Chat

Newsletter

Barna Cristian

Ocupație: TRAINING MANAGER INTELLIGENCE4ALL TRAINING AND CONSULTING TEAM SRL
Contact: contact[at]intelligence4all.ro

Cristian Barna a absolvit Facultatea de matematică a Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca și Facultatea de Psiho-sociologie a Institutului Național de Informații din București. Deține Diplomă de Master în Studii de securitate şi Apărare”, la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din cadrul Universității Bucureşti și diplomă de Doctor în cadrul aceleași Universități.


Între anii 2000-2006 a fost cadru activ -ofițer Antitero- la Inspectoratul pentru Prevenirea şi Combaterea Terorismului, Serviciul Român de Informaţii, iar în 2006 a îmbrățișat cariera universitară, unde a ocupat diverse funcții importante în aria de securitate, științe geopolitice și informații.

Între 2008-2015 a fost pe rând, Şeful Catedrei de Geopolitică şi Studii de securitate și Șeful Departamentului de Ştiinţe politice şi Relaţii internaţionale din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”.

Între 2015-2018 a fost decanul Facultății de Informații din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, iar între 2018-2020 a devenit pro-rector al acestei Academii.

În prezent ocupă funcția de Director al programului de studii universitare de masterat - Managementul Informaţiilor în combaterea terorismului, în cadrul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” și este profesor asociat al Facultății de Sociologie şi Asistenţă Socială al Universității Bucureşti și Facultății de Istorie al Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca. De asemenea, susține programe de training în domeniul inteligența informațiilor.


Cursurile lectorului