Chat

Newsletter
Imagine simbol cursuri CIF 2024 -

Consultant de Investiții


(CIF 2024 -)

Consultant de Investiții 

Programul are ca obiectiv dobândirea de cunoștințe și competențe pentru personalul care oferă consultanță de investiții în legătură cu serviciile și activitățiile de investiții financiare și/ sau instrumente financiare conform prevederilor Legii 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare, Regulamentului A.S.F. nr. 5/2019, Regulamentului A.S.F./ B.N.R. nr. 14/7/2018 privind prestarea de servicii și activități de investiții în numele societăților de servicii de investiții financiare și al instituțiilor de credit(modificat), respectiv Ghidul ESMA cu privire la evaluarea cunoștințelor și competențelor.

De ce să te înscrii la cursul Consultant de Investiții Financiare?

Cu ajutorul acestui program de pregătire și perfecționare, vei înțelege mai bine structura, modul de funcționare și caracteristicile piețelor financiare, instrumentele financiare tranzacționate pe aceste piețe și cadrul de reglementare. Pe lângă teorie, cursul conține și parte practică, unde vei avea posibilitatea de a analiza diverse studii de caz.

Iată, concret, câteva din informațiile utile pe care le vei învăța prin intermediul acestui program:

 1. Vei înțelege modul în care poate fi afectată valoarea și cotația produselor de investiții (impactul valorilor economice și al evenimentelor naționale/ regionale/globale asupra piețelor);
 2. Vei obține cunoștințe importante despre indicii bursieri și finanțe comportamentale;
 3. Vei afla ce este abuzul de piață și spălarea banilor;
 4. Vei obține noțiuni elementare de analiză financiară pentru a putea evalua datele relevante pentru produsele de investiții despre care oferi informații clienților;
 5. Vei învăța concepte/principii în construirea unui portofoliu de investiții și implementarea unei strategii de investiții;
 6. Vei afla care este regimul fiscal aferent veniturilor obținute din tranzacționarea instrumentelor financiare.

Înveți de la profesioniști de top, care au o experiență îndelungată pe piața de capital din România

Acordăm o atenție deosebită calității cursurilor noastre, prin urmare toți lectorii AS Financial Markets sunt profesioniști redutabili, cu un înalt grad de calificare și o experiență vastă în domeniul financiar-bancar și piața de capital, fiind recunoscuți de  A.S.F./B.N.R./C.A.F.F.P.A.

Lectorii noștri abordează fiecare temă cu deosebită seriozitate, astfel încât toți participanții la curs să înțeleagă bine conceptele prezentate și să obțină competențele necesare pentru îndeplinirea atribuțiilor profesionale.

Programul ”Consultant de investiții/ Persoana care  oferă consultanță clienților privind instrumentele financiare, serviciile de investiții sau serviciile auxiliare” este susținut de următorii lectori:

 1. Adrian Codîrlașu - Dr. în Economie, Vicepreședinte al Asociației CFA România, Vicepreședinte al Asociației Analiștilor Financiari - Bancari din România și Profesor Asociat în cadrul Școlii Doctorale de Finanțe-Bănci
 2. Darie Moldovan - Lector Universitar Dr. Secția Inform. Ec. UBB Cluj-Napoca și Dr. în Științe Economice, domeniul Cibernetică și Statistică
 3. Petru-Ovidiu Mura - Lector Universitar Dr. Universitatea de Vest din Timişoara, specializarea Finanțe-Bănci, Master în ”Finanţe şi strategii financiare ale companiilor”
 4. Narcisa Oprea - Avocat, partener coordonare arie de practică piața de capital în cadrul Schoenherr și Asociații
 5. Roxana Păunescu - Manager Departament Investigații Antifraudă, Anticorupție și Servicii Financiare/ Direcția Conformitate, Raiffeisen Bank România, cu o experiență de 20 ani pe piața financiar-bancară și a pieței de capital
 6. Mugur Popescu - CFA, Board Member CFA România, Director Investiții BCR Pensii, S.A.F.P.P. SA
 7. Ion Radu - expert conformitate BCR, cu peste 25 ani de experiență în coordonarea activităților de prevenirea spălării banilor și terorismului, sancțiuni financiare internaționale și FATCA în instituții de credit de prestigiu din România
 8. Ioana Sechel - Șef Lucrări în cadrul Univ. Tehnice Cluj-Napoca și Risk Manager în cadrul BRK Financial Group
 9. Bogdan Tudosie - CFA, Director Vânzări în cadrul BRD Asset Management

Cui se adresează acest curs?

Acest program de pregătire profesională se adresează persoanelor care furnizează servicii de consultant de investiții și care trebuie să facă dovada absolvirii unui program de pregătire iniţială organizat de un organism de formare profesională recunoscut de autorităţile competente.

Consultantul de investiții prestează cu titlu profesional servicii de consultanță de investiții, respectiv face recomandări personale de investiții cu privire la unul sau mai multe servicii financiare. Conform prevederilor legale în vigoare el are obligația de a acționa într-un mod onest, echitabil și profesionist, care să corespundă cel mai bine intereselor clienților.

Pentru a dobândi calitatea de consultant de investiții, o persoană trebuie să îndeplinească criteriile de cunoștinte, competențe și experiență extinse, prevăzute de legislația în vigoare. Desfășurarea efectivă a activităților de consultant de investiții este supusă, în prealabil, cerințelor de autorizare și înregistrare în Registrul A.S.F.

Condiții și documente de autorizare consultanți de investiții - Regulamentul A.S.F. nr. 5/2019 privind reglementarea unor dispoziţii referitoare la prestarea serviciilor şi activităţilor de investiţii conform Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare (art.127-130), click AICI.

Modul de desfășurare al cursului

Cursul ”Consultant de Investiții ” se va desfășura sub formă de Webinarii ONLINE, având o durată totală de 50 de ore (41 ore teorie cu studii de caz și 9 ore pentru pregătire portofoliu).

IMPORTANT!!! Nu este nevoie să instalezi vreun program pentru a participa la Webinarii! Trebuie doar să fii online și să le urmărești de pe laptop sau telefon.

Accesul participanților la Webinarile online și examenul de absolvire a cursului se face prin intermediul platformei de vizualizare (a)AnyMeeting- live și/sau (b)cursuribursa.ro-offline (secțiunea client). Platforma online dispune de:

 1. Cameră video-audio și opțiuni de screen-sharing (a)
 2. Cameră de discuții (a) și (b)
 3. Monitorizarea prezenței (se înregistrează numărul de minute pe care participantul le vizualizează online și offline pentru raportarea la ASF) (a) și (b)
 4. Teste de verificare a cunoștințelor, teste de examen și arhiva newsletter(b)

Înregistrarea la curs prin platforma online se face în 2 pași:

 1. Prin accesarea link-ului corespunzător modulului programat, transmis pe adresa de e-mail a cursantului. Înregistrarea se poate face oricând până în ziua şi ora începerii cursului menţionat în e-mail.
 2. După finalizarea înregistrării, pe adresa de email, se va primi un nou e-mail cu link-ul de acces la curs.  Link-ul se va accesa doar cu 15 minute înaintea perioadei desfăşurării acestuia. Dacă se accesează în afara orarului, se va putea vedea doar agenda sau mesaje de eroare.

Observație! Fiecărei sesiune de curs în sistem online îi va fi alocat un link unic de conectare!

Reguli privind modalitatea de desfășurare a cursurilor ASFM - click AICI

Programele noastre de formare profesională pot fi ajustate și adaptate pentru a satisface cerințele clienților noștri!

Suntem flexibili în ceea ce privește orele și perioada de desfășurare a cursurilor și examenelor de absolvire și oferim oferte personalizate care să corespundă nevoilor tale. În plus, pentru grupuri mai mari de participanți avem reduceri semnificative!

Scrie-ne pe adresa de email office@cursuribursa.ro și spune-ne de ce ai nevoie, iar noi îți vom oferi cele mai bune condiții pentru dezvoltarea ta profesională!    

Tematica programului ”Consultant de Investiții”

Programul de formare profesională inițială ”Consultant de Investiții”  este structurat în 17 capitole (teorie și studii de caz), astfel:

Modul I. Piețele de instrumente financiare: concept și structură

Modul II. Structura pieței financiare (Locuri de tranzacționare, Participanți pe piețele de instrumente financiare, Scheme de compensare a investitorilor)

Modul III. Instrumente financiare (Instrumente tranzacționabile pe piețe de capital, Instrumente ale pieței monetare)

Modul IV. Servicii de investiții financiare (Servicii de investiții principale și auxiliare, Servicii non-advisory și Suitability test)

Modul V. Personalul care oferă informații în legătură cu serviciile de investiții financiare (Cerințe privind cunoștințele și experiența personalului)

Modul VI. Cadrul de reglementare a piețelor de instrumentelor financiare (MIFID, abuzul de piață)

Modul VII. Indici bursieri

Modul VIII. Instrumente financiare derivate

Modul IX. Depozite și produse structurate

Modul X. Vânzarea încrucișată de instrumente financiare

Modul XI. Servicii de investiții financiare cu consultanță (advisory) - obligații de informare și cunoașterea produsului

Modul XII. Administrarea  portofoliului

Modul XIII. Personalul care oferă consultanță în legătură cu serviciile de investiții financiare/ instrumentele financiare (Ghid ESMA, cerințe privind formarea profesională)

Modul XIV. Prevenirea și administrarea conflictelor de interese în legătura cu serviciile de investiții financiare

Modul XV. Finanțe comportamentale

Modul XVI. Regimul fiscal aferent veniturilor obținute din tranzacționarea instrumentelor financiare

Modul XVII. Spălarea banilor (Prevenirea și detectarea operațiunilor de spălare a banilor; practici și indicatori folosiți, tranzacții suspecte, sancțiuni penale)

Ce primești în urma participării la curs?

În urma participării la programul ”Consultant de Investiții Financiare” vei primi:

 1. Suport de curs în format video - reasculți și aprofundezi în orice moment informațiile prezentate în cadrul programului de formare profesională. Acces nelimitat până la 03.01.2025;
 2. Suportul lectorului pe toată durata parcurgerii programului – ai acces direct la unul dintre cei mai buni specialiști în domeniu și ai posibilitatea de a-i adresa întrebări și de a învăța din experiența sa;
 3. Camera de discuții suport din partea AS Financial Markets – atunci când ai nevoie de consiliere de la specialiștii AS Financial Markets
 4. Suport IT pentru desfășurarea cursului în condiții excelente, astfel încât să nu pierzi niciun minut prețios din acest program;
 5. Adeverinta de PARTICIPARE la program, care dă dreptul prezentării la examen. Documentul afișează timpul individual parcurs la fiecare modul și calificativul obținul la proiectul de finalizare a programului;
 6. Certificat de ABSOLVIRE - care atestă absolvirea programului de formare profesională. Certificatul se eliberează în format electronic în termen de 24 ore de la promovarea examenului și poate fi folosit pentru a primi atestatul profesional de la A.S.F.

Ședințe de consultări cu lectorii

La finalul programului, ASFM îți pune la dispoziție, la cerere, EXTRA- 30 de minute de "ședințe de consultări" cu lectorul pentru a clarifica eventuale nelămuriri. Sesiunile de consultări vor fi organizate cu maxim 5 studenți, pentru ca lectorul să poată răspunde punctual întrebărilor specifice ale cursanților.

BONUS ASFM!!!

Cursanții care promovează examenul cu nota 10.00, primesc GRATUIT din partea AS Financial Markets manualul ”Consultanţa în investiţii şi oferirea de informaţi privind serviciile de investiţii financiare”. Documentul conține 343 de informații prețioase din domeniul financiar-bancar și piața de capital, pe care consultanții de investiții le pot aplica în activitatea lor profesională. Manualul  a fost elaborat de lectorii ASFM, este avizat BNR și este singura lucrare de acest fel tipărită la nivel național. Dacă nu ai urmat cursul de formare profesională, dar dorești să-ți aprofundezi cunoștințele, poți achiziționa manualul la prețul de 200 de RON.  Pentru comenzi, contactează-ne la adresa de email: office@cursuribursa.ro sau la telefon: +40-369.404.124  sau de la Librăria Universității Babeș-Bolyai Cluj.

Cum te înscrii la cursul Consultant de investiții?

Pentru a participa la acest curs de perfecționare profesională, urmează pașii de mai jos:

1.  Completează și pregătește următoarele documente:

 1. 1a. Formular de înscriere persoană juridică (PDF)(WORD) sau
 2. 1b. Formular de înscriere persoană fizică(doar dacă plata este efectuată de persoana fizică) (PDF)
 3. 2. Copia actului de identitate
 4. 3. Copie diplomă studii superioare
 5. 4. Dovada achitării tarifului de înscriere la curs și examen(copie ordin de plată bancar sau extras de cont cuprinzând dovada efectuării plății).

2.  Încarcă documentele în aplicația www.cursuribursa.ro, în contul tău de client sau transmite-le pe adresa de e-mail: office@cursuribursa.ro.

3.  Noi îți vom trimite pe email confirmarea înscrierii, precum și toate detaliile cu privire la acest curs de pregătire și formare profesională.

Informații despre examenul de absolvire a cursului ”Consultant de Investiții”

În cel mult 30 de zile de la finalizarea programului de formare profesională inițială ”Consultant de Investiții Financiare”, cursanții vor susține un examen de absolvire. Acesta se desfășoară ONLINE și constă într-un test grilă de 50 de întrebări (50% din legislație - 50% exerciții practice), cu multiple variante de răspuns, din care unul singur este răspuns corect.

Examenul va dura 60 de minute, iar după finalizarea testului sau expirarea timpului, se va afișa instantaneu rezultatul, cu punctajul, nota și calificativul ADMIS sau RESPINS. Pentru absolvirea programului de formare profesională inițială, cursanții trebuie să promoveze examenul cu cel puțin nota 7.00 (ceea ce înseamnă răspunsul corect la 34 întrebări din totalul de 50)

Pe pagina web a ASFM se afișează data și ora de examinare, însă toate informațiile referitoare la examen se trimit și pe adresa de e-mail a cursantului. Orice modificare a datei şi/sau a orei de susţinere a examenului final va fi comunicată cu cel puţin 2 zile înainte de data examenului, cât și pe pagina web - www.cursuribursa.ro

Înscrierea la examen se poate face:

a) din oficiu, pentru cursanţii care au fost înscrişi la respectiva serie de curs;

b) la cerere, pentru persoanele care au fost respinse sau au absentat la examenul corespunzător programului urmat şi care doresc să susţină examenul de absolvire.

c) la cerere, pentru cursanții care au efectuat programul la un alt organism de formare profesională autorizat A.S.F./B.N.R. sau în situația recunoașterii programului de formare profesională inițială efectuată în alt stat, în scopul verificării cunoștințelor privind legislația și specificul calității acestuia.

Pentru participarea la examen, cursantul se înregistrează/autentifică în contul său de client de pe pagina web - www.cursuribursa.ro

Regulament de desfăşurare a examenului ASFM- click AICI

Pentru mai multe detalii, ne poți contacta la oricare dintre numerele de telefon 0369-404.124, 0771-261.036 sau ne poți scrie pe adresa de e-mail office@cursuribursa.ro

Investește în dezvoltarea ta profesională și rezervă-ți locul la programul de formare profesională inițială ”Consultant de investiții”!


Cursuri programate:

Consultant de Investiții

03.06.2024-28.06.2024 online, 50 ore(teorie și practică)

Cod curs: CIF6.2024
Examen: 09.07.2024

Mai multe detalii

Consultant de Investiții

01.07.2024-31.07.2024 online, 50 ore(teorie și practică)

Cod curs: CIF7.2024
Examen: 09.08.2024

Mai multe detalii

Consultant de Investiții

01.08.2024-31.08.2024 online, 50 ore(teorie și practică)

Cod curs: CIF8.2024
Examen: 10.09.2024

Mai multe detalii