Chat

Newsletter
Imagine simbol cursuri FPCMRO -

Managementul riscului operațional


(FPCMRO -)

Managementul riscului operațional

Cursul Managementul riscului operațional îți va oferi cunoștințele necesare pentru a identifica, măsura, cuantifica și gestiona riscul operațional al unei companii. Înțelegerea principiilor fundamentale ale riscului operațional, inclusiv importanța implementării unor controale puternice și a indicatorilor cheie de risc sunt esențiale pentru ca o companie să rămână competitivă și operațională în domeniul său de activitate.

De ce să te înscrii la cursul Managementul riscului operațional?

 

Cu ajutorul acestui program de pregătire și perfecționare, vei fi capabil să identifici principalele surse de risc operațional și vei învăța tehnici eficiente pentru evaluarea pierderilor potențiale, monitorizarea și administrarea expunerilor la riscul operațional. Pe lângă teorie, cursul conține o parte semnificativă de exemple practice.

Iată principalele competențe pe care le vei dobândi la finalul acestui curs:

 1. Vei știi să identifici sursele riscului operațional și modul în care acestea apar în contextul principalelor activități ale instituțiilor financiare
 2. Vei dobândi cunoștințele necesare pentru a măsura și cuantifica riscul operațional
 3. Vei fi capabil să iei decizii corecte în ceea ce privește acceptarea riscului, în urma unei analize corecte beneficii vs costuri
 4. Vei învăța principalele tehnici de anticipare și gestionare a riscului prin planificare adecvată
 5. Vei înțelege structurile de guvernanță, sistemele și controalele necesare pentru ca o organizație să gestioneze cu succes riscul operațional
 6. Vei cunoaște principalele reglementări privind riscul operațional (Basel II, CRD IV și CRR)

Înveți de la un profesionist cu experiență de peste 20 de ani în domeniul financiar

Cursul Managementul riscului operațional este prezentat de Adrian Codîrlașu, Doctor în Economie în cadrul Academiei de Studii Economice București.

Cu o experiență profesională de peste 20 de ani pe piața financiar-bancară, Adrian Codîrlașu ocupă în prezent funcția de Vicepreședinte al Asociației CFA România, Vicepreședinte al Asociației Analiștilor Financiari - Bancari din România și Profesor Asociat în cadrul Școlii Doctorale de Finanțe-Bănci, unde predă discipline precum  managementul riscului, piețe financiare, instrumente derivate și econometrie.

Cui se adresează acest curs?

Acest curs se adresează următoarelor persoane:

 1. Personalului din departamentele de administrare și getionare a riscului operațional din băncile comerciale și alte instituții finaciare
 2. Angajaților din Departamentele de Control Intern și Audit
 3. Oricăror persoane interesate de riscul operațional, care doresc să înțeleagă mai bine cum se măsoară și analizează riscul operațional

Modul de desfășurare al cursului

Pentru cursul ”Managementul riscului operațional” ne vom întâlni online, pe parcursul a 4 zile.

Vor fi 4 Webinarii LIVE a câte 2 ore fiecare.

IMPORTANT!!! Nu este nevoie să instalezi vreun program pentru a participa la Webinarii! Trebuie doar să fii online și să le urmărești de pe laptop sau telefon.

După finalizarea programului, vei primi suportul de curs în format video pentru a-l reasculta și aprofunda de fiecare dată când ai nevoie.

Vei avea colegi de program alți specialiști care lucrează în același domeniu, cu care poți discuta și împărtăși cunoștințe și experiențe.

Tematica

Cursul ”Managementul riscului operațional” este structurat în 3 module (teorie+practică), astfel:

Modul I - Identificarea riscului operațional

În acest modul, vom analiza principalele instrumente pe care managerii de risc operațional le folosesc pentru a  identifica riscurile:
- Origine
- Definire
- Exemple

Modul II- Principalele reglementări privind riscul operațional

În acest modul vom discuta despre cadrul general de gestionare și control al riscurilor operaționale:
- Basel II
- CRD IV și CRR

Modul III- Măsurarea și controlul riscului operațional

În cadrul acestui modul vom identifica principalele tehnici folosite pentru menținerea sub control a riscului operațional și vom analiza diverse studii de caz.
- Indicatori cheie de risc operațional
- Modele de risc operațional
- Analiza datelor de pierderi datorate riscului operațional.

Ce primești după participarea la acest curs?

În urma participării la cursul ”Managementul riscului operațional” vei primi:

 1. Suport de curs în format video (2022) - reasculți și aprofundezi în orice moment informațiile de analiză financiară;
 2. Suportul lectorului pe toată durata parcurgerii programului – ai acces direct la unul dintre cei mai buni specialiști în domeniu și ai posibilitatea de a-i adresa întrebări și de a învăța din experiența sa;
 3. Camera de discuții suport din partea AS Financial Markets – atunci când ai nevoie de consiliere de la specialiștii AS Financial Markets
 4. Suport IT pentru desfășurarea cursului în condiții excelente, astfel încât să nu pierzi niciun minut prețios din acest program;
 5. Certificat de participare cu 8 ore de pregătire pentru anul în curs (certificatul se eliberează online sau în format electronic în termen de 24 ore de la finalizarea programului).

Cum te înscrii la curs?

Pentru a participa la programul Managementul riscului operațional, urmează pașii de mai jos:

Completează și pregătește următoarele documente:

 1.  Formular înscriere angajați ( în cazul persoanelor juridice );
 2.  Copia actului de identitate;
 3.  Dovada achitării tarifului de înscriere la curs (copie ordin de plată bancar sau chitanță fiscală).
 • 2. Încarcă documentele în aplicația www.cursuribursa.ro, în contul tău de client sau transmite-le la numărul de fax 0369-432.488 sau la adresa de e-mail: office@cursuribursa.ro
 • 3. Noi îți vom trimite pe email confirmarea înscrierii, precum și toate detaliile cu privire la cursul de analiză financiară. 
Preț curs: 690 RON

Evenimentele de risc operațional pot avea consecințe grave pentru o companie și, în cele mai grave cazuri, îi pot amenința supraviețuirea. Pentru a evita aceste consecințe, instruirea în managementul riscului operațional este crucială!

Cursul ”Managementul riscului operațional” te va ajuta să îmbunătățești eficiența companiei în care lucrezi, astfel încât să obții un mediu de lucru stabil și să ai condiții optime de muncă.

Investește în dezvoltarea ta profesională și înscrie-te acum la acest program de pregătire și perfecționare continuă!

Pentru mai multe detalii, ne poți contacta la oricare dintre numerele de telefon 0369-404.124, 0771-261.036 sau ne poți scrie pe adresa de e-mail office@cursuribursa.ro.


Cursuri programate:

Dacă ești interesat de acest curs, ai nevoie de mai multe detalii sau vrei să te înscrii, contactează-ne la numerele de telefon: 0369-404.124 / 0771-261.036 sau scrie-ne pe adresa de email: office[at]cursuribursa.ro.
Pentru grupuri mai mari de participanți oferim reduceri semnificative!