice ale entității reglementate. Persoanele care îndeplinesc această funcție trebuie să se asigure că în cadrul entității în care își desfășoară activitatea este implementat un proces general de management al riscului și că acesta funcționează.

Procesul de administrare a riscurilor implică, printre altele, evaluarea riscurilor actuale și identificarea unor riscuri potențiale, raportarea riscurilor structurii de management, implementarea unor controale eficiente de gestionare a riscului și  crearea de planuri de continuitate a activității pentru limitarea riscurilor.

De ce să te înscrii la cursul de Administrator de Risc?

Ca urmare a participării la cursul de Administrator de risc/ Persoana care îndeplinește funcția de administrare a riscului vei stăpâni elementele esențiale disciplinei managementul riscului și vei putea identifica, evalua și anticipa riscurile cu care se confruntă organizația ta în activitățile sale zilnice. Acest program de formare profesională inițială este esențial pentru exercitarea profesiei de Administrator de risc.

Iată de ce să te înscrii la cursul de Administrator de risc predat de specialiștii AS Financial Markets:

 1. Vei înțelege care sunt principalele riscuri cu care se confruntă o organizație în realizarea obiectivelor sale strategice (riscul de credit și riscul de piață, riscurile operaționale, financiare și de lichiditate)
 2. Vei știi cum poți măsura, evalua și aborda riscurile din mediul intern și extern
 3. Vei învăța să realizezi corect documentarea privind caracteristicile de risc și să raportezi în mod corespunzător nivelului ierarhic superior
 4. Vei afla tehnici de monitorizare și diminuare a riscurilor
 5. Vei dobândi cunoștinte legate de funcționarea piețelor financiare, teorii și principii financiare, matematică și statistică financiară, dar și aspecte privind politicile contabile și de evaluare

Înveți de la specialiști de top din domeniu

Programele de instruire și pregătire profesională AS Financial Markets îndeplinesc cele mai ridicate standarde de calitate, prin urmare, toți lectorii noștri sunt profesioniști de renume, cu un înalt grad de calificare și o experiență vastă în domeniul financiar-bancar și piața de capital, fiind recunoscuți de  A.S.F./B.N.R./C.A.F.F.P.A.

Toate temele cursurilor sunt abordate cu maximă seriozitate, astfel încât toți participanții la programul de training să înțeleagă bine conceptele prezentate și să obțină competențele necesare pentru îndeplinirea atribuțiilor profesionale.

Programul de formare profesională Administrator de risc /Persoana care îndeplinește funcția de administrare a riscului este susținut de următorii lectori:

 1. Adrian-Cantemir Călin - Conferențiar univ. Dr. în cadrul ASE București unde predă cursuri de Investiții, Managementul riscului, Prețul activelor și Piețe internaționale de capital. De asemenea este Cercetător științific gradul II în cadrul Institutului de Prognoză Economică, Academia Română
 2. Adrian Codîrlașu - Vicepreședinte CFA România, Doctor în Economie în cadrul ASE București și are o experiență de peste 20 de ani în domeniul financiar-bancar
 3. Delia Deliu – Lector universitar, Audit and Accounting Department Faculty of Economics and Business Administration - WUTimisoara, Audit & Advisory Services - Romanian Certified Accountant (CECCAR), Financial Auditor (CAFR), ACCA S.
 4. Andreea Nica - CFA, Membru al CFA România. A activat timp de 10 ani în industria bancară în cadrul departamentul de Trezorerie, iar în prezent face parte din una dintre cele mai mari companii de agro-business din lume, acoperind roluri de risc, control și conformitate
 5. Mugur Popescu - CFA, Board Member CFA România, Director Investiții BCR Pensii, S.A.F.P.P. SA. Deține o experiență bogată în domeniile administrare investiții, analiză financiară și creditare în diverse instituții financiare internaționale

Cui se adresează acest curs?

Acest curs se adresează:

 1. Persoanelor responsabile cu identificarea și administrarea riscului în cadrul SAI, AFIA, S.S.I.F. și Depozitarul Central
 2. Persoanelor care îndeplinesc funcția de administrare a riscului în cadrul operatorului de piață (Bursa de Valori)
 3. Personalului din sistemul financiar-bancar implicat în activitatea de management al riscurilor financiar-bancare(B.N.R.).

În plus, acest curs se adresează tuturor persoanelor fizice care doresc să-și dezvolte competențe noi și să se specializeze în domeniul managementul riscului.

Studiile economice sau juridice NU reprezintă condiție obligatorie de obținere a atestatului profesional.

Pentru a fi autorizată de A.S.F. în calitate de persoană care asigură funcţia de administrare a riscului, persoana fizică trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

 1. să fie angajată cu contract individual de muncă;
 2. să aibă atribuţii de administrare a riscului numai în cadrul acelei S.S.I.F.;
 3. să prezinte dovada absolvirii unui curs de specializare organizat de instituţii de specialitate denatura organismelor de formare profesională, naţionale sau internaţionale, care atestă dobândirea unor cunoştinţe în domeniul administrării riscului şi care să îi permită îndeplinirea responsabilităţilor aferente funcţiei ocupate.

Administratorul de risc fiind o persoană cheie în cadrul entităților reglementate de A.S.F., pentru obținerea autorizării se supune cerințelor Regulamentului A.S.F. nr. 1/2019 privind evaluarea și aprobarea membrilor structurii de conducere și a persoanelor care dețin funcții-cheie în cadrul entităților reglementate de A.S.F., precum și a Regulamentului A.S.F. nr.5/2019.

Modul de desfășurare al cursului

Cursul ”Administrator de risc/ Persoana care îndeplinește funcția de administrare a risculuise va desfășura sub formă de Webinarii ONLINE, pe parcursul unei luni calendaristice. Acest program de formare profesională are o durată totală de 45 de ore (33 ore teorie cu studii de caz și 12 ore pentru pregătire portofoliu).

IMPORTANT!!! Nu este nevoie să instalezi vreun program pentru a participa la Webinarii! Trebuie doar să fii online și să le urmărești de pe laptop sau telefon.

În cadrul cursului, vor fi predate informații teoretice cu privire la procesul de administrarea riscului, însă vor fi analizate și diverse studii de caz, pentru a-i ajuta pe cursanți să înțeleagă mai bine conceptele predate și să se familiarizeze cu scenarii practice din viața reală.

Trainerii discută și problemele actuale cu care se confruntă cursanții în aria lor de activitate și îi ajută să găsească modalități de a le depăși, folosind cunoștințele și experiența dobândite prin curs.

Accesul participanților la Webinarile online și la examenul de absolvire a cursului se face prin intermediul platformei de vizualizare AnyMeeting/ CursuriBursa. Platforma online dispune de:

 1. Cameră video-audio și opțiuni de screen-sharing
 2. Cameră de discuții
 3. Monitorizarea prezenței (se înregistrează numărul de minute pe care participantul le vizualizează online și offline pentru raportarea la ASF)
 4. Teste de verificare a cunoștințelor, teste de examen și arhiva newsletter

Înregistrarea la curs prin platforma online se face în 2 pași:

 1. Prin accesarea link-ului corespunzător modulului programat, transmis pe adresa de e-mail a cursantului. Înregistrarea se poate face oricând până în ziua şi ora începerii cursului menţionat în e-mail.
 2. După finalizarea înregistrării, pe adresa de email, se va primi un nou e-mail cu link-ul de acces la curs.  Link-ul se va accesa doar cu 15 minute înaintea perioadei desfăşurării acestuia. Dacă se accesează în afara orarului, se va putea vedea doar agenda sau mesaje de eroare.

Observație! Fiecărei sesiune de curs în sistem online îi va fi alocat un link unic de conectare!

Reguli privind modalitatea de desfășurare a cursurilor AS FM - click AICI

Programele noastre de formare profesională pot fi personalizate și adaptate pentru a satisface cerințele clienților noștri!

Suntem flexibili în ceea ce privește tematica, orele și perioada de desfășurare a cursurilor și examenelor de absolvire și pregătim oferte personalizate, care să corespundă nevoilor tale. În plus, pentru grupuri mai mari de participanți avem reduceri semnificative!

Scrie-ne pe adresa de email office@cursuribursa.ro și spune-ne de ce ai nevoie, iar noi îți vom oferi cele mai bune condiții pentru dezvoltarea ta profesională!    

Tematica

Programul de formare profesională ”Administrator de risc/ Persoana care îndeplinește funcția de administrare a riscului” acoperă un conținut substanțial de informații care ajută la înțelegerea tuturor aspectelor ce țin de managementul riscului.

Cursul este structurat în 14 module care vor aborda și aprofunda următoarele subiecte:

Modul I - Macroeconomie și structura piețelor. Politici monetare, fiscale, bugetare

Modul II - Piețele de instrumente financiare

Modul III - Principii și teorii financiare

Modul IV - Matematici și statistică financiară

Modul V - Profilul de risc al unui fond de investiții(OPCVM, FIA)

Modul VI - Efectul de levier și calculul expunerii

Modul VII - Riscurile de lichiditate

Modul VIII - Riscurile de piață

Modul IX - Riscurile de credit

Modul X - Riscurile operaționale

Modul XI - Aspecte privind politicile contabile și de evaluare (IFRS, Standarde de evaluare a societăților comerciale/instituții financiare, Principii de consolidare - societăți de holding/grupuri financiare)

Modul XII - Operațiunile de securitizare (Securitizarea cu finanțare; Securitizarea sintetică)

Modul XIII - Funcția de administrator risc

Modul XIV - Realizarea documentării asupra caracteristicilor de risc ale situaţiei analizate

Ce primești după participarea la acest curs?

În urma participării la programul ”Administrator de riscPersoana care îndeplinește funcția de administrare a riscului” vei primi:

 1. Suport de curs în format video - reasculți și aprofundezi în orice moment informațiile; Accesul pentru a vizualiza suportul de curs în format video este nelimitat (pe toată perioada desfășurării programului până la expirarea valabilității informațiilor, 05.01.2025).
 2. Suportul lectorilor pe toată durata parcurgerii programului – ai acces direct la cei mai buni specialiști în domeniu și ai posibilitatea de a le adresa întrebări și de a învăța din experiența lor;
 3. Camera de discuții suport din partea AS Financial Markets – atunci când ai nevoie de consiliere de la specialiștii AS Financial Markets
 4. Suport IT pentru desfășurarea cursului în condiții excelente, astfel încât să nu pierzi niciun minut prețios din acest program;
 5. Certificat de ABSOLVIRE- eliberat de AS Financial Markets  ”Administrator de Risc/ Persoana care îndeplinește funcția de administrare a riscului

Ședințe de consultări cu lectorii

La finalul cursului, ASFM îți pune la dispoziție, la cerere, EXTRA- 30 de minute de "ședințe de consultări" cu lectorul pentru a clarifica eventuale nelămuriri. Sesiunile de consultări vor fi organizate cu maxim 5 studenți, pentru ca lectorul să poată răspunde punctual întrebărilor specifice ale cursanților.

NOU!!! - Stagiu de practică

Stagiul de practică din cadrul acestui program de pregătire profesională constă în întocmirea unui proiect final cu o temă propusă de lectorii ASFM.

Proiectul va fi elaborat având la bază infomațiile teoretice și exercițiile practice desfășurate pe parcursul programului, alături de studiul individual realizat în afara orelor de curs de către participanți.

Cursanții vor primi la începutul programului suportul de curs în format video și vor fi informați care este tema proiectului final.

Pe toată perioada stagiului de practică, cursanții vor beneficia de tutoriat din partea lectorilor ASFM desemnați, care vor realiza și evaluarea proiectelor finale.

Proiectul va fi predat înainte de examenul grilă și doar cursanții care l-au elaborat și transmis organismului de formare profesională vor putea susține și examenul grilă.

Organizarea stagiului de practică are ca obiectiv consolidarea cunoștințelor teoretice predate în cadrul programului și dezvoltarea unor competențe profesionale pe care participanții la curs pot să le aplice în concordanță cu specializarea și entitatea pentru care se instruiesc. Mai multe detalii despre stagiul de practică, inclusiv lectorii desemnați pentru tutoriat și evaluarea proiectelor găsești AICI.

Cum te înscrii la curs?

Pentru a participa la acest curs de formare profesională urmează pașii de mai jos:

1.  Completează și pregătește următoarele documente:

 1. Formular de înscriere persoană juridică (PDF) / (WORD) sau persoană fizică (PDF)
 2. Copie act de identitate
 3. Copie diplomă studii superioare
 4. Dovada achitării tarifului de înscriere la curs și examen(copie ordin de plată bancar sau extras de cont cuprinzând dovada efectuării plății).

2.  Încarcă documentele în aplicația www.cursuribursa.ro, în contul tău de client sau transmite-le la adresa de e-mail: office@cursuribursa.ro

3.  Noi îți vom trimite pe email confirmarea înscrierii, precum și toate detaliile cu privire la cursul de analiză financiară. 

Informații despre examenul de absolvire a cursului  ”Administrator de Risc/ Persoana care îndeplinește funcția de administrare a riscului

În cel mult 30 de zile de la finalizarea programului de formare profesională inițială ”Administrator de risc/ Persoana care îndeplinește funcția de administrare a riscului”, cursanții vor susține un examen de absolvire. Acesta se desfășoară ONLINE și constă într-un test grilă de 50 de întrebări (50% din legislație -50% exerciții practice), cu multiple variante de răspuns, din care unul singur este răspuns corect.

Examenul va dura 60 de minute, iar după finalizarea testului sau expirarea timpului, se va afișa instantaneu rezultatul, cu punctajul, nota și calificativul ADMIS sau RESPINS. Pentru absolvirea programului de formare profesională inițială, cursanții trebuie să promoveze examenul cu cel puțin nota 7.00 (ceea ce înseamnă răspunsul corect la 34 întrebări din totalul de 50)

Pe pagina web a ASFM se afișează data și ora de examinare, însă toate informațiile referitoare la examen se trimit și pe adresa de e-mail a cursantului. Orice modificare a datei şi/sau a orei de susţinere a examenului final va fi comunicată cu cel puţin 2 zile înainte de data examenului, cât și pe pagina web - www.cursuribursa.ro

Înscrierea la examen se poate face:

a) din oficiu, pentru cursanţii care au fost înscrişi la seria de curs respectivă;

b) la cerere, pentru persoanele care au fost respinse sau au absentat la examenul corespunzător programului urmat şi care doresc să susţină examenul de absolvire.

c) la cerere, pentru cursanții care au efectuat programul la un alt organism de formare profesională autorizat A.S.F./B.N.R. sau în situația recunoașterii programului de formare profesională inițială efectuată în alt stat, în scopul verificării cunoștințelor privind legislația și specificul calității acestuia.

Pentru participarea la examen, cursantul se înregistrează/autentifică în contul său de client de pe pagina web - www.cursuribursa.ro.

Regulament de desfăşurare a examenului ASFM- click AICI

Bonus premianți!

Participanții care promovează examenul cu note peste 9.50, primesc GRATUIT, din partea AS Financial Markets, manualul “Curs pentru personalul care oferă informații privind serviciile de investiții financiare sau consultanță în investiții”. Acesta conține 343 de pagini de informații prețioase din domeniul financiar-bancar și al pieței de capital, pe care persoanele cu aceste profesii le pot aplica la job. 
Manualul a fost elaborat de lectorii organismului AS Financial Markets, este avizat de B.N.R (2021) și este singura lucrare de acest fel tipărită la nivel național.
Dacă nu ai urmat cursul de formare profesională, dar dorești să-ți aprofundezi cunoștințele, poți achiziționa manualul la prețul de 200 de RON.   Pentru comenzi, contactează-ne la adresa de email: office@cursuribursa.ro sau la telefon: +40-369.404.124  sau la Librăria Universității Babeș-Bolyai Cluj.

Considerente finale cu privire la programul de formare profesională inițială ”Administrator de Risc/ Persoana care îndeplinește funcția de administrare a riscului din cadrul AS Financial Markets:

 1. Cursul poate fi personalizat în funcție de nevoile tale, atât în ceea ce privește tematica predată și echipa de lectori, cât și în privința duratei și orelor de desfășurare a cursului și examenului.  Suntem deschiși sugestiilor tale și oferim flexibilitate, astfel încât să găsim cea mai bună variantă pentru dezvoltarea ta profesională.
 2. Oferim reduceri semnificative pentru grupuri cu mai mulți participanți.
 3. Primești consultanță gratuită în timpul cursului și după finalizare (la cerere, la finalul programului beneficiezi de Ședințe de consultări cu lectorul pentru a clarifica eventuale nelămuriri).
 4. În urma promovării examenului, primești Certificat de Absolvire care atestă pregătirea ta profesională în domeniul administrării riscului.

Investește în dezvoltarea ta profesională și înscrie-te ACUM la programul Administrator de risc!

Pentru mai multe detalii, ne poți contacta la oricare dintre numerele de telefon 0369-404.124, 0771-261.036 sau ne poți scrie pe adresa de e-mail office@cursuribursa.ro.

Articole recomandate, disponibile pe blog.cursuribursa.ro

 1. Efectul septembrie: de ce se tem investitorii de această lună? Publicat 08.09.2023 (click aici pentru detalii)

 2. Profilul de risc al unui investitor: cum se determină pe baza toleranței la risc? 07.07.2023 (click pentru detalii)

 3. Top 10 cele mai bune documentare financiare pe care nu trebuie să le ratezi, 25.06.2023 (click pentru detalii)

 4. Învățarea generalizată bazată pe mașini, 19.06.2023 (click pentru detalii)

 5. Cea mai mare afacere din toate timpurile, de Gregory Zuckerman, 09.06.2023, (click pentru detalii)

 6. Legătura dintre tipul de personalitate și luarea deciziilor de investiții, 28.04.2023(click pentru detalii)

 7. Inteligență financiară, de Karen Bareman – un ghid util tuturor celor care vor să înțeleagă adevărata semnificație a situațiilor financiare, 07.04.2023 (click pentru detalii)

 8. Managementul riscului: de ce este important să ai un proces eficient de gestionare a riscurilor, 30.03.2023 (click pentru detalii)

 9. Administrator de risc: cât de important este rolul său într-o organizație?14.03.2023(click pentru detalii)

 10. Curba de randament inversată și recesiunea economică, 14.01.2023 (click pentru detalii)
 11. 5 aspecte de care să ții cont atunci când îți alegi cursurile online, 26.07.2022 (click pentru detalii)

Cursuri programate:

Administrator de risc/ Persoana care îndeplinește funcția de administrare a riscului

01 noiembrie - 29 noiembrie 2023 online, 45 ore(teorie și practică)

Cod curs: ADRI11.2023
Examen: 11.12.2023

Mai multe detalii

Administrator de risc/ Persoana care îndeplinește funcția de administrare a riscului

04 decembrie 2023 - 22 decembrie 2023 online, 45 ore(teorie și practică)

Cod curs: ADRI12.2023
Examen: 28.12.2023

Mai multe detalii