Chat

Newsletter

Morar-Triandafil Teodor-Adrian

Ocupație: Doctor în Economie, Senior Project Manager, Revista Patronatului Român
Contact: consultantbancar[at]yahoo.com

Teodor-Adrian Morar-Triandafil este economist cu experiență de peste 20 de ani și doctor în economie din anul 2014, titlu obținut în cadrul Academiei Române din București în urma susținerii tezei de doctorat: ”Echilibrul pieţei valutare şi stabilitatea cursului de schimb”, precum și a unei activități de cercetare intensă - autor/coautor pentru 5 cărți (ultima: Echilibrul pieței valutare versus hazardul moral) și 20 de studii în domeniul piețelor financiare.

 

De asemenea, are o experiență de cca. 25 de ani în training, dezvoltând programe de formare pentru sectorul financiar-bancar și susținând cursuri pe diverse teme în cadrul IBR, precum: piețe financiare, vânzări directe, managementul riscului, MiFID II etc. De asemenea, a susținut cursuri și a fost speaker la o serie de conferințe în cadrul ASE, XTB, Admiral Markets, Leaders Inside, Liga Bancherilor Md etc.


Pe lângă activitatea de trainer și cercetător, Teodor-Adrian Morar-Triandafil are o experiență de 30 de ani în tranzacționarea pe piețele financiare, utilizând strategii precum carry trade și DCA discreționar. În plus, expertiza de investitor a fost validată de o serie de proiecte naționale și internaționale, unde în calitate de expert/manager de proiect sau antreprenor a realizat o serie de investiții în domeniul educației, IT, imobiliar și din acest an în media prin Revista Patronatului Român, revistă în format video dedicată antreprenoriatului.

A participat la numeroase cursuri de pregătire profesională în domeniul piețelor financiare și deține diverse certificări în training & management, printre care:

- ACI Dealing Certificate, ATTF, Luxembourg;

- EuroBankRiskGame, ATTF Luxembourg and Warsaw Institute of Banking, Poland;

- Money Markets, RBI and ATTF, Luxembourg;

- European Foundation Certificate in Banking, EBTN, Brussels, Belgium;

- Developing curriculum, Vapro International, Haga, Holland;

- Business Process Management, Brain Concert, Bucharest;

- Compared Banking and Financial Systems, RBI, Bucharest;

- Project Management, M&D Company Doctor SRL, Bucharest;

- Formator în servicii financiare, Institutul Bancar Român, București;

- Evaluator de competențe profesionale, A.R.E.C., București;

- Elaborarea standardelor ocupaționale, curricula și instrumentele de evaluare, RBI, București.