Chat

Newsletter

Bosînceanu Dragoș

Ocupație: Coordonator Compartiment Conformitate & Control Intern Depozitarul Central SA
Contact: dragos.goa[at]gmail.com

Dragoș Bosînceanu este de profesie jurist, absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității Transilvania din București. În prezent, este masterand al Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București - Studii de Securitate și Analiza Informațiilor.
Are o experiență de peste 13 ani în domeniul juridic, începându-și cariera în 2010 ca și consilier juridic & reprezentant al compatimentului de Control Intern din cadrul companiei Romintrade S.A. Brașov.

Din 2012 lucrează în cadrul Depozitarului Central, în cadrul departamentului de Control Intern. Din 2017 deține funcția de Șef al Compartimentului de Conformitate și Control Intern la Depozitarul Central, coordonând și monitorizând activitatea departamentului și oferind consultanță în domeniul conformității.

Din 2016 este membru al Compliance Working Group constituit de ECSDA(Asociația Europeană a Depozitarilor Centrali de Titluri de Valoare, cu sediul la Bruxelles). De-a lungul anilor a fost implicat în diverse proiecte în domeniul conformității, cel mai important de menționat fiind implementarea cadrului legal european aferent depozitarilor centrali de titluri de valoare, precum și obținerea autorizației specifice de la autoritatea de reglementare națională (ASF).