Chat

Newsletter

Popa Rodica-Antoaneta

Ocupație: Director general CCP.RO Bucharest SA
Contact: rodica.popa[at]cursuribursa.ro

Rodica Antoaneta Popa este de profesie inginer, absolventă a Universității Politehnica din București, Facultatea Inginerie Mecanică. Deține diplomă de Master în Managementul și Ingineria Afacerilor din cadrul aceleași universități.


În perioada 2001-2020 a lucrat în cadrul OPCOM (Operatorul Comercial al Pieței de Energie Electrică), ocupând diverse funcții, inclusiv Director dezvoltare implementare proiecte și Director – Direcția Tranzacții la Termen și Certificate.


În prezent, este Director General al CCP.RO Bucharest SA.

De-a lungul carierei sale, Rodica Antoaneta Popa a fost implicată sau a coordonat numeroase proiecte de dezvoltare, inclusiv:

  1. ”Consolidarea Operatorului Comercial al Pieței de Energie Electrică”- Proiect PHARE RO;
  2. ”Promovarea instrumentelor de piață pentru energia din surse regenerabile (E-SER), eficiență energetică și drepturile de emisie” - finanțat de UE;
  3. ”Dezvoltarea şi implementarea bursei regionale de energie electrică - OPCOM” - finanțat din împrumutul acordat de Banca Mondială;


De asemenea, a participat la diverse stagii de pregătire, inclusiv:

  1. NordPool, Oslo – Tematica – Bursa de energie;
  2. Powernext, Paris – Tematica: Piața financiară de energie electrică și Operatiunile de compensare;
  3. EEX, Leipzig - Organizarea tranzacțiilor pe piața financiară.


În 2017 a fost recompensată cu Premiul Focus Energetic pentru „dezvoltarea concurențială, transparentă, publică și centralizată a pieței de energie din România” și Premiul Nasdaq - „Women in Exchange Technology”.