Chat

Newsletter

Țonescu Cătălina Elsa

Ocupație: Director Operatiuni și Membri CCP.RO Bucharest SA
Contact: catalina.tonescu[at]cursuribursa.ro

Cătălina Elsa Țonescu este de profesie economistă, absolventă a Academiei de Studii Economice din București - specializarea: Comerț.

Are o experiență de peste 26 de ani pe piața de capital, activând în diverse instituții de prestigiu din acest domeniu.

Între 1998- 2016 a lucrat în cadrul Casei de Compensare București SA, ocupând mai multe funcții, inclusiv Director de Operațiuni. În această calitate a asigurat conducerea operațiunilor specifice casei de compensare-contrapărții centrale, inclusiv cele corespunzătoare supravegherii decontărilor pozițiilor zilnice, operațiunilor de închidere la  scadență, menținerea relației cu membrii compensatori și băncile de decontare, dezvoltări ale proceselor și procedurilor de lucru în scopul îmbunătățirii activităților de compensare-decontare pentru contracte futures.

În perioada 2016-2020 a ocupat funcția de Director Departament Cercetare și Analiză, la Bursa de Valori București S.A., fiind responsabilă pentru organizarea, conducerea și coordonarea activităților specifice departamentului pentru administrarea indicilor de referință furnizați de BVB și activitatea de vânzare de date a operatorului de piață.

În prezent, este Director Direcția Operațiuni și Membri în cadrul CCP.RO Bucharest SA, fiind implicată în procesul de autorizare a societății în calitate de contraparte centrală și în implementarea serviciilor aferente contrapărții centrale.

A participat la numeroase cursuri de pregătire profesionale, inclusiv MIFID II, risk management și instrumente financiare.